Başbakan Erdoğan, geçenlerde KPPS ile ilgili iddiaları yanıtlarken ‘’Teknolojinin bu sanal ve iftiraya açık yapısıyla hareket eden bir Kılıçdaroğlu var; twitter Kılıçdaroğlu’’ demiş. Bunun üzerine CHP’liler de laf altında kalmamak için Başbakan’ın konuşmalarını ekranından okuduğu cihaza gönderme yaparak ‘Prompter Erdoğan’ demiş. Böylece bu sıcaklarda canım Türkiyem’in siyasi gündeminde ‘Twitter Kılıçdaroğlu, Prompter Erdoğan’’ siyasi polemiği başlamış. Devlet büyükleri lüzumsuz işlerle uğraşmasın diye bu konuya hemen noktayı koyalım. Hangisi daha iyi ? Twitter mi prompter mi ? Başbakan twitter konusunda haklı. Twitter iftiraya son derece açık bir ortam. Başkaları hakkında kafalarına estiği gibi sallayanlar twitter’da cirit atıyor. Twitter, son zamanklarda her tür iftiranın atıldığı sanal bir çöplük olmuş vaziyette. ‘’Onların mutsuzluğu, benim mutluluğum’’ gibi hain bir havanın estiği twitter’a benzetilmek hoş değil. Prompter ise masum ve insanlara yardımcı olan bir nesne. İçine ne yazılırsa dışına onu aktarıyor. Ana haber bülteni spikerlerinden yarışma sunucularına kadar ekranda herkes prompter kullanıyor. Prompter onların daha düzgün cümle kurmalarına ve akıcı konuşmalarına destek oluyor. Onun için prompter’e benzetilmek twitter’ın aksine gayet iyi bir şey. Bu polemiği kimin kazandığını söylemeye artık bilmem gerek kaldı mı?
Ferhat’ın Şirin’i kaçacak!
Ünlü çiftlerin birlikteliklerini yürütmeleri hiç de kolay olmuyor. Hem medya onları rahat bırakmıyor. Hem de zaman zaman aralarında ego sorunları çıkıyor. Özellikle evliliğin olmadığı, ‘hayat arkadaşı’ diye tanımlanan durumlarda. Bence ‘hayat arkadaşı’ lafı erkeklerin değil ama kadınların sinirini fena halde bozuyor. Kadınlar, ‘eşim’ yerine ‘hayat arkadaşım’ dendiğinde ilişkinin her an bitebileceğini endişesine kapılıyor ve bir süre sonra doğal olarak problemler oluşuyor. ‘Beni nikahlı eşi olacak kadar sevmiyor, değer vermiyor’ diye düşünmeye başlıyorlar. Ünlü şarkıcı doktor Ferhat Göçer ile ünlü hayvansever aktivist, sinemacı, köşe yazarı ve şarkıcı Ömür Gedik’in arasında sanki böyle bir durum var. Ömür bir süre önce twitter’da bir sabah Ferhat’dan ayrıldığını duyurdu ancak aynı günün akşamı tekrar biraraya geldiler. Ferhat Göçer’in twitter’da tek takip ettiği biri var. O da uzatmalı aşkı Ömür Gedik. İkisini de severim. Aslında birbirlerine çok yakışıyor ve uyumlu gibi duruyorlar. Ancak her şey dışarıdan görüldüğü gibi güllük gülistanlık değil. Geçenlerde Ferhat Göçer televizyonda konuk olduğu bir programda evlilik için pek istekli açıklamalarda bulunmayınca Ömür Gedik dayanamayıp canlı yayına bağlanmış. ‘’ Ben de evleneyim diye ölüp bitmiyorum. Artık bir ömür, birinin hayat arkadaşı olmak istemiyorum’’ diye haykırmış. Ferhat’cığım bunu anlamakta güçlük çekiyorsa Ömür’ün hislerine ben tercüman olayım. Kadın çok açık ve net diyor ki ‘’ Yeter artık! Evlilik için keyfinin gelmesini beklemekten bıktım. Tüm umutlarımı sana bağlamış bir kadın gibi yanında dolaşmaktan nefret diyorum. Ya en kısa zamanda nikah kıyarsın ya da bundan sonra Ömür diye avucunu yalarsın’’ Olay bu kadar basit. Sevgili Ferhat, bulunduğu yere gelmesinde zekası ve kalitesiyle büyük katkısı olan hayatının aşkı Şirin’ini kaybetmek istemiyorsa elini çabuk tutsun.
Yazar Farkı
Sinema ve televizyonun gizli kahramanları metin yazarları. İyi yazdıkları zaman filmler, diziler tutuyor. Kötü yazıldıklarında tahammülsüz oluyor. Komedi yazmak kolay değil. Hele bizdeki gibi iki saat süren bir bölüm için espriler üretmek çok zor olmalı. Başarılı senaristler Gülse Birsel ve Birol Güven dizide rol alan oyuncular için büyük şans. Ellerindeki malzeme iyi olunca hünerlerini daha rahat sergileme imkanı buluyorlar. Yabancı komedi dizileri arasında en başarılı olanlar Friends, Seinfeld, Cheers, Taxi, Modern Family, Curb Your Enthusiasm, Frasier, Two and a Half Men hep mükemmel yazılmış dizilerdi. Metin yazarları sayesinde bu dizilerde oynayanların hepsi kariyerlerinin doruğuna ulaştı. Two and a Half Men’den olaylı bir şekilde ayrılmak zorunda kalan Hollywood’un yaramaz aktörü Charlie Sheen’in yeni dizisi ‘Anger Management’ (Öfke Kontrolü) ise çok başarısız. Amerikan sitcomları 20 dakikaya sığdırıldığından genelde komik olur. Bunda ise hiç komik olan tek bir espri bile yok. Durum böyle olunca dizide oynayanlar da itici oluyor. Charlie Sheen gibi popüler bir isim olsa bile... Yazar farkı ekrandakileri ya iyi ya kötü gösteriyor!
Twitter mi Prompter mi?
Haberin Devamı