Pek çok erkek hastam cinsel hayatlarında daha başarılı ve daha yüksek performanslı olmanın tüyolarını merak ediyor. Bu pazar en merak edilen sorulardan sizin için bir derleme yaptık:
1- Performans dopinglerden yardım alın
Cinsel performansı ve sertleşme kalitesini düşüren onlarca neden var. Bunların neredeyse yüzde 80’i organik sorunlar. Başta testosteron düşüklüğü, penis damarlarında veya sinirlerinde oluşan sorunlar sertliği sağlayamamaya veya sürdürememeye yol açabiliyor. Aşırı stres, fazla kilo, hareketsizlik gibi yaşam tarzı faktörleri de hem hormonları hem de sertleşmeyi sağlayan damar genişlemesini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle dönemsel olarak testosteron seviyelerinizi ve penis lokal dokusunu kontrol ettirin. Altta yatan bir sorun tespit edilirse tedavi olun. 1-2 günde tetkikleriniz tamamlanıp size özel öneriler alabilirsiniz. Günümüzde performans hapları, enjeksiyonları, penis şok dalga tedavisi ve biofeedback gibi özel tedavilerle seks performansı yükseltilebiliyor.
2- Bir gecede birden fazla seks yapmanın sırrı
Boşalmayla sonlanan ve bir cinsel ilişkiden diğer bir ilişkiye hazır olma durumuna kadar geçen süreye “refraktör zaman” diyoruz. Bu sürenin bir standardı yok. Kimi erkeklerde 15 dakika kimisinde birkaç saat, bazısında ise birkaç gün olabiliyor. Bu süre ilerleyen yaşla birlikte de uzuyor. Bu yüzden bir gecede kaç kez seks yapabildiğinizi cinsel başarının bir göstergesi olarak algılamayın. Vücudunuzdaki testosteron seviyesi, cinsel isteğiniz, uyarılma hızı, yorgunluk-uykusuzluk gibi faktörler, seks öncesi yediğiniz ağır yemekler veya tükettiğiniz aşırı alkol o günkü performansınızı etkileyebilir. Öncelikle cinsel fonksiyonlarınızın tam güç çalıştığından emin olun ve cinsel check up yaptırın. Cinsel fonksiyonları iyileştiren özel kür ve tedaviler ile performansı yükseltebilirsiniz.
3- Boşalma süresine dikkat edin
Erkeklerde boşalma süresi 50 saniyeden 44 dakikaya kadar değişiyor. Dünyada ise genel olarak 5.4 dakikalık bir ortalama var. Bu süre sizin için daha uzun veya kısa olabilir. Boşalma süresinin önemi özellikle çiftin ortak tatmini açısındandır. Kadınlarda orgazm süresi erkeklere göre daha uzun sürdüğünden birlikteliğin iki taraf için de yeterli sürede olması önemli. Biz 1- 1,5 dakikanın altında olan boşalmaları erken boşalma olarak tanımlıyoruz. Eğer böyle bir sorununuz varsa günümüzde sistemik ve lokal pek çok ilaç tedavisi ve cinsel terapi teknikleri olduğunu bilmelisiniz.
4- Penis daha fit gözükebilir
Bazı özel tedaviler ile dışardan daha fit gözüken bir penise kavuşmak mümkün. Örneğin pelvik çalışmalar ve biofeedback tedavileri ile penis kasları geliştirilerek sertleşmede penisin daha dik durması ve penisin daha büyük gözükmesi sağlanabiliyor. Penis boyu tıbbi açından yetersizse o zaman penis boyunu uzatma ve kalınlığını arttırma ameliyatları uygulanabiliyor. Sertleşme sorununun tedavisi de daha fit bir görünüm sağlıyor. Dolgu maddelerinin de penis boyut ve işlevi açısından tam bir inceleme yapıldıktan sonra ancak hekim önerirse kullanılması faydalı.
5- Sabah seksini deneyin
Erkeklik hormonu testosteron sabah saatlerinde vücudunuzdaki en yüksek seviyeye ulaşıyor. Bu nedenle testosteron seviyesi normal olan erkeklerde sabahları doğal fizyolojik bir sertleşme ile güne uyanmak normal. Sabahları libido artışı da görülebiliyor. Eğer sekse vakit ayıramıyor, akşam saatlerinde kendinizi çok uykulu ve yorgun hissediyor ya da gün sonunda aşırı gergin ve stresli oluyorsanız sabah seksini deneyebilirsiniz. Sabah saatlerinde duygusal bağlılık yaratan vasopresin hormonu da daha yüksek. Bu nedenle özellikle sertleşme kalitenizde düşüş varsa sabah sertleşmelerini bir fırsat olarak değerlendirin. Sabah sertleşmelerinin sıklığı ve kalitesi düştüyse başta hormonlar olmak üzere cinsel fonksiyonları kontrol ettirin.
Bu şehir efsanelerine inanmayın!
Yanlış: Cinsel fonksiyon problemlerine ilişkin konular tabudur.
Yanlış: Sertleşme kaybı sık görülen bir sorun değildir ve genelde kişisel problemlere bağlıdır.
Yanlış: Sertleşme sorunu yaşlanmanın doğal bir sonucudur.
Yanlış: Sertleşme problemi esas olarak fiziksel değil, psikolojik bir sorundur.
Yanlış: Sertleşme bozukluğunun tedavisi yoktur.