Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Feyyaz Yiğit, Doğu Demirkol, Meltem Kaptan, Özgür Emre Yıldırım ve Mehmet Özgür’ün rol aldığı, Ali Atay’ın ikinci kez yönetmen koltuğuna oturduğu, Aziz Kedi, Ali Atay, Feyyaz Yiğit, Ali Demirel ve Volkan Sümbül’ün senaryosunu kaleme aldığı, Taff Pictures-Cemal Okan, Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği Ölümlü Dünya filmi dün vizyona girdi.
Ali Atay uzun yıllardır oyuncu olarak tanıdığımız, daha sonra müzisyenlik yeteneğiyle tanıştığımız, geçtiğimiz yıllarda Limonata filmiyle yönetmenliğine şahit olduğumuz bir yetenek! Ben Limonata filmini de farklı bulmuştum. Ali Atay’ın kendine has bir tarzı var ve bunu hem oyunculuğuna, hem de yönetmenliğine yansıtıyor. Limonata bir yol filmiydi. Ölümlü Dünya ise aynı imzayı attığı ama komedi dozunun her saniye arttığı bir film olmuş. Filmi salı akşamı özel gösteriminde izledim. Ali Atay’ı oturup iyi bir rol gelsin diye beklemek yerine, hayal kurduğu, hayalini gerçekleştirmek için emek harcadığı, yazdığı, araştırdığı, mücadele ettiği ve hayalini gerçeğe dönüştürdüğü için takdir ediyorum. Ancak filmin fragmanını izlediğimde nasıl bir film çıktığından emin olamadım. Aksiyonu bol, komedi unsurları içeren ama hikayesini anlatamayan bir fragman kesmişlerdi. O nedenle benim gibi önyargılı olmayın çünkü film büyük sürpriz yapıyor.
Feyyaz Yiğit’e dikkat!
Film; bir Yeşilçam müziğiyle başladı ve bizi Anadolu Tat 1071 Restaurant’ın fertleriyle tanıştırdı. Onların birbirlerine bağlı, baba egemen aile yapısını izledikten ve sıradanlıklarına sonuna kadar inandıktan sonra “Ne oluyor ya?” dediğimiz bir an yaşayarak filmin aksiyonuna geçiş yaptık ve sıra dışı taraflarıyla tanıştık. Ondan sonra da kahkaha atmadığımız, insanın düştüğü halleri izlerken “Vay be” demediğimiz bir an olmadı. Klasik bir aile restoranında çalışan Mermer Ailesi’nin gözü kara kiralık katillere dönüşmeleri ama birbirlerine olan bağlılıklarından hiç vazgeçmemeleri onları azılı birer katilden sevimli kaçaklara dönüştürdü. Benim bu filmle ilk kez tanıştığım iki isim var: Feyyaz Yiğit ve Doğu Demirkol. Doğu’yu birkaç kez stand up’larından izlemiştim. Fakat Feyyaz Yiğit’i gözüm bir yerden ısırmasına rağmen filmde kim olduğunu çıkaramadım. Aynı zamanda filmin senaryosunda da yer alan Feyyaz; metin yazarı, müzisyen, yazar, Kafa Dergisi’nde de yazıyor, şimdi de ne kadar iyi oyuncu olduğunu hepimize gösterdi. Daha sonra adını araştırınca gözümün nereden ısırdığını da buldum. Feyyaz Yiğit Okan Bayülgen’in ekibindeydi. Gitar çalardı ve Okan Bayülgen ona sürekli laf atardı.
Fragman 5 ise, film 100
Ölümlü Dünya, hikayenin seyirciyi hep dinamik tuttuğu, rejinin senaryoya hizmet ettiği, çok iyi oyunculuklar izlediğimiz bir film olmuş. “Şahaneydi, bayıldım” diyerek salondan ayrıldım. Öyle ki, film çıkışı hem yönetmene, hem de yapımcısına “Fragman 5 ise film 100 olmuş. Hafta sonu tekrar izlemeye gideceğim” dedim. Bugün de tekrar izleyeceğim zaten! Emeklerine sağlık, umarım gişede de emeklerinin karşılığını alırlar.