Şımartılmanın yeni adresi

Marmaris-Datça yolundan Hisarönü’ne sapıp Orhaniye’ye gelmeden ulaşıyorsunuz otele. Hemithea, Martı Marina Yacht Club’ın içinde yer alıyor. Otel, hem dışarıdan misafirlere hem de yatçılara hizmet veriyor. Dikkatimi çeken, tesis inşa edilirken doğanın bozulmamasına azami dikkat göstermeleri oldu. Takdir ettim. Çam ağaçlarının izin verdiği ölçüde araziye yerleştirilmiş taş yapılar, son derece özenli ve şık. Farklı tipteki odaları konforlu, ciddi bir estetik beğeninin ürünü. Terasında jakuzisi olan da var, içinde hamamı olan da, önünde havuzu bulunan da. Dedim ya her biri şık, konforlu, iyi tasarlanmış, mimari olarak iyi kurgulanmış odalar. Toplam 32 oda ve suitten oluşan Martı Hemithea’nın denizi mavi bayraklı, özellikle geceleri doyumsuz bir güzellik sunuyor. En son yine bu koylardan birinde gece denize girmiştim, bu keyfi özlemişim.

Haberin Devamı



Her biri ayrı birer yaşam alanı olarak tasarlanmış farklı tiplerdeki odalarınızda iki kişi bile olsanız kendi başınıza kalmanın rahatlığını yaşamanız için gerekli özenin gösterildiğini fark edeceksiniz. Yeri gelmişken; hepsi Hisarönü Körfezi’nin muhteşem manzarasına sahip 32 oda ve suitten biraz bahsetmek istiyorum. 84 m2 olan ve otelde tek bir tane bulunan Tower Presidential Suite bir ev rahatlığında. Öte yandan siz Martı’da konaklarken 24 saat boyunca kişiye özel asistan hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.

Özel biri gibi hissetmenizi sağlıyorlar

- Hamam ve SPA keyfi Martı Hemithea’nın Türk Hamamı ve özel terapilerle zenginleştirilmiş Spa ve Güzellik Merkezini de mutlaka ziyaret edin. Uzakdoğu’lu terapistlerin çalıştığı SPA’da işini çok iyi yapıyorlar.

- Private veya Exclusive Beach Konforlu plaj, güneşlenme terasları ve yüzme havuzunun yanı sıra, dingin bir ortam arayanlar için Hemithea’s Private Corner’ın size göre.

Orhaniye, Kızkumu

Hisarönü körfezinin kıyısındaki en önemli turizm merkezlerinden biri Orhaniye. Burada çarşaf gibi olan deniz lacivertten maviye uzanan tonlarıyla büyüleyici. Çevresindeki çam ormanının rengi suya vurmuş. Bu arada denizin ortasında yürüyen insanlar dikkatinizi çekecek. Şaşıracaksınız. Kumul hareketleri sonucunda karadan başlayıp koyu ikiye bölen bir sığlık oluşmuş. Yaklaşık 600 metrelik şeride Kızkumu deniyor. Bir de efsanesi var. “Sevgilisine ulaşmak isteyen kız eteğine kum koymuş ve denizi doldurarak ilerlemiş. Ama kum yetmemiş ve kız denizin ortasındaki bu patikanın sonunda boğulmuş.” Koyun ortasında bir ada ve adanın tepesinde de kale kalıntıları var. Kalenin bölgede kurulu Bybassos antik kentine ait olduğu sanılıyor. Kayık tutarak adaya, patika yolu izleyerek tepedeki kale kalıntılarına kadar çıkabilirsiniz. Manzara harikadır. Yorgunluğunuza değecek. Kaleye Turgut Köyü’ndeki şelaleden kemerler ve su altına döşedikleri borular aracılığıyla su getirmiş Bybassos’lular. Birleşik kaplar kuralından yararlanmışlar.

Tekne turu ile Symi adası

Konforlu ve lüks tatiline, yelken keyfini eklemek isteyenler için, bu yıl tamamen yenilenmiş olan Martı Marinasize göre. Ayrıca konuklar şık teknelerle, çevre koyları gezme veya 45 dakikalık bir yolculuk sonunda akşam yemeklerini komşu Yunan Adası Symi’de alma şansına sahip. Biz tekne turu sonrası öğle yemeği için Selimiye’deki Sardunya Restoran’a gittik.

Deniz uçağı ve helikopter transferleri

Martı Marina, Orhaniye Köyü, Keçibükü Mevkiinde ve Marmaris konukları için deniz uçağı, helikopter, veya konforlu araçlar sunuluyor.

DİĞER YENİ YAZILAR