Türkler kimseyi sevmez mi?

Haberin Devamı

İngiliz Yayın Kuruluşu BBC’nin yaptığı ankete göre Türkler, başta İsrail ve ABD olmak üzere hiçbir ülkeyi sevmiyormuş. İngiltere, Fransa ve Kanada’ya da en olumsuz bakan bizmişiz.

AB ülkelerine olumsuz bakan Türklerin yüzdesi geçen yıla göre artmış. Japonya, Çin, Güney ve Kuzey Kore, Hindistan, Pakistan, İran, Rusya, Brezilya ve Almanya’yı da diğer ülkelerinkiyle kıyaslandığında daha az seviyormuşuz. Sevmeyiz tabii.

Hiçbirini sevmeyiz. Hangisi bizi seviyor ki?

İngilizler önce kendilerine baksın. Onlar kendilerinden başka hangi ülkeyi seviyor ki?

Olsa olsa azıcık Amerika olabilir. O da numaradan. Aynı lisanı konuşuyorlar ve orayı kendilerinin sanıyorlar diye...

İnsan böyle bir anketi yapmadan önce bir aynaya bakar. İngilizler kadar sevgi açısından nasibini almamış soğuk bir ülke daha var mı?

Amerikayı da sevmememiz normal.

Onların çoğu bizi hâlâ Şükran Günü’nde yedikleri hindiyle karıştırmıyorlar mı?

İsrail deseniz dünyada Amerika’dan başka onları seven başka bir ülke mi var? “One Minutes!” yani.

Biz bir ülkeyi sevmiyorsak mutlaka bir nedeni vardır. Örneğin Rusya’yı sevmeyenlerimizin oranı yüzde 50’imiş. Sevmeyen yüzde 50 Rus hemcinslerinin güzelliğini kıskanan kadınlarımızdır.

Yoksa Türk erkekleri Ruslara karşı sevgiden başka ne besleyebilir? Japonya, Çin, Güney ve Kuzey Kore ülkelerini sevmememiz çekik gözlülere karşı ön yargılı olmamızdan kaynaklanabilir.

Ankete katılanlar onların hepsi birbirine benziyor diye ülkeleri birbirleriyle karıştırmış olabilir. Hindistan’ı bence aşırı baharat kokusundan dolayı sevmiyoruz. Pakistan’ı da muhtemelen ismen Hindistan’ı anımsattığından sevmiyoruz.

Ha Ali, Veli, Ha Veli, Ali misali.

Almanları sevmediğimize inanamadım. Yıllarca ülkelerinde köle gibi çalıştık. Futbolda her çıkardıkları teknik direktöre ülkemizde tonlarca para ödedik. Bence onlar bizi sevmiyor diye düşündüğümüz için sevmiyoruz sonucu çıktı. Fransa’yı sevmemiz çok normal. Onların sevilecek nesi var söyler misiniz? Ukalalıklarından geçilmez. Kanada’yı da bazı yerlerinde Fransızca konuşuluyor diye sevmiyoruz olabilir. Özetle bizim başka ülkelerden hiçbirini sevmediğimiz doğru.

Ankette eksik olan tek şey biz birbirimizi de pek sevmiyoruz!

HAYDAR DÜMEN’CE

Dr. Haydar Dümen için yazdığı gazetede “Ne diyorsa doğrusu o” diye tanıtım yapıyorlar.

Bakalım gerçekten öyle mi?

İşte Haydar Dümen’e gelen sorular ve verdiği cevaplardan özetler...

SORU: Erkek arkadaşım çok yakışıklı ama kokuyor.

CEVAP: Sokarsın banyoya çitiliye çitiliye yıkarsın adamı. Çaktırmadan banyo suyuna bir damla lavantalı deterjan atarsın gıcır gıcır olur.

SORU: Kız arkadaşım sokakta sevişmek istiyor.

CEVAP: Semtin çocukları görürse “Sokağın namusunu kirlettin” diye seni düz ederler.

SORU: Penisim büyümezse ne olur?

CEVAP: Önce kaç santim onu yaz. Kıllanmaların başladıysa, yumurtaların yerindeyse tedirgin olma.

Kokanı yıkatıyor, sokakta sevişmek isteyeni dayakla korkutuyor ve ölçü olmadan net bir karar veremiyor. Daha ne yapsın? Sizin anlayacağınız Haydar Hoca ne diyorsa doğru dedikleri kadar var.

Köpekler öpülür mü?

İkoncan Eda Taşpınar, Bebek Parkı’nda bir sokak köpeğini ağzından öperken görülmüş. Köpekler dudaktan öpülür mü? Hayvan sevgisini anlarım da köpeği ağzından öpmek bana ters geliyor. Ya ısırırsa? Gitti burun!

Ayrıca köpeği ağzından öpmek, öpen insanın mı hoşuna gidiyor yoksa köpeğin hoşuna gider diye mi insan onu öpüyor?

Yumurta ile tavuk meselesi gibi. Hangisi nereden çıkmıştı? Bence insanlar köpek sevgilerini göstermek için köpeği dudağından öpüyorlar.

Ondan iğrenmediklerini hem köpeğe hem etrafa göstermek için. Peki, insan tarafından ağzından öpülmek köpeğin hoşuna gidiyor mu? Yoksa köpek onu öpen insana sapık gözüyle mi bakıyor?

Yani köpek ağzından öpülmeye alışırsa okşanmak artık onu kesmeyebilir. Düşünüyorum da ben hiç iki köpeği dudak dudağa öpüşürken görmedim. Ya siz?

Sirk köpeklerine numara diye birbirleriyle öpüşmesini öğretmiş olabilirler. Onlar da ekmek parası için öpüşüyorlardır, zevk aldıklarından dolayı değil. Sokak köpeğini ağzından öpmek riskli de olabilir. Köpek aşılı mı değil mi diye düşünmez mi insan? Ama Eda Hanım, sokak köpeğini ağzından öpeceği yeri biliyor: Bebek! Oradaki sokak köpeklerinin bile kendi veterinerleri vardır. Şimdi beni bir merak sardı. Annemin terrier cinsi köpeği Sugar sık sık havlar. Onu ağzından öpmüyor muyuz diye mi acaba?

HAFTANIN FIKRASI

Ameliyat masasında kadın ölüme yakın Azrail’in hayalini görüyor ve soruyor.

Benim saatim geldi mi?

Azrail “Hayır. Senin daha 43 sene 2 ay ve 8 günün var.” Narkozdan uyandığında estetik yaptırmaya karar veriyor. Yüzünü gerdiriyor, dudaklarını doldurtuyor, göğüslerini düzelttiriyor ve yeni doğmuş gibi oluyor.

Ameliyattan yepyeni bir insan olarak çıkıyor. Hastane çıkışı karşıdan karşıya geçerken ambulans çarpıyor ve ölüyor. Cennette Azrail’e soruyor: “Hani 40 seneden fazla yaşayacaktım?” Azrail cevap veriyor “Kız, Allah canını almasın ben seni tanıyamadım!”

YUMRUKLU SALDIRILAR

Yumruklu saldırılara sinir olmamak mümkün değil. Son olarak Kayseri’de bir beden eğitimi öğretmeni Enerji Bakanı Taner Yıldız’ı yumrukladı. Bakanın burnunda kırık varmış. Ne biçim öğretmen bu? Öğrencilerine çok güzel örnek olmuş. Üstelik bir cenaze töreninde. Saygılı olması gereken bir yerde. Bu öğretmenin yetiştirdiği öğrenciler ileride inşallah kendisine benzemez.

Davanda ne kadar haklı olursan ol birine yumruk atarak eylem yaparsan haksız duruma düşersin. Tıpkı bu öğretmen demeye utandığım ve bir de üstelik lisanslı boksör olan saldırganın düştüğü durum gibi! Başka çare kalmadı diye yumruklarına başvurduğun an, senin davanın bittiği andır. Ondan sonra ne kadar hedefi bulsan boş.

DİĞER YENİ YAZILAR