Türkiye’nin yeni yüzü

Haberin Devamı

Dört kez Oscar’a aday gösterilen İskoç asıllı Amerikalı oyuncu Julianne Moore, Türkiye’nin yeni yüzü olmuş. Hollywood’da ülkemizin tanıtım filmlerini çekiyorlarmış. Doğal kızıl saçlı, bembeyaz tenli ve çilli bir kadını seçmişler. Çok da iyi etmişler. 53 yaşındaki güzel oyuncu renkli fiziğiyle modern bir Türkiye imajı verecektir. Amerikalıların ve Avrupalıların ülkemize daha sıcak bakmasına neden olacaktır. Moore; olgun, kaliteli ve seviyeli duruşuyla turizmdeki hedef kitleye ulaşmamızı sağlayacaktır. Julianne Moore ideal bir seçim olmuş.

Hollande niye Fransa değil?

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, canım Türkiyem’i ziyareti sırasında mütevazı ve sempatik davranışlarıyla dikkat çekti. Devlet büyüklerimizle iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için temaslarda bulundu. “AB’de de olmasanızda siz zaten Avrupa’dasınız” diyerek bize umut verdi. Galatasaray Üniversitesi’nde son derece samimi bir söyleşi gerekleştirdi. Konuşması sırasında fenalaşan tarihçi İlber Ortaylı’nın yardımına koştu. Fransızca şarkılar söyleyen Candan Erçetin’i yanaklarından üç kez öptü. Vize konusunda kolaylık sağlanması için yetkililere talimat verdiğini söyledi. Hollande, Türkiye’deyken eski sevgilisi Valerie Hindistan’ın Mumbai kentinde gecekondu mahallelerini ziyaret ederek yürek acısını hafifletmeye çalışıyordu. Yeni sevgilisi Valerie, Fransa’nın yeni First Lady’si olmak üzere Elysee Sarayı’na yerleşiyordu.

Hollande yeni dostumuz olabilir mi? Ona güvenebilir miyiz? Benim şüphelerim var. Fransızların ukala ve kendilerini beğenmiş olduğundan dolayı değil. İki kadını aynı anda idare edip yüzüne gözüne bulaştırdığı için de değil. Adamın kimliği karman çorman. Hollanda’nın değil Fransa’nın başında. Ama adı ‘Franse’ değil ‘Hollande.' Gel de çık işin içinden!

Kraliçe kemer sıkar mı?

İngiliz parlamentosu yılda 31 milyon Sterlin ödenek alan Kraliyet ailesinin bankada sadece bir milyon Sterlin’in kaldığını açıklamış. Kraliçe Elizabeth’den kemerini sıkmasını istemişler. Bu saatten sonra ne kemer sıkması? Kadın 90’ına merdiven dayamış. Kemerini nereye, nasıl bağlayacağını bile hatırlamıyordur. Kraliçe bu Kraliçe... Gidin başka kapıya!

DİĞER YENİ YAZILAR