Veliaht avcıları

Eşi varlıklı bir ailenin veliahtı olan kadınların çok dikkatli olması gerekiyor

Haberin Devamı

Canım Türkiyem’de eşi varlıklı bir ailenin veliahtı olan kadınların çok dikkatli olması gerekiyor. Sürekli kocalarının yanında nöbet tutmak zorundalar. Çünkü etrafta atmaca gibi adamı onların elinden kapmak için bekleyen “veliaht avcıları“ kadınlar var. Veliaht ne kadar zengin ve çevresi ne kadar genişse karısının işi o kadar zor. Üstelik veliaht tipsiz, aşırı kıllı ve göbekli de olsa bu veliaht avcısı kadınlar ona yanaşmak için akla, hayale gelen her türlü numarayı yapıyor. Uzaktan göz süzmelerle başlayan veliaht avcılarının cüretkar taaruzu, veliahtın karısı önlem almazsa bir anda konuşma ve gizli buluşmalara kadar gidebiliyor. Özellikle bu yaz aylarında tatil yörelerinde veliaht avcısı kadınlar kol geziyor. Veliahtlar, genelde çalışmadan baba parası yemeye alışık olduklarından zaten çapkınlıktan başka düşündükleri şey yok. Gözleri hep dışarıda oluyor. Eşleri bir an kontrolü bıraksa uçup gidecekler ve veliaht avcıları kadınlara yem olacaklar. Şu anda havalar sıcak, insanlar mayolu ve yarı çıplak, yani tam avlanma mevsimi. Etraf veliaht avcılarıyla kaynıyor. Kocası veliaht olan hanımların işi kolay değil. Biri hariç. İkoncan Ivana Sert! Ivana, kendi reklamını öyle bir yaptı ki veliaht kocası işini gücünü bırakıp onun etrafında nöbet tutmaya başladı. Hanımlar... Bu devirde güzel ve bakımlı olmak yetmiyor. Akıllı olmak önemli. Özellikle eşiniz paralıysa.

Şımartın gitsin

Tatile küçük çocuklarıyla çıkan bazı aileler, o çocukları öyle bir şımartıyorlar ki inanılır gibi değil. Yetişkin insanların küçücük çocukların kul kölesi olması çok acı bir şey. Bütün dünya çocukların etrafında dönünce o tatilden ne zevk alınır? İşin kötüsü çocuklar da şımartılmaya eğimli olduklarından bu durumu rahatlıkla suistimal edebiliyorlar. Ben yaptım biliyorum. Tecrübe konuşuyor. Anneleri Amerikalı olmasa başımıza çıkmışlardı. Amerikalılar çocuklarını bizim gibi asla şımartmıyorlar. Ben bir Türk olarak çocukken şımartılmaya ve de kendi çocuklarımı şımartmaya alışık olduğum için şımartma olayı bana normal geliyordu. Çocuklarım büyüyene kadar da şımartmaya devam ettim. Hata yapmışım. Şımartılmayan çocukların ayakları daha çabuk yere basıyor. Ama siz beni dinlemeyin. Çocuklarınızı başınızın tacı yapmaya devam edin. Çünkü sizin için de çocuk için de hayatın tadı öyle çıkıyor. Şımartın gitsin...

Furuşun teki

TDK’nın Büyük Türkçe sözlüğünde “furuş“ çok olgunlaştığı için üzeri buruşan incir olarak geçiyor. Gazeteci Ahmet Hakan, geçenlerde “her devrin adamı“ Mehmet Barlas’a twitter ortamında “Malumatfuruşun teki“ diye takılmış.
Malumatfuruş bilgiçlik taslayan demekmiş. Sanki Ahmet Hakan’ın kendisi hiç bilgiçlik taslamıyor? Mehmet Barlas’ın kızı Ela da Ahmet Hakan’a “Ona buna bulaşanfuruşun teki“ diye yanıt vermiş. Biz de hemen Radyo N 101’de “Kim ne furuşun teki?“ diye dinleyicilerimize sorduk. İşte gelen cevaplar:

* Ayşe Özyılmazel: Reklamını yapmak için çırpınanfuruşun teki.

* Tuna Kiremitçi: Kitapları, köşe yazıları anlaşılmazfuruşun teki.

* Haşmet Babaoğlu: Ak sakallı gurusu olduğu Alaçatıfuruşunun teki.

* Serena Williams: Şampiyon tenisçi forehandvebackhandfuruşun teki.

* Milli eğitim sistemi: Sürekli değişikliklerle öğrencileri ve velileri tam anlamıyla serseme çeviren şuursuzfuruşun teki.

* Tansu Çiller: Kırk yılda bir mayoyla yakalanan furuşun teki.

* Tamer Karadağlı: Çocuklar Duymasın’dan beri pozu taşfırın furuşun teki.

* Gönül Yazar: Karşısına bir kısmet çıktığı anda evlenmefuruşunun teki.

* Şahan Gökbakar: Çürük raporu almak için şişen uyanıkfuruşun teki.

* Saba Tümer: Kahkahayı patlatarak parayı toplayan genç sevgiliyi kapan pumafuruşun teki.

* Deniz Baykal: Her an parti başkanlığına geri dönmeye hazırfuruşun teki.

* Necmeddin Erbakan: Ayakta duracak hali kalmamış ama siyasi hırsıyla ortalığı karıştıran furuşun teki olmaya devam ediyor.

* Murat Bardakçı: Tarihsiz olur ama Fatih Altaylısızolamayanfuruşun teki.

* Yıldırım Demirören: Tazminatları, teminatları cepten ödeyen furuşun teki.

* Müslüm Gürses: Jiletsiz olur ama Muhteremsiz yapamayan furuşun teki.

Ex eşle tatil modası

Sosyetede yeni trend eski eşle tatile çıkmakmış. Esin Moralıoğlu ile İshak Cerit çiftinin başlattığı bu modaya Erdinç Acar-Hande Demir ve geçen ay boşanan Sinan Dereli-Bilgün Sazak çifti de uymuş. Eren Talu ve Defne Samyeli, Leyla Alaton-Mehmet Günyeli gibi birbirleriyle kanlı bıçaklı olan eski eşlerden sonra ex çiftle tatile çıkmak kulağa çok medeni bir davranış gibi geliyor. Gerçi bu sosyetikler o kadar sık eş değiştiriyorlar ki ex eş onlara yeni biri gibi geliyor da olabilir.
Sizi bilmem ama ben ex eşimle tatile değil markete ile gitmem!

DİĞER YENİ YAZILAR