Hastalarım son zamanlarda cinsel bölgelerinin estetik görünümüne dair çok fazala soru soruyor.
Pek çok hastam cinsel bölgesindeki estetik görünüme önem veriyor. Penis boyutları, hacmi ve şekli bu nedenle bana en çok danışılan sorular arasında. Son zamanlarda 40 yaş üzerinde giderek yaygınlaşan bir soruna şahit oluyorum: Penis eğriliği. Bu sıkıntı sadece görsel açıdan problem yaratmıyor, cinsel ilişkiyi engelleyecek ölçüde ilerleyebiliyor.
Ergenliği takip edin
Penis eğriliklerinin bir kısmı doğuştan. Bu sorun özellikle ergenlik döneminde meydana çıkıyor. Çünkü ergenlik döneminde vücutta artan testosteron salgısıyla birlikte sertleşme fonksiyonu da ateşleniyor. Penis yumuşak haldeyken fark edilmeyen eğrilik, sertleşme halindeyken bir anda görülür hale geliyor. Bu durum pek çok genç erkeğin cinsel öz güvenini azaltıyor. Hatta ilerleyen dönemde cinsellikten soğuma, seksten kaçınma, karşı cinse yaklaşma korkusuna kadar varabiliyor. Erkek çocukların büyümesini dikkatle takip etmek şart. Doğuştan penis eğriliğinde gecikmeden yardım alınması ve cerrahi işlemin yapılması önemli.
40 yaşı aşanlar tehlikede
Sonradan gelişen penis eğriliklerinin arasında en yaygın olanı Peyronie hastalığı. Bu hastalıkta peniste plak tarzında sert alanlar meydana geliyor ve plaklar penisi sertleşme anında bir yöne doğru çekiyor. Sonuçta penis eğriliyor. Bu eğriliğin derecesi zamanla artabiliyor. Sertleşme anında yoğun bir ağrıya, sertleşme güçlüğüne yol açabiliyor. Çok ileri vakalarda penis o denli eğriliyor ki cinsel birleşmeyi sağlamak imkansız hale geliyor. Peyronie hastalığına 40 yaşın üzerinde sık rastlıyoruz. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Son yıllarda artan şeker hastalığı da penis eğriliği için önemli bir risk faktörü. Şeker hastalığında peniste eğrilik yaratan plaklar sık görülüyor.
Penis kırıkları da eğrilik yapar