Gazete Vatan Logo

Adana'da kavurucu sıcaklar geri dönüyor! Meteoroloji gün verip açıkladı, uzmanlardan uyarı geldi

Adana'yı son birkaç haftadır etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve beraberindeki yağmurlu hava, yerini mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havaya bırakıyor.

Adana'da kavurucu sıcaklar geri dönüyor! Meteoroloji gün verip açıkladı, uzmanlardan uyarı geldi

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte ülke genelinde görülen yağmur manzaraları, yerini kavurucu sıcaklara bırakacak.

5 Ocak gazetesinin haberine göre; bugün ve yarından sonra Adana'da hava açık olacak ve sıcaklıklar 30 derecenin altına düşmeyecek. Adanalıların korkulu rüyası nem de etkisini yavaş yavaş göstermeye başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre yarın son kez yağmur yağacak ve birkaç ay Adana'da sıcaklıklığın etkisi katlanarak sürecek.

UZMANLAR UYARIYOR
Geçtiğimiz sene sıcaklık rekorlarının kırıldığı Adana'da bu sene bu rekorlara bir yenisi daha eklenebilir. Hava tahmin uzmanları, önümüzdeki günlerden itibaren güneş ışınlarının dik düştüğü öğle saatlerinde vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken, özellikle orta yaşın üzerindeki kişilerin şapkasız dışarı çıkmaması gerektiğinin altı çizildi.