Yavuz Sultan Selim dizi olacak!

Haberin Devamı

Kanal D’nin yeni sezon için en iddialı işi tartışmasız Fatih. Fatih Sultan Mehmet’in hayatının anlatılacağı proje için tam 1.5 yıldır çalışılıyor. Dizinin yapım şirketi Medyapım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, dizi Fetih 1453 filminin devamı olmayacak. Dizi, Fatih Sultan Mehmet’in 1470’den 1481’e kadar olan dönemini anlatacak. Kısa bir süre önce dizinin yapımcısı Fatih Aksoy’la konuştuk. Hem çok yoğun hem de heyecanlıydı. Aksoy, “Heyecan verici bir proje, gece uykularım kaçıyor. İnşallah bunun altından kalkacağız. Fatih Sultan Mehmet’i anlatmak zor. Acaba yeterince ve düzgün bir biçimde anlatabilecek miyiz diye düşünüyoruz. Aynı gerilim senaristimiz Funda Çetin’de de var. Geçen gün ‘Bölümü sürekli kulaklıkla mehter marşları dinleyerek yazdım. Hatta dua ettim. Fatih Sultan Mehmet’e içimden ‘Size layık bir şey yazmama izin verin’ diye seslendim’ diye mail attı. Hepimiz öyle bir haleti ruhiye içindeyiz” dedi. Gerçekten işleri çok zor. Çünkü önlerinde Muhteşem Yüzyıl gibi başarılı bir örnek var. Bunu söylediğimde de Aksoy, “Muhteşem Yüzyıl’dan sonra böyle bir dizi yapmayı düşünmüyordum. Fetih 1453’ün başarısından sonra dizi fikri ortaya çıktı. Senaryo çalışmaları sırasında Muhteşem Yüzyıl’ın ne kadar zor bir işe girip altından kalktığını gördük” diye cevap verdi. Aslında Aksoy’un Muhteşem Yüzyıl’a benzemek ya da farklılaştırmak gibi bir derdi yok. Fatih Sultan Mehmet’in son 11 yılını, eşleri ve çocuklarıyla ilişkisini, zaferleri ve imparatorluk kuruluşunu iyi bir dramatik kurguyla anlatmak istiyor. “Kaç sezon sürer?” diye soruyorum.

Fatih iki sezon sürecek

Türkiye’de bir dizinin geleceğini tayin etmenin çok zor olduğunu söyleyerek söze başlıyor Aksoy ama niyetlerini açıklıyor: “İki sezon Fatih yapmak istiyoruz. Sonra bir sezon Bayezid ve Cem arasındaki kavgayı anlatabiliriz. Açıkçası Yavuz Sultan Selim’i dizi yapmak niyetimiz. Kısaca Kanuni Sultan Süleyman’a kadar getirmek niyetindeyiz.” Dizi daha çekilmeden Amerikan dağıtım şirketleri Aksoy’a talepte bulunmuş. Görünen o ki, Fatih Sultan Mehmet gibi Fatih’te dünyayı fethedecek.

Drakula’yı izleyeceğiz

Fatih’in çekimlerine Beykoz Kundura Fabrikası’nda başlandı bile… Dizide Fatih Sultan Mehmet’i Mehmet Akif Alakurt, Gülbahar Hatun’u Seda Akman, Çiçek Hatun’u Gamze Özçelik, Mustafa’yı Birkan Sokullu, Bayezid’i Salih Bademci, Mahmut Paşa’ya Reha Özcan, Drakula’yı ise Teoman Kumbaracıbaşı canlandıracak. Fetih’te Fatih ve Drakula olarak bilinen Vlad’ın çocukluk arkadaşı olduğunu da izleyeceğiz. Dizinin kostümleri ise tıpkı Fetih 1453’te olduğu gibi Canan Göknil’e emanet. Yönetmen koltuğunda ise Merve Girgin oturuyor. Merakla ekim ayını bekliyorum. Filmi izledik, bakalım Fatih Sultan Mehmet’in hayatı bizi ne kadar içine çekecek?

DİĞER YENİ YAZILAR