Wiki CHP

Nasıl wikir ama?

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, ana muhalefeti eleştirirken “Madem değişiyor, oldu olacak ismini de Wiki CHP yapsın” demiş.
İşini gücünü bırakıp yabancı diplomatların iddialarına borazanlık yaptıkları için ana muhalefet partisi için ‘Wiki’ takısını uygun gören Başbakan Erdoğan’ın esprisi hoşuma gitti. ‘Wiki’ aslında birçok yerde kullanılabilir. Örneğin yabancı diplomatlardan kurulu Wikispor diye bir futbol takımı oluşturulabilir. Meclis üyelerinden kurulu Meclisspor ile maç yapıp kozlarını sahada paylaşabilirler. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses son zamanlarda kendisiyle fazla uğraşıldığından şikayetçi. O da adını Wikİbo olarak değiştirebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin amblemi İBB artık demode. WikİBB olarak yenilenir hatta İstanbul’a da ‘Wikİstanbul’ denirse 7 tepeli kente tüm dünyadan turist yağmaya başlar.
Son Wikileaks belgelerine göre Rusya Başbakanı Putin, avladığı geyiğin kalbini bıçakla söküp gösterince, hayatında çıplak kadından başka hiçbir şey görmek istemeyen İtalya Başbakanı Berlusconi düşüp bayılmış. Yani bu çıkan haberle bir yerde Wikileaks kurbanı olmuş. Sinyor Berlussconi’nin temsil ettiği ülkenin de bence ismi değişsin ve yeni adı Wikİtalya olsun. Tıpkı belgelerin sızmasında rolü olduğu iddia edilen İsrail’in bundan böyle Wikİsrail olması gibi. ‘One Minutes’ da dolayısıyla ‘Wiki Minutes’ şeklinde bir değişime uğrasın. Aslında ‘Wiki’ kelimesi günlük konuşma dilimize de uyar. Mesela “Aklıma bir fikir geldi” yerine “Aklıma bir Wikir geldi” kulağa daha ilginç gelebilir. Viki veya Vicki isimli tüm kızların adı da bir an önce Wiki’ye çevrilse iyi olur. Disney’in ölümsüz karakteri Miki Fare de Wiki Fare olsun ki çocuklar da o isme ısınsın. Hatta saklambaç oynarken “Önüm arkam, sağım solum sobe” yerine Wiki demeye başlasınlar. Nasıl wikir ama?

Kıssadan hisse

* Havuç’un raydan çıkması önemli değil. Yeter ki İstanbul faydan çıkmasın!

* Allah ikisine de uzun ömür versin. Taşbebek Gönül Yazar’ın bu dünyada ‘Abla’ diyeceği bir kişi kaldı o da ‘Fasulye’ şarkısını hamamdan çıkaran Müzeyyen Senar.

* Sık cep telefonu kullanan hamilenin çocuğu yaramaz oluyormuş. Olur tabii. Çocuk anasının karnında dedikodu yapmasını öğreniyor.

* ‘Kirli Beyaz’ diye bir televizyon dizisi başladı. Tutarsa rakip kanalların birinde ‘Temiz Siyah’ adında bir dizi hazır bekliyordur.

* ‘Yok Böyle Dans’ yarışmasında yarışmacı gazeteci Güneri Civaoğlu elenmesi kötü oldu. Şimdi mecburen sadece dans edenleri izlemek zorunda kalacağız.

* Şarkıcı Nez kör kütük aşıkmış. Körü anladım da kütük aşkın nesi oluyor hep merak etmişimdir.

* Hıncal Uluç, başkalarının beğendiğini beğense ve başkalarının beğenmediğini de beğenmese Hıncal Uluç olmazdı.

* Geçtiğimiz yılın birbirlerine en yakışan çifti ‘Aşk-ı Memnu’dan Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ ikilisiydi. En birbirlerine yakışmayanı da ‘Tarihin Arka Odası’ programından tarihçi Murat Bardakçı ile oyuncu Pelin Batu.

* Oyuncu Güven Kıraç, “Kavşak” filmindeki rolüyle Hindistan Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçilmiş. Hollywood’a değilse bile sonunda Bollywood’a girdik.

* Şovmen Beyaz, ünlü şarkıcı Candan Erçetin tarzında şarkı söyleyecekmiş. Sonunda istediği gibi komik olmayı başaracak galiba!

* Kaçak iş adamı Cem Uzan’ın sosyetik sevgilisi Derin Mermerci’nin arabadan kolunu dışarı sarkıtması iyi cesaret. Ya TMSF gelip parmağındaki yüzüğü alsa ne yapacak?

* Güzel gözlü Ceyla Gölcüklü gerçekten çok şanssız kadınmış. Magazinciler ne sağlığında ne hastalığında kendisini rahat bırakmadı. Önce milyoner dediler, sonra sefalet içinde olduğunu iddia ettiler. Ceyla Hanım’a bir türlü huzur vermediler.

* DSP Genel Başkanlığı’nı bırakan Zeki Sezer, öğrenci olarak üniversiteye dönmüş. Artık Başbakan Erdoğan’ın toplantısına asla giremez!

* Galatasaray Başkanı Adnan Polat, futbol takımının başarısızlığından dolayı utanç içinde olduğu sarı kırmızılı taraftarlara bir jest yapacakmış. Seyrantepe’deki Arena Stadı’nın kale arkası tribünleri bedava olacakmış. Herhalde kale önünde rakiplerine bedava goller veren Galatasaray defansını görünce bu parlak fikir aklına geldi.

* Başkan Devlet Bahçeli’nin yaptığı seçmen transfer hesabına göre MHP, 288 veya bilemediniz en fazla 292 yıl sonra iktidara ortak olabilir.

Haftanın başlığı

“100 bin dolara kaldıracak”

100 bin dolar karşılığında bir kepçe firmasının reklamında ‘Kaldıramazın Kaldırırlar’ isimli şarkısını söyleceği iddia edilen Afrodit Banu Alkan için atılan başlık.

DİĞER YENİ YAZILAR