Sinyorita Sinem

Arda, gittim kurtuldum sanmasın. Sinem’le birlikte daha çok çekeceği var

Haberin Devamı

Arda Turan, İspanya’nın Atletico Madrid takımına transfer olduktan sonra sevgilisi Sinem Kobal’la yine her dakika haber oluyor. Bu ikisi, Madrid’te kimsenin yerini yurdunu bilmediği ücra bir yere yerleşmedikleri sürece gündemde olmayı sürdüreceklerinden hiç şüphe yok... Bu çiftin ülkemizdeki önlenemez magazinselliği İspanyolları da etkilemiş durumda. İspanya’nın en çok satan spor gazetesi Marca, Sinem Kobal’ı ilham perisi olarak tanıtmış. Baksanıza Arda ile birlikte Sinem de daha şimdiden İspanya’da ilgi görmeye başladı. Bunlar nereye gitse paparazilerden ve magazine malzeme olmaktan kurtulamayacak galiba. Arda burada kafasını veremiyor, konsantre olamıyor, morali bozuluyor, futbolunu istediği gibi oynayamıyor diye çekti gitti; ama bir şey değişmedi. Yakında Atatürk Hava Limanı’na sırf Arda ile Sinem’in İstanbul Madrid arası gidiş dönüş trafiğini takip etmesi için fotoğrafçı koyarlarsa şaşmamak gerek. Sinem sevgilisine uçarken yanında lokum götürmüş. Bu lokumların Arda için olduğunu sanmam. Arda’nın takım arkadaşlarına, tatlı yiyelim tatlı konuşalım misali ‘Turkish Delight’ hediye edecekler herhalde... Şu anda göründüğü kadarıyla Sinem’in Madrid uçuş ekibinden pek farkı olmayacak. Onlar bu gidip gelmelerden sıkılmazsa bizim magazinciler hiç sıkılmaz. İspanyollarsa bu ikilinin çok gündeme gelmesinden rahatsız olabilirler. Ama onlar da alışacaktır. Başka şansları yok. Bizim magazincilerin elinden kimse kurtulamaz. Arda, gittim kurtuldum sanmasın. Sinem’le birlikte daha çok çekeceği var.

Tatiş

Financial Times gazetes yazarı Lucy Kellaway İngilizcede iş günü anlamına gelen ‘workday’ ile tatil anlamına gelen ‘holiday’ kelimelerinden ‘worliday’ diye bir kavram ortaya atmış. ‘Worliday’, insanların değişen tatil alışıkanlıklarını ve tatile iş götürmenin avantajlarını simgeliyor. Cep telefonu ve internet sayesinde gün içinde az da olsa işlerini ihmal etmeyenlerin tatilde daha huzurlu vakit geçireceklerini ve strese girmeyeceklerini iddia ediyor. Bu Worliday’ bizde hemen tatil ve iş kelimelerinin birleşimi ‘Tatiş’ olmuş. Peki bu ‘Tatiş’ insana huzur verir mi? Şahsen ben işle tatili birlikte yapmayı beceremem. Bunun yanında deniz kenarında cep telefonu elinde saatlerce iş konuşanlara rastlıyorum. Bilgisayarını veya iPad’ini kucağından düşürmeyenleri görüyorum. Veee... Onlara çok acıyorum.
Tatildeyken geride bıraktığın hiçbir şeyi düşünmeyeceksin. Çalıştığın günlerin acısını çıkartacaksın, keyfini süreceksin. Tatiş yapanların çoğu bence güvensiz insanlar. Ya kendilerine ya da iş yerinde birlikte çalıştıklarına güvenmiyorlar. Olanları sürekli kontrol altında tutmak istiyorlar. Belki de tatil dönüşü işsiz kalmaktan korkuyorlar. Tatişçilerle tatil yapmak oldukça sıkıcı olsa gerek.

Madonna"yı reddetmek

Antonio Banderas, kariyerinin başında Madonna’nın birliktelik teklifini reddettiğini itiraf etmiş. Yıllar sonra neden böyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu anlamak mümkün değil. Bu sözlerinin kendisine ne faydası olacak? Sinyor Banderas’ı artık bilen biliyor, seven seviyor. Madonna gibi bir kadını reddetmek her babayiğidin harcı değildir. Herkes Sinyor Banderas gibi şövalyelik yapamaz. Ne var ki Sinyor Banderas, daha sonra uğruna Madonna ile birlikte olmayı reddettiği o ilk eşinden ayrılıp meslektaşı Melanie Griffith ile evlendi. Eşi kendisinden 3 yaş büyük ama 13 yaş büyük gibi duruyor. Madonna da tam aksine taş gibi. Sizce Banderas, Madonna’yı reddettiği için pişman mıdır? Ben çok küçükken Ayşe adında bir arkadaşım vardı. Yanağımdan öpmek istemişti. Ben masaların altına kaçtım. Ayşe fazla kovalamadı. "Bak büyüyünce sen isteyeceksin ama ben öptürmeyeceğim" dedi.
Dediği gibi de oldu. Onun için kendisini beğenen ve isteyen kadını reddecek adam ileriyi düşünerek karar vermeli.

Tek ve gerçek ikoncan

Canım Türkiyem’de tek gerçek ikoncan Deniz Berdan kaldı. İlk ikoncan Eda Taşpınar surf oldu gitti. Kendini sörfcan sevgilisine, Alaçatı’ya verdi. Modacı ikoncan Ivana Sert, eşinden olaylı bir şekilde ayrıldı. Mirascan Süreyya Yalçın kendisine bir sevgili buldu. Onunla mutlu ve huzurlu bir ilişki yaşıyor, gönlüne göre eğleniyor, pek ortalıkta görünmüyor. İkoncan denilince artık akla sadece Deniz Berdan geliyor. Deniz Hanım, güzel, düzgün, iyi bir anne ve eş olarak çizgisini bozmadan yolunda yürümeye devam ediyor. Tanıtım mankenliği yapıyor. Kusursuz vücuduyla tadında dozunda mayolu gayet kaliteli pozlar veriyor. Renki yaşamıyla ikoncanlığını bütünleştirerek dediğim gibi ideal bir anne ve eş imajı çiziyor. Bundan böyle hayatını kendi kontrolünde yaşayacak ve etrafına iyi örnek olacak bir ikoncan çıkana kadar Deniz Berdan tek ve gerçek ikoncandır. Diğerlerinin ikoncanlığı ise şimdilik dondurulmuştur.

DİĞER YENİ YAZILAR