Yükseklerde uçmak

Ben hâlâ Tuba Hanım´ın Mısır´ı fethetmesinde kaldım!

Haberin Devamı

Medyamız hep yükseklerde uçmayı seviyor. Onların sayesinde pireyi deve yapmayı öğrendik. Abartı yaşam tarzımız oldu. Televizyonda ‘az sonra’ diye başlayıp alt yazılarla bizi uyutuyorlar. Gazetelerde ve internet sitelerinde önemsiz haberlere atılan bayat başlıklar kafamızı karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. En sinirime gidenler ‘fethetti‘, ‘salladı’ ve ‘korkuttu’ laflarıyla donatılanları. En son güzel oyuncu Tuba Büyüküstün, Mısır’ı fethetmiş. Yakışır doğrusu. Kız, Fatih Sultan Mehmet’in torunu ya. Popçuların sahne aldıkları yeri sallamalarından bıktık. Sanırsınız deprem oldu. Hadise, geçen yıl Eurovision öncesi o kadar çok yer salladı ki yarışma gecesi şarkı söyleyecek hali kalmadı. Bir futbolcu mazallah sakatlanır gibi olsun. Hemen ‘Korkuttu’ diye bir başlık. Sizi bilmem ama ben korkmuyorum. Medya ilgi çekmek için abartıdan vazgeçmediği sürece önemli ile önemsiz haberlerin arasında maalesef bir ayırım yapmaktan aciz kalacağız. Örneğin ben hâlâ Tuba Hanım’ın Mısır’ı fethetmesinde kaldım!

Pazarlıklar

* Cinsel konularda uzman Dr. Haydar Dümen, kendi sorunlarını kime danıştığını üstüme vazife olmamasına rağmen hep merak etmişimdir.

* Bağış yapanların bunu bir şekilde kamu oyuna duyurmaları bağışın değerini de yapanı da nedense gözümde düşürüyor.

* Türban sorununu ilkokul seviyesine kadar indirenleri kutluyorum. Ana okul ve çocuk doğar doğmaz türban taksın durumları sırada bekliyor.

* Ak Partili TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara “Dizi senaristleri ruh hastası” demekte haklı. Başka türlü bir saatlik senaryoyu 3-4 saate yayamazlardı.

* Galatasaray’ın hocası futbol efsanesi Hagi ve yardımcısı eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu şu andaki kadroda rahat rahat ilk onbirde oynayabilirler.

* Formula 1 şampiyonluğunu taktik hatası sonucu rakibi Red Bull takımına hediye eden sözüm ona deneyimli Ferrari ekibi başarısızlığının mazeretini kendi beyin hücrelerinde aramalı.

* Bizim kadınlar hem akıllı hem rahatlarına düşkün oluyor. Avrupalılar ‘Cip değil bisiklet’ diyormuş. Bizim kadınlar da cip diyor başka bir şey demiyor.

* THY büyük bir atakta ama yemekleri daha o atağa katılmış seçenek ve kalitede değil.

* Avrupa Spor Başkentleri Birliği,
2012 için İstanbul’u seçmiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş “Yaptığımız altyapı seçimde etkili oldu” demiş. Bravo! Demek ki seçimi yapan komiteyi bizim Atatürk Olimpiyat Stadı’na götürme gafletinde bulunmamışlar. Yoksa değil başkent filan kasaba bile olamazdık.

* Manken Şebnem Schaeffer’a “Doğan görünümlü şahin” diyen internet sitesinin yöneticisi ve yazarı hakaretten suçlu bulunmuş. Belki bu sayede uzun zamandır ortalıkta görünmeyen Şebnem Hanım’ı tekrar görme fırsatını yakalarız. Sanki onu davadan davaya görebiliyoruz.

* Yunanlılar artık Türkiye’de iş arıyormuş. Vize uygulama inatlarından vazgeçmelerinin tam zamanı.

Başrolde Emina

‘Lale Devri’ dizisinin donuk ifadeli güzel yıldızı Emina, bir magazincinin haberine göre meğer popçu Mustafa Sandal ile ikinci evliliğini yapmış. Emina henüz 17 yaşındayken bir Sırp ile evlenmiş. Evlilikleri de bir yıl sürmüş. Mustafa Sandal’ın bu durumdan haberi olup olmadığı bilinmiyor. Bilmiyorsa da bu lüzumsuz vesileyle öğrenmiş oldu. İddialara göre Emina, Sırp gazetesine verdiği bir röportajda Türk medyasından dert yanmış. “Benim bir dizide başrol oynamamı bir türlü kabullenemediler. Sırbistan’dan bir kadının nasıl olur da başrolü alabildiğini merak ediyorlar. Bence bu konuda mutsuzlar” demiş. Son zamanlarda röportajlarda söylediklerini sonradan inkar etmek moda olduğu için Emina bunları söylediğini kabul etmemiş. Emina Hanım oyunculuğuna yapılan eleştirilerden dolayı üzülüyorsa boşuna alınganlık yapmasın. Çünkü oyunculuğu iyi değil. Hatta vasat bile değil. Kendi sesini kullanamaması ve dublaj sesinin ona uymaması ayrı bir handikap. Sırp olduğu için eleştirilmez. Kötü oynadığı için eleştirilir. Ancak bu Emina Sandal’ın ilk oyunculuk denemesi. Kendisi mutlaka bir deneyim kazanacak ve gün geçtikçe daha iyi olacak. Ben, Emina’nın kendini gösterme azmi ve hırsıyla her geçen gün daha iyi bir oyuncu olacağına inanıyor ve kendisine başarılar diliyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR