Super Bowl’un süper reklamları

“Super Bowl” futbol karşılaşması milyonlarca izleyiciyi yine ekrana bağladı

Haberin Devamı

Amerika’da geçen Pazar akşamı oynanan “Super Bowl” futbol karşılaşması her yıl olduğu gibi Amerikan futbolunu seven milyonlarca izleyiciyi yine ekrana bağladı.

Durum böyle olunca sadece sahada oynayan takımlar arasında değil, yayınlanan reklamlar arasında da kıyasıya bir mücadele gerçekleşti.

“Super Bowl”a reklam veren büyük firmalar ürün ve hizmetlerini hedef tüketici kitlelerine en çarpıcı ve hatırlanır şekilde göstermek için birbirleriyle yarıştı.

Muhteşem gecenin renkli gösterileri kadar ilginç reklamları da konuşuluyor. İşte, New Orleans Saints takımının tarihinde ilk kez katıldığı ve Indianapolis Colts’u 31-17 yenerek kupayı kazandığı “Super Bowl” gecesinin en çok dikkat çeken 5 reklamı...

Snickers reklamı: “Altın Kızlar” dizisinin “nine” yıldızlarından dünya tatlısı Betty White, Amerikan futbolu oynarken kendini çamurların içinde buluyor. Reklamda verilen mesaj “Nine gibi top oynamak istemiyorsanız snickers yiyin.”

Doritos reklamı: Eşinden ayrılmış genç kadın ilk kez evine davet ettiği erkek arkadaşını ilkokul çağındaki afacan oğluyla başbaşa bırakıyor. Adamın annesine çapkın bakışlarını gören çocuk haşin bir surat ifadesiyle “Ellerini annemden de Doritos’larımdan da uzak tut!” diye dayılanıyor.

Career builders.com: Kariyer planları yapan bu internet sitesinin reklamı Amerika’da Cuma günleri bazı iş yerlerinde uygulanan “serbest giyim kuralı”nı iyice abartıp, iç çamaşırlarıyla ofisin içinde dolaşanların arasında işe yeni girmiş bir adamın şaşkın ve komik halini gösteriyor.

Dodge Charger reklamı: Kameraya sabit bakan değişken erkek görüntüleri üzerine konuşan Dexter’ı canlandıran Michael C. Hall, toplumda kendisinden beklenen kurallara uyacağına dair söz veriyor ve bunun karşılığında ödül olarak Charger marka araba kullanacağını kararlı bir şekilde vurguluyor.

Boost Mobile cep telefonu reklamı: 1985 yılının Super Bowl şampiyonları efsanevi Chicago Bears takımı koçları Mike Ditka ile “Super Bowl Shuffle” ismini verdikleri meşhur rap türü şarkıyı cep telefonu markasına uygulamışlar. Bears’in oyun kurucusu Jim Mc Mahon tekerlekli iskemlede oynayarak dalgasını geçiyor.

Bizim reklamcıların “Super Bowl” reklamlarından öğreneceği ya da esinleneceği çok şey var. Bayatlamadan izlemeleri yaratıcılıklarına yararlı olur kanısındayım. O zaman biz de orijinal bir reklam filmi izlemek için Kadir İnanır’a benzeyen Yaban gibi yeni bir karakterin peydahlanmasını beklemek zorunda kalmayız.

Öldüren ŞarkI

Haberi okuduğumda gözlerime inanamadım. Ünlü Amerikalı şarkıcı ve aktör Frank Sinatra’nın ölümsüzleştirdiği, Paul Anka’nın bestelediği “My Way” isimli şarkı Filipinler’deki “Karaoke” barlarda yasaklanmış. Gerekçe olarak şarkının cinayetlere neden olduğunu göstermişler. Şarkının sözleri herkes tarafından bilindiğinden, söyleyen hata yaptığında dalga geçiyorlarmış. Çıkan kavgalar sonucu son yıllarda en az 6 kişi hayatını kaybetmiş. “Hayatı dolu dolu yaşadım” anlamına gelen şarkı sözlerinin insanların egolarını güçlendirdiği ve kavgaların bu yüzden çıktığı iddia ediliyor. “My Way” kadar nostaljik ve romantik bir şarkı insanlar arasında gerçekten şiddete yol açmaya başladıysa bu dünyada artık her şeyden korkmak gerek. Millet çıldırmış vaziyette. Kelle koltukta geziyoruz.

Trafikte terör estiren magandalardan kulüplerde söylediğin şarkıyı beğenmeyen magandalara kadar her çeşit kent magandasıyla kuşatılmış durumdayız.

Kavga çıkarmak için fırsat kolluyorlar. Arabamızla yolda giderken kimseyle dadaşmamayı daha yeni yeni öğreniyoruz. Şimdi bir de şarkı söylerken ya da ıslık çalarken dikkat etmemiz mi gerekiyor? Kolbastı yaparken ya hatalı bir hareket yaparsak? Filipinliler Amerikan budalası olmuş. Allahtan bizde “My Way” şarkısı ordaki gibi yaygın değil. Söyleseniz zaten anlayan çıkmaz ama “Samanyolu” şarkısına niyetlenirseniz sakın ha sözlerini unutmayın. Sonra ne olacağı belli olmaz.

Malumunuz buluttan nem kapan psikopatlar arasında yaşıyoruz.

Kıllı out kılsız in

Yeni bir araştırmaya göre günümüzün kadını göğsü kıllı erkekten çok kılsız olanı beğeniyormuş. Kılsız bir sarışın erkek olarak bu sonuçtan memnunum ama yine de bu gereksiz araştırmaya yapanların kimliğini ve amacını merak ediyorum. Güzellik salonları olabilir mi acaba? Onların bu işten ticari çıkarları olabilir. Kıllarından arınmak isteyen erkekler epilasyon olmaya koşabilir ve hepsi birer İzzet Yıldızhan olabilir. Yoksa tanımadığın bir grup kadına gidip erkeğin kıllısını mı kılsızını mı tercih edersin diye sormak her babayiğidin harcı değildir.

En kötü giyinenler listesi

Moda yazarı, “Son ütücü”, Huban Ayşem, Radyo N 101’de hafta içi her sabah 07.00-10.00 arası yayınlanan “Back Up Morning Show” programıma konuk oldu ve canım Türkiyem’in en kötü giyinenlerini seçti. Listenin tamamı için www.cemceminay.com’u tıklayabilirsiniz. İşte top beşler...

En kötü giyinen erkekler

1. Hıncal Uluç: Tarzı var derler ama yok. Ne giyerse giysin yakıştıramıyor.

2. Kenan İmirzalioğlu: Takım elbise giymekle iyi giyinilmiyor. Giydiği takım elbiseyi de zaten iyi taşıyamıyor.

3. Tarkan: Kişisel tarzı eksik. Kendine yakışan tarzı belirlemesi gerekiyor.

4. Kıvanç Tatlıtuğ: Dizideki gibi giyinmeye niyetleniyor ama giydikleri üstünde hep kostüm gibi duruyor.

5. Kenan Doğulu: Özenti bir tarzı var. Amerikalı popçulara özeniyor. Justin Timberlake’a benzemeye çalışıyor ama beceremiyor

En kötü giyinen kadınlar

1. Demet Akalın/ Hande Yener: İki eski düşman ve iki yeni kanki listedeki bir numarayı sonuna dek hak ederek paylaşıyor, birbirleriyle rüküşlükte yarışıyorlar.

2. Müjde Ar: Yazık çok kötü giyiniyor. Türk kadınları arasında balık etli profili olan Müjde Ar’ın giyim zevki son derece demode.

3. Seren Serengil: İnanılmaz rüküş giyiniyor. Arapların abartılı tarzını seviyor.

4. Meltem Cumbul: İddialı olmaya çalışıyor ama üstüne uyum sağlayamıyor.

5. Hülya Avşar: Yanlış modacılarla çalışıyor. Giyimi konusunda her şeyi bilir iddialı bir tavrı var ama kendisine yakışanı seçmesini bilmiyor. Bu arada Huban Ayşem, en iyi giyinenler arasında erkeklerden Sezai Taşkent’i kadınlardan ise Mermercileri, Elif Dürüst ve Şirin Yalçın kardeşleri gösterdi. Zevkler ve renkler tartışılmaz derler ama ben “Son Ütücü”nün seçtiklerinin altına imzamı atıyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR