Ünlü modacı Dilek Hanif kilosunu nasıl koruyor?

Haberin Devamı

Bana göre Türkiye’nin en şık kadınlarının başında gelir Dilek Hanif. Karizmatiktir, giysilerini çok güzel taşır, üstelik hep fittir. Kısacası kendini iyi taşıyan bir kadındır. Peki 2 doğum yapmış olmasına rağmen bu kadar dar kalmayı nasıl başarıyor, sordum...

* Genetik mi bu ince yapı?

Hayır! Annem kilolu bir kadındır örneğin. Ben böyle kalabilmek için ciddi çaba sarfediyorum.

* Neler yapıyorsunuz?

Haftada 1 gün özel hocayla 1 saat çalışıyorum. 1 gün pilates yapıyorum. Haftada 2-3 gün de bantta yürüyorum.

* Beslenme şekliniz nasıl? Bir günde neler yersiniz?

Kahvaltı: Koca bir kase maydanoz, dereotu, nane, kırmızıbiber, yarım dilim keçi peyniri, 1 dilim çavdar ekmeği. 1-2 günse sadece meyve salatası yiyorum.

Öğlen: Evden ofisime yemek taşıyorum. Sebze + ızgara tavuk. Arada 1 dilim ekmek+ 2-3 ceviz veya 1 meyve yiyorum.

Akşam: Çorba ve sebze. Haftada 3 akşam da balık yiyorum.

* Ya kırmızı et? Hiç mi yemiyorsunuz?

Haftada 1 gün bonfile yerim.

* Bu saydıklarınıza göre yiyeceklerle yeterli kalsiyum almıyorsunuz ama... Kadınlarda sizin yaş grubunuzda kalsiyum osteoporozu önlemek için çok önemli. Destek alıyor musunuz peki?

Evet, kalsiyum hapı kullanıyorum.

n “En lezzetli ve light tarifim” diyeceğiniz bir tarif alayım mı sizden?

Çok sevdiğim bir salatam var. Lahanayı incecik doğruyorum. İçine dereotu ve taze kişniş de ekliyorum. Sonra üzerine 1 yemek kaşığı light soya sosu gezdiriyorum. Nefis oluyor!

*

Dr. Bradley’nİn light mutfaĞI

KIŞ çorbasI

Malzemeler:

* 1/4 lahana

* Yarım karnabahar

* 2 havuç

* 2 kabak

* 2 sap pırasa

* 1 kereviz

* 1 soğan

* Zencefil rendesi

* Baharat

* Limon suyu (isteğe bağlı)

* 2 litre su

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi doğrayıp, birlikte kaynatın. Limon suyunu kasenize ekleyebilirsiniz.

*
Sepettekİ SaĞlIk Lahana

Binlerce yıldır ekilen bir sebze.

Çinliler Büyük Duvar’ın inşaası sırasında çalışanlara lahana turşusu dağıtırlarmış.

Kırmızı lahana ve Brüksel lahanası da aynı aileden.

Astım, öksürük, soğuk algınlığı ve nezle gibi solunum yolları hastalıklarına birebir.

İçerdiği iyot sayesinde tiroidin çalışmasına yardımcı oluyor.

Kilo verme programlarının baş tacı. Bol lif içeriyor; bu da tokluk hissini artırıyor.

100 gramında 26 kalori var.

***

Eti sağlıklı ve lezzetli pişirmenin püf noktasını buldum!

Eti yağsız pirdiğim zamanlar hep tavaya veya fırın ızgarasına yapışıyordu. Etin üzerinde koyu izler kalıyor, kuru oluyordu. Bir süredir Tefal’in ızgara tavasını kullanıyorum. Elimde diğer tavaları vardı, ama bu çok farklı! Geniş bir tava, içine bol et alabiliyor. Hiç yağ-su koymuyorsunuz. Kısık ateşte fırında pişmiş gibi bir tat elde ediyorsunuz. Sağlıklı et-balık pişirmek isteyenlere şiddetle öneriyorum.

Fazla et yemek kabızlığı da beraberinde getirir

Kurban bayramında büyük olasılıkla et tüketiminiz artacak. Kabızlık sizi bekliyor demektir! Önerim ızgara etin yanına bol ıspanak yapın. Ispanakta tüm yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi lif boldur. Tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. En sağlıklı yolu buharda pişirmek. Üzerine zeytinyağı gezdirin. “Yok ben ıspanak sevmem” derseniz, meyvelerden mandalina ve portakal da bağırsağı hareketlendirmek için iyi çözümler. Bunların önemli bir artısı da içlerinde bol C vitamini olması. C vitamini etin içindeki demirin vücutta daha kolay emilmesini ve kullanılmasını sağlar.

*

Önce içinizdeki şişman kadınla dost olun

Bazen içimde sürekli yemek yemek isteyen şişman kadına söz geçiremiyorum. Beni ezip geçiyor! Ne mi yapıyorum böyle bir dönemde? Bir oturuşta 5 dilim tereyağlı, ballı ekmek götürebiliyorum. 1 paket çikolatayı yok edebiliyorum. Hızlı hızlı tıkınırcasına yemek deniyor buna. Önce bunun ne zaman olduğunu saptamanız gerekiyor. Genellikle bu tıkınırcasına yeme şekli kadınlarda adet öncesinde gelişiyor. Eskiden “Niye yiyorum” diye kendimle kavga ederdim. Şimdi içimdeki şişman kadınla barıştık. “Tamam seni doyuruncaya kadar yiyeceğim” diyorum ve yiyorum! Ertesi sabah sadece meyve yiyip, çorbamı içiyor, bantta 40 dakika ter atıyorum. 40 yaşın üzerindeki tüm kadınlar... Bu ince kalma çabası hep sürecek. Kabullenin ki yaşam kolaylaşsın.

*

Bayramda kilo almayan var mı?



İyi bayramlar! Tatillerde herkes yer içerken “Kilo almayayım” diye yemeden durmak zordur, bilirim. Eğer 1 haftalık tatile çıkıyorsam kendime 1 kilo alma opsiyonu tanıyorum. Çoğunlukla hiç almadan dönmeyi başarabiliyorum. Danışanlarıma önerim 1 haftalık tatilde 1-1,5 kilodan fazla almamaları! Dönüşte bu kadarı kolaylıkla verilebiliyor. Bayram tatilinizi keyifle geçirin. Ama hemen sonrasında frene basmaya başlayın. Tarifini verdiğim kış çorbası çok doyurucu ve lezzetli. Bayram sonrası haftada en az 3 gün şu mönüyü uygulayın:

Kahvaltı

1 dilim ekmek

30 gr light peynir

Şekersiz çay

Öğlen

Izgara tavuk veya balık

Salata veya sebze

Ara (16.00-17.00)

1 kutu Activia

1 elma rendesi

1 çay kaşığı tarçın

(Uğraşamam diyene sadece 1 elma+ 1 küçük kutu light yoğurt)

Akşam

1 büyük kase kış çorbası

1 dilim ekmek

Büyük bir salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağlı-limonlu)

Saat 21.00

1 elma / 1 portakal/ 2 mandalina/ 1 armut

Meyvelerden birini seçin.

Bu akşamlarda bir tür oruca girdiğinizi düşünün. Buna ben “fren” veya “Kalori indirgeme akşamı” diyorum. Genelde akşamları ekmek yemiyorum. Eğer şeker hastalığı veya şeker dengesiyle ilgili bir sorununuz varsa mutlaka ekmek de ekleyin. Önceden kafanızı böyle bir yeme biçimine set ettiğinizde çok kolay yapılıyor. Kaçırmıyorsunuz! Haftada 2-3 akşam kalori kısıtlaması yapınca bile kilo vermeye başlıyorsunuz.

DİĞER YENİ YAZILAR