SORU: Bir arkadaşım, “tarikata tabi olursan bütün sülalen kurtulur. Kabirde sorgu var. Şeyh gelip sizlere yardım edecek” dedi. Bu bana hiç de inandırıcı gelmedi. Ayrıca bazı tanıdıklarım gazetede çıkan yazılarının eleştiriyorlar. Allah sizin gibi insanları başımızdan eksik etmesin.
CEVAP: Girdiğiniz tarikatta, kabirde şeyhin gelip sizin yerinize cevap vereceğini, o tarikata girmeniz sayesinde bütün sülalenizin kurtulacağını söylüyorlarsa derhal o tarikattan çıkın. Çünkü o tarikatın mensupları gerçek Müslüman değil. Tam anlamıyla müşrik olmuşlardır. Müslümanlık sülalenizin kurtuluşunu vaat etmiyor da tarikat mı kurtarıyor? Peygamber Nuh bile kâfir oğlunu helaktan kurtaramamışken tarikat şeyhi mi kurtarıyor?
Yazıklar olsun bu düşünceleri yayanlara! Bu sözler Allah’a ortak koşanların sözleridir. Bu cahiller, şeyhlerini Allah’a ortak yapmışlar. Ne işin var senin öyle yerlerde kardeşim. Sen namazını kıl, orucunu tut. O cahillerin arasına katılma. Diğer sorunuza gelince, benim nerede yazdığım önemli değil, ne yazdığım önemlidir. Yazdıklarım Kur’ân’a uyuyorsa ve ben bunu VATAN gazetesiyle geniş kitlelere ulaştırabiliyorsam bu İslâm’a hizmettir. Hiçbir partinin adamı değilim. Ben sadece Allah’ın kulu, Muhammed’in ümmetiyim.
Erkeğin küpe takması
SORU: Erkeklerin küpe takması konusunda dinimizde herhangi bir net görüş mı? Bu durum caiz mi değil mi?
CEVAP: Küpe takmanın dinle ilgisi yoktur. Din buna yasak koymamıştır. Tam tersine cennetliklerin, altın bilezikler takacakları, imrendirici bir üslupla anlatılır. Eskiden krallar, bilezik, küpe takarlardı. Yavuz’un da küpeleri olduğu söylenir. Zamanla gelişen gelenekte bilezik küpe kadınlara özgü ziynet eşyası sayılmış, erkeklere ayıp görülmüştür. Saç bırakmak da öyle... Oysa Peygamberimizin saçları uzundu. Dervişler de saçarını uzatır ve örerlerdi. Ama şimdi böyle yapanlar dinsiz sayılıyor. Bu hüküm gelenekten kaynaklanıyor, dinden değil. Erkeklerin küpe takmasında dinen bir sakınca yoktur.