Yeni filmler

Haberin Devamı


Entertainment Weekly dergisine göre Hollywood’dan beyazperdeye bu sonbahar son derece iddialı yeni filmler geliyor. İşte Amerika’da gösterime girecekleri tarihlerle ilginç yeni yapımlardan seçmeler:

ARGO: Ben Affleck, Alan Arkin, John Goodman ve Bryan Cranston’un başrollerini paylaştığı bu filmi Ben Affleck yönetmiş. 12 Ekim’de vizyona giriyor. Daha vizyona girmeden eleştirmenler tarafından Oscar''a aday gösteriliyor. Konu olarak 23 yıl önce Tahran’daki Amerikan Konsolosluğu’nun İranlı devrimciler tarafından ele geçirimesi ve 52 Amerikalının rehin alınması işleniyor. Ben Affleck filmin bazı sahnelerini Tahran yerine İstanbul’da ve CIA’den özel izin alarak CIA genel merkezi Langley, Virginia’da çekmiş olması yapımı daha da ilginç kılıyor.

CLOUD ATLAS: Tom Hanks, Halle Berry ve Hugh Grant başrollerde. Lana ve Andy Wachowski kardeşler Tom Tykwer ile birlikte filmin yönetmenliğini üstlenmiş. Vizyona giriş tarihi 26 Ekim. Cesaret ve ihanet konularının bir hikaye içinde farklı zaman birimlerinde ve jenerasyonlarda ele alındığı filmde Tom Hanks 19. yüzyılda bir doktoru, 70’lerde bir bilim adamını ve belirsiz bir gelecekteki hayali kıyamet sonrasında yaşam savaşı veren bir kabile reisini canlandırıyor. Kafanız karıştıysa yalnız değilsiniz. Yapımcılar senaryolarını film stüdyolarına kabul ettirinceye kadar epeyce zorlanmış.

LINCOLN: Daniel-Day Lewis başrolde. Bir Steven Spielberg filmi. 9 Kasım’da gösterime giriyor. ABD’nin 16. başkanının iç dünyasının en ince detaylarıa kadar uzanan bu tarihi filmde Lewis harikalar yaratıyor ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Oscar’a kesin aday olur gözüyle bakılıyor.

TAKEN 2: Liam Neeson ve Famke Jannsen’in başrollerini paylaştığı filmi Olivier Megaton yönetmiş. 5 Ekim’de vizyona giriyor. Liam Neeson 60 yaşından sonra aksiyon filmlerinde kendini göstermeye başladı. Eski CIA ajanı Bryan Mills’i canlandırdığı 2009 yılındaki başarılı Taken serisinin ikinci filminde bu kez Arnavut asıllı düşmanlanın intikam için kaçırdıkları kızını kurtarmaya çalışıyor. Filmin büyük bir bölümü İstanbul’da geçiyor. Bir bölümü İstanbul’da çekilen James Bond’un ‘Skyfall’ filminin fragramanında İstanbul’dan eser yok ama ‘Taken 2’ filminin yıldızlarından biri de tüm güzelliğiyle canım İstanbul olmuş.

ANNA KARENINA: Keira Knightley, Jude Law ve Aaron Taylor-Johnson başrollerde. Joe Wright yönetmenliği üstlenmiş. Vizyona giriş tarihi 16 Kasım. Leo Tolstoy’un 1877’deki efsane romanının beyazperdeye aktarılmış son versiyonu Oscar adaylığı kazanacak

nitelikte deniliyor.

THE PAPERBOY: Nicole Kidman, Matthew McConaughey ve Zac Efron başrollerde. Yönetmen Lee Daniels. 19 Ekim’de vizyona giriyor. Nicole Kidman filmde gazeteci rolündeki Matthew ve kardeşi Zac’i, idam mahkumu olan mektup arkadaşının (John Cusack) hayatını kurtarmak için kendisine yardım etmelerine ikna ediyor. Nicole Kidman’ın, son derece cesur sevişme sahnelerinin olduğu filmde bir denizanası ısırığını tedavi etmek için Zac Efron’un üstüne işemesi çok ses getirecek.

LES MISERABLES: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried başrolde. Yönetmen The Kings Speech filmiyle Oscar’a damgasını vuran Tom Hooper. İlk gösterim tarihi 14 Aralık. Avustralya''nın iki ünlü aktörü Jackman ve Crowe yıllardır Broadway’de sahnelenen popüler bir müzikalde kostümlerine yerleştirilen radyo mikrofonları sayesinde şarkıcılık yeteneklerini sergileme fırsatını buluyor. Filmin çeşitli dallarda Oscar adayı olması bekleniyor.

THE HOBBIT: 14 Aralık’ta vizyona girecek olan ‘Lord of the Rings’ üçlemesinin devamında ünlü yönetmen Peter Jackson J.R.R Tolkien’in fantastik eserini hobbit ve 13 cücenin ejderha hazinesinin peşine düşmesinin hikayesini yorumluyor.

TV Zenginleri


Amerika''daki televizyon yıldızlarının yıllık kazançları bizim Acun’u bile kıskandıracak nitelikte. TV GUIDE özel sayısında televizyon dünyasının en zenginleri kategorilerine göre açıkladı. Listenin başında yılda 28 milyon dolar kazançla talk şov duayeni David Letterman yer alıyor. Rakibi Jay Leno yıllık 25 milyon dolar kazancıyla ikinci sırada. Jay Leno yüzünden NBC’de işini kaybeden Conan O’Brien’ın kazancı ise yılda 12 milyon dolar. Ana haber bülteni sunan NBC’den Brian Willams yılda 13 milyon dolar ile ilk sırada. Geçenlerde eşcinsel olduğunu ilan eden CNN sunucusu Anderson Cooper’ın yıllık kazancı 11 milyon dolar. Sabah haber programlarındaki sunucuların kazançları da yabana atılacak cinsten değil. NBC sabah kuşağı sunucularından Matt Lauer’a yılda uçuk bir 21.5 milyon dolar ödüyor. Televizyon eleştirmenleri bu adama bu kadar para vermeye değer mi diye sorguluyor. Reality şovlarda aslında radyocu olan karizmatik sunucu Ryan Seacrest American Idol yarışma şovundan kazandığı yıllık 15 milyon dolarla zirvede. X Factor programının jürisinde Britney Spears sezon başı 10 milyon dolar kazanıyor. Bir başka ünlü radyocu Howard Stern, Amerika''daki yetenek yarışmasında jüri koltuğuna yılda 15 milyon dolara oturuyor. Kim Kardashian ve ailesi ‘Keeping Up Wih the Kardashians’ ile yılda 10 milyon dolar topluyor. Law&Order polisiye dizisinde Mariska Hargitay bölüm başı 385.000 dolar alıyor. Dexter, Michael C. Hall’ın bölüm başı ücreti 295.000 dolar. Eski Dallas dizisinin yeni versiyonunda J.R Ewing’i canlandıran Larry Hagman bölüm başı 75.000 dolar kazanıyor. NCIS dizisindeki ekip lideri Mark Harmon’un bölüm başı kazancı ise 500.000 dolar. Two and a Half Men’de Ashton Kutcher bölüm başı 750.000 bin dolar, partneri Jon Cryer 600.000 dolar kazanıyor. Bu kadar yeter. Zenginin kazancı züğürdün çenesini yorar lafı çok doğru. İşin özeti ABD’de televziyon yıldızı olan köşeyi dönüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR