Tek adam

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya’da "tek adam" konumuna getirilmiş. Zaten Fatih Hoca asla ikinci adam olacak bir yapıya sahip değil. Hatta Başkan Ünal Aysal’ın yanında bile tek adam gibi duruyor. Adanalı"nın havası ve heybeti yeter. Bazıları tek adam olmak için yaratılmıştır. Tek adam olmak güzel şeydir ama hiç de kolay iş değildir. İyi gününde herkes etrafında fır döner, ne dersen yapar ve bol miktarda yağ çeker. Kötü gününde hepsi kaybolur; fatura da tek adam çıkartılır. Onun için tek adamlık her babayiğidin harcı değildir. Cesaret ve yürek ister. Örneğin Başkan Aziz Yıldırım son derece yürekli ideal bir tek adamdır. Fenerbahçe’nin tüm branşlarındaki başarılarında kayıtsız şartsız en büyük pay sahibi odur. Megastar Tarkan, ister beğenin ister beğenmeyin, canım Türkiyem’in pop müzik denilince akla gelen tek adamıdır... Tek kadın diye bir şey varsa, o da Sezen Aksu’dur. Mucizevi bir şekilde iyileşen ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de kendi türünün tek adamdır. Televizyon konusunda mutfağında yetişip pişen Acun Ilıcalı rakipsiz tek adamdır. Komedi denildiğinde stand up ustası Cem Yılmaz tek adam. Estetik cerrahlar arasında Türk lokumu burnunun mucidi ve son olarak bir İngiliz kadına yüz nakli ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Onur Erol tek adam. Habercilikte ve araştırmacı gazetecilikte Uğur Dündar tek adam olmak için arenanın içindeki bir matador gibi mücadelesini sürdürmekte. Magazin deyince deneyimli Gecce’ci sevgili dostum Kenan Erçetingöz bana göre tek adam. Radyodaki tek adam olmak için yıllardır verdiğim uğraşın yanı sıra böyle bir köşem olması da ne yapalım benim şansım. Ben de radyoda tek adamım. Teşekkürlerrrr Türkiye!

Şezlongtan sezona

Futbol sezonu erken başlıyor. Fakat dinlenmek futbolcuların da hakkı. Normalde bir sporcunun en az 2 ay mücadeleden ve stresten uzak kalmasında yarar var. Amerika’da ne basketbocular ne beyzbolcular ne de diğer sporcular bizim futbolcular kadar az tatil yapmıyor. Mayıs ortasında bitiyor Haziran sonunda kamplarla başlıyor. Bu arada araya milli maçlar girerse süreç daha da kısalıyor. Çok saçma! Bu durumda 11 ay kimse top peşinde koşmaz. Koşarsa da hali kalmaz... Beşiktaş sezonu açtı. Guti ve Q7 gelmedi. Şimdi otorite sağlamak için onlara ceza vermek zorundalar... Real Madrid 11 Temmuz’da sezonu açıyor. Bizimkilerse Haziran sonunda. Guti’nin gelmemesi çok normal. Normal olmayan teknik direktör Tayfur Havutçu’nun kendini
yönetim ve taraftara çok çalışıyormuş gibi göstermek uğruna sezonu erken açması. BJK’li topçular ilk antremanda sıcaktan dolayı yürür gibi koşuyorlardı. Galatasaray’ın sezon açılışında sıcaktan bunalmış futbolcular gölgede kültür fizik yapan topçular vardı. Şezlongdan sezona geçmek kolay değil. Her şeyin bir zamanı var. Bedeni hâlâ tatilde iken sezon açsan ne olur?

Yağcı Yüksel

Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ ile birlikte iki kez Akademi Türkiye jürisinde bulunduk. Kendisini severim. İyi insandır. Ama yağcıdır. Beğendiklerini veya çalıştığı medya gurubu nedeniyle övmek zorunda olduklarını yere göğe koyamaz. Genelde o kişilerle hep canım cicimdir. Onları eleştirmek haddine bile değildir. Ancak ‘nacizane’ tavsiyeler verir. Ayrıca kendi kaleminden yansıtmak istemediği eleştirilerine de okurlarından geliyormuş havasını verir. Sanki kendisinin değil de okuyucuların tepkisiymiş gibi yansıtır. Yüksel Aytuğ kibar ve efendi bir eleştirmen olduğu için kendisi iğneyi sokmayı sevmez. Okur hemşerilerini kullanır. Tarafsız gözükmek çabasıyla yıllardır bu kadar taraflı bir eleştirmen olmayı başarabildiği için Yüksel Aytuğ’u gerçekten kutlamak gerekir. Yakından kumanda yüzeysel hayatımızın parçası oldu da galiba farkında değiliz.

Star academy

Dünyada üç tane birbirleriyle uyumsuz kel alaka ünlü bulup bir araya getirmeye çalışsanız Ajda Pekkan, Sertab Erener ve Ertuğrul Özkök üçlüsünü bulamazsınız. Ama bulmuşlar. Ajda misafir sanatçı gibi. Neden, niçin, nasıl ve niye orada olduğunu bilmiyor. Sertab, imaj olarak değişmiş. Sertab gibi değil. Onun neden orada olduğunu kendi dahil kimse bilmiyor. Ertuğrul Özkök deseniz, o her an her yerde olabilir zaten. Adam aktif emekliliğinin tadını çıkarıyor. Hali vakti yerinde. Dünyalığını yapmış. Herhalde jüride olmak için üste para veriyordur. Popstar çakması Star Academy ne kadar devam edecek bilemem ama başlaması hataydı!

KGS

Hayatımda KGS kadar işe yaramayan bir şey görmedim. Köprülerdeki trafiği rahatlatmak için değil de sanki daha beter etmek için yaratılmış. Kim düşündüyse bravo. Üstün zeka ödülüne aday gösterilmeli. Gişede görevliye para vermekle KGS ile geçmek arasında pek bir fark yok. Üstelik kafa karıştırıcı. OGS, KGS ne bu yahu? Karayollarını rahatlatmak için bir an önce hiçbir işe yaramayan KGS sistemine bir an önce son vermek gerek. KGS nedir? Kaldır Gitsin Sende!

DİĞER YENİ YAZILAR