Uzan’lar dağdan insin

Haberin Devamı

Uzan ailesine fırsat doğdu. Kaçak olan Uzan’ların, PKK’lılar gibi dağdan inip teslim olmalarının tam zamanı. Kandil veya Mahmur’dan, bir kandil gecesi, mahmur bakışlarla gelip Habur’dan canım Türkiyeme giriş yapsınlar. 34 PKK’lı gibi “Yurt dışından geldim. Kimliğimi kaybettim” diyerek ailece nüfus idaresine başvursunlar. Yeni kimlikleriyle yepyeni bir hayata başlasınlar. Suçları silinsin.

Sonuçta PKK’lılar gibi terörist de sayılmazlar. Bebek katili değiller. Katiller ellerini kollarını sallayarak geldikten sonra Uzan’lara kim laf edebilir ki? Onları da şölenlerle karşılayalım. Üç gün üç gece Reina’da ‘WELCOME HOME’ partisi verip dönüşlerini kutlayalım. Cem Uzan’a sesleniyorum: “Paris’de jogging yapıp Eyfel’i görmekten sıkılmadın mı? Al babanı, kardeşini yanına mâile evinize, yurdunuza dönün. Bakın böyle fırsat bir daha çıkmaz. Siz uyanık adamlarsınız. İmar Bankası’nı nasıl tereyağından kıl çeker gibi hortumladığınızı unutmadık. Nokia, Motorola sizden az çekmedi.

Gavurlara karşı hiçbir kişisel maddi beklenti içinde olmaksızın aslanlar gibi gurur mücadelesi verdiniz. Zaten şirin (!), sempatik (!), cana yakın (!) ve iyi kalpli (!!!) kardeşin Hakan Uzan’ı bayağı özlemiştik. Pederiniz, eşleriniz, çocuklarınız, korumalarınız, dadılarınız ve hizmetçilerinizle sizleri tekrar aramızda görmek isteriz. Seçim zamanı meydanlarda nutuk atarken “Dağ Başını Duman Almış” marşını davûdi bir sesle söyletip kendine slogan yapmıştın. Yani dağlarla haşır neşir oldun. Mister Cem, Amerikalılara hani ‘GO HOME’ derler ya. Biz tam tersi ‘COME HOME’ diyoruz ve sizi marşınızı söyleyerek sınır kapısında bekliyoruz.”

DİĞER YENİ YAZILAR