Ünlüler ve objeler

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Çinliler piyasaya İbrahim Tatlıses benzeri bir mutfak saati sürmüşler. Başında aşçı külahı, kaşı ve bıyığıyla tıpatıp İbo benzeri bir obje yaratmışlar. Lahmacunları ve kendi elleriyle yoğurduğu çiğ köftelerle ünlü İbrahim Tatlıses, mutfağa çok uzak biri değil.
Peki ya diğerleri ?
Hafta içi her sabah 07.00-10.00 arası Capital Radio 101 FM’de yayınlanan ‘Back-Up Morning Show’da ünlülerden hangi objeler olur diye sorduk.

İşte dinleyicilerimizden gelen yanıtlar:

*Ali Ağoğlu: Anahtarlık
*Hülya Avşar: Raket
*Şahan Gökbakar: Stres topu
*Serdar Ortaç: Matruşka
*Nil Karaibrahimgil: Nazar boncuğu
*Burak Kut: Kukla
*Nadide Sultan: Biberon
*Ankaralı Turgut: Zurna
*Ali Kırca: Sinek şaplağı
*Petek Dinçöz: Reçellik
*İkoncan İvana Sert: Elek
*Aziz Yıldırım: Tespih
*Kıvanç Tatlıtuğ: Boks eldiveni
*Beren Saat: Biblo
*Erman Toroğlu: Gözlük
*Hilal Cebeci: Saksı
*Erol Köse: Klozet
*Bülent Ersoy: Fosforlu yeşil oje
*Nur Yerlitaş: Renkli damalı yorgan
*Hakan Şükür: Portmanto

Twitcem

Geçen gece Harbiye’deki Hilton’un önünde arabamı beklerken canhıraş feryatlar geliyordu. Toplu katliam yapılıyor sandım. Meğer Açıkhava’da Şebnem Ferah konseri varmış.
Hülya Avşar’ın Kıbrıs’ta konserini izlemeye giden KKTC Başbakanının masasına gitmediği için eleştirilmesini anlayamadım. Kadın konsomatris değil sanatçı. İster gider ister gitmez!
Artık nerdeyse her akşam bir maç var. Futbolu bu kadar da özlememiştik ya!
Gülben Ergen’e Bolu konserinde bir tavuk hediye etmişler. Ayşe ismini verip evinin bahçesine koymuş. Evin horozu gitti ya artık ne isterse yapar!
Işın Karaca, kızının adını Sasha Mia koymuş. Çocuk değil yabancı bir marka doğurdu sanki!
Hilal Cebeci sormuş ergonomik nedir diye. Açıklıyorum. Ekonominin ergenlik hali.
Sergen Yalçın’ın ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasında Ali Taran’ın yerini doldurması zor. Futbol dışında gözle görülür tek yeteneği Acun’a kendini sevdirmiş olması !
Vodafone’un yeni reklamında kara tahtanın önündeki şaşkın bakışlı küçük çocuk ya Şafak Sezer’in oğlu ya da o reklama her çıkan yaşı ne olursa olsun aynı pozu vermek zorunda !
Takım değiştirmekten başı dönen Ahmet Hakan, GS ve BJK’den sonra Trabzonspor’da karar kılmış. Keşke acele etmeseydi ligde daha 15 kulüp var!
Seyircisiz maçtan önce Fenerbahçe Stadı’nın önünde Ömer Çavuşoğlu’nu gördüm. Kadın kılığında bilet kuyruğunda bekliyordu. Yanında okul önlüğüyle çocuk kılığına girmiş Ercan Saatçi vardı.
Haluk Bilginer, dizi için rock’çı olmak istemiş ama Cem Karaca, Barış Manço yerine sarı peruk takmış bir Öztürk Serengil’e benzemiş.
Somali’ye yardım konseri fiyasko ile sonuçlanmış. 10 sanatçı sahne almış sadece 10 bin TL gelir elde edilmiş. Açlık ve sefalet içindeki Somaliler acınacak vaziyette ancak organizasyon yapmakta dünyada bizden daha zavallı durumda olan bir ülke yoktur.

Kadirizim böceği

Yeşilçam’ın efsane aktörlerinden Kadir İnanır, Altın Koza Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ alırken bir hamamböceğinin tacizine uğramış. Memleketimizde maçoluğun ve kabadayılığın simgesi haline gelen Kadirizm’in kendini bilmez bir böcek tarafından rencide edilmesi asla kabul edilemez. Olay şöyle gelişmiş... Kadir İnanır yaklaşık 2 dakika süren ödül konuşması sırasında herkesin dikkatini çekmesine rağmen sol omzunda dolaşan böceğin farkına varmamış. Sonunda bir görevli dayanamayıp Kadir Bey’in yanına yaklaşıp eliyle böceği uzaklaştırmış. Şimdi benim takıldığım nokta o hamam böceğinin Kadir İnanır’ın omzunda ne işi vardı? Münasebetsiz böcek koskoca salonda gidip yapışacak başka yer bulamadı mı? Kadir Bey’in ceketinin cebinden fırlayan mendilin cazibesine mi kendini kaptırdı? Yoksa ödülünün parıltısı mı gözünü kamaştırdı? Müdahale edilmese Kadir İnanır’la birlikte oteline kadar gidecek miydi? Hamam böceğinde biraz akıl olsa onu anında ezip ufalayacak Kadirizm’in yanına yaklaşmazdı. Ama hamamböceği bu. Kafa ne arar? Peki o böceği uzaklaştırmak için kendini feda eden görevlinin mazereti ne? Adamın cesaretine bakar mısınız? Senin ne haddine Kadirizm’in üstünden böcek kovalamak? Kadir İnanır gibi son derece haşin ve sert bakışlı ve her an öfkenebilecekmiş gibi duran birine böcek kovalamak için bile olsa el kaldırıp omzuna fiske vurmak her babayiğidin harcı değildir. Ben şahsen yapamazdım. Hamamböceği kaçıp gidecek ama beni onun elinden kim kurtaracak diye düşünürdüm. İşin kötüsü ne aldığı ödül ne yaptığı konuşma. Koskoca Kadirizmden o geceden tek akılda kalan şey omuza konan hamamböceği... Kadir İnanır’ın kaderinde demek bunu yaşamak da varmış. Kadirizm Böceği n’olacak!

DİĞER YENİ YAZILAR