Türkiye kiminle gurur duyuyor?

Tarkan iyi bir şarkıcı olabilir ama Türkiye için bugüne kadar ne yaptı?

Haberin Devamı

Megastar Tarkan, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda konsere çıkıyor, hayranları “Türkiye seninle gurur duyuyor“ diye haykırıyor. Şike skandalından tutuklanıp hapis yatan eski milli futbolcu Fatih Akyel serbest bırakılıyor, cezaevinin önünde kendisini karşılayan bir grup “Türkiye seninle gurur duyuyor“ diye bağırıp, çağırıyor. Alman milli takımında oynamayı Türk milli takımının formasını giymeye tercih eden gurbetçi futbolcu Mesut Özil’le de gurur duyuyoruz.
Neden? Tarkan iyi bir şarkıcı olabilir ama Türkiye için bugüne kadar ne yaptı? Uluslararası bir başarısı var, ödüller kazandı da haberimiz mi yok? Fatih Akyel’in adı şike skandalına haksız yere bile karışmış olsa, onunla neden birdenbire gurur duymaya başladık anlamak mümkün değil. Mesut Özil’in Alman Milli Takımı Güney Afrika’da Dünya Şampiyonu olsaydı bize ne faydası vardı? Biz galiba her fırsatta gurur duymaya başladık. Ancak o da bir yere kadar. Ülkemizin dahi çocuğu dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say için arabeskle ilgili yorumlarından sonra “kafasında birkaç tahtası eksik“ denilmeye başlandı. Daha düne kadar onunla da gurur duymuyor muyduk? Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk ile nerede kalmıştık hatırlamıyorum? Gurur mu duyuyorduk yoksa bizi kullandı diye ona kızıyor muyduk?
“Seninle gurur duyuyoruz“ dediklerimiz o anın kıymetini bilsin. Yoksa her an durum değişebilir.

Evet mi, hayır mı, belki mi?

12 Eylül’deki referandumla ilgili oyumuzu “evet mi, hayır mı“ şeklinde kullanacağız kararını bilinçli bir şekilde verebilmemiz için daha net bilgiye gerek var. Bu değişiklik neleri kapsıyor? Şu anda neye evet neye hayır diyeceğinizi biliyor musunuz? Referandum oylaması olayı iktidar partisinin güven oyu almasına döndü. Sandıktan “hayır“ sonucu çıkarsa sanki erken seçime kadar yolumuz var. Evet ile Hayır’ın yanına “belki” seçeneğini koysalardı rahatlardık. Çünkü çoğunluk yine kararsız.

Yaşar ile düet

Canım Türkiyem’in bence hiç tartışmasız en iyi erkek sesi Yaşar ile Kuruçeşme Arena’daki konserinde düet yaptım. Düet dediysem şarkı, markı söylemedim. “Hancı“ isimli parçanın şiir kısmını okudum. En sevdiğim şarkıcıyla, en sevdiğim şarkılardan birini yorumlamak benim için çok özel bir anı oldu. Yaşar için de öyle olduğunu sanıyorum. Çünkü parçayı bitirdiğimizde izleyicilere dönüp “Konserime geldiğiniz için teşekkür ederim. Konuk sanatçı Yaşar’a da teşekkürler. Benim gitmem lazım o devam edecek“ deyip sahneden ayrıldım. Sevgili Yaşar arkamdan bakakaldı. Yaşar ile turneye çıkmak istiyorum. Şarkıları o söylesin. Ben şiir kısımlarını okurum. Hasılatı da paylaşırız. Tamam mı Yaşar’cığım? Nur yüzlü radyocu haber bekliyor!

Saybesk!

Fazıl Say ile arabesk müziğin karışımına ne derler: Saybesk! İşte Marmara Bölgesi FM 101 frekansında yayın yapan canım Türkiyem’in en kaliteli radyosu N101’de Fazıl Say’ın eserleri ile arabesk müziği karıştırdık ve özel bir Saybesk müzik yaptık. Sonuç www.radion101.com ve benim twitter, facebook sayfamda!

Cicişlere uf olmuş

“Cicişler” olarak tanınan televizyon yıldızları Esra-Ceyda Ersoy kardeşler kokain satıcısıyla olan bir telefon görüşmeleri nedeniyle gözaltına alınmışlar. Polis, uyuşturucu kullanmalarından şüphelenmiş. Sizin anlayacağınız “Cicişlere“ uf olmuş. Bence onlar suçsuzdur. İkisi de çok tatlı ya. Kokaini pudra şekeri sanmış olabilirler. Sonuçta ikisinin de şekli, rengi aynı ya! Ben avukatları olsam savunmalarını böyle yapardım. Hakim de en çok buna inanırdı.

Bade’nin tevazusu

“Ezel” dizisinin oyuncularından Bade İşçil’in en beğenmediği özelliği kusursuz olmasıymış. Referandum ile ilgili “Ama ben daha Anayasa’yı okumadım ki“ diyen Bade’ye annesi politik konularda kesinlikle fikrini söylememesini salık vermiş. Kadının herhalde bildiği bir şey var. Keşke kızına biraz da mütevazı olmayı öğretseydi!

DİĞER YENİ YAZILAR