Sabahın Sedası

Seda Sayan daha kendisini özletmeye fırsat vermeden ekrana dönüş yaptı

Haberin Devamı

Bugüne dek değişik dış yapımcı firmalarla çalışan Seda Hanım bu kez bir televizyon kanalının iç yapımlarıyla çalışıyor. Genelde iç yapım dediklerinde o projenin bütçesi dış yapımlara kıyasla çok daha mütevazı olur. Zaten “iç yapımlar” dedikleri birimi kanallar sırf bu amaçla hayata geçirdiler. Maaşlı elemanlarına programları ucuza yaptırıp dışarıya para ödememek için. Acaba Seda Sayan ekrana dönmek hatırına parasal anlamda bir fedakarlık yaptı mı? Piyasasını düşürmemek için bunu kamuoyuna açıklamak istemese de normal ücretinden önemli bir indirim yapmış olabilir. Çünkü sonuçta ekran bir vitrin. Bu vitrinde ne kadar çok gözükürsen o kadar cazip iş teklifleri geliyor.

Seda Sayan yeni albüm ve kliplerle uğraşacağına kendi tanıtımını her sabah ekrandan yapmaya devam edecek. Düğün, nişan, bayi toplantısı ekstra tekliflerini de bu sayede almaya da devam edecek. Terliğinden kolasına bol sıfırlı reklam teklifleri de cabası. Yani programı yapmak için değil para almak, üste para verse bile kazançlı çıkar. Sabah programları zaten yıllardır hep yaptığı şey. Artık uykusunda bile yapabilir.

İlk programına konuk olarak M. Ali Erbil ve Fatih Ürek ile başlayıp astroloji ve sağlık köşelerine yer verdiğine göre herhangi bir yenilik düşünmediği de kesin.

Programın ismi “Sabahın Sedası” yerine “Eski Hamam Eski Tas” da olabilirdi!

Akın Öngör’ün kitabı

Garanti Bankası’nın Eski Genel Müdürü Akın Öngör, geçen Pazartesi Radyo N101’de “BACK UP MORNING SHOW”da konuğum oldu. Akın Bey’i kariyerindeki başarıları ve hayattaki duruşu ile bugüne dek hep uzaktan takdir etmiştim. Kendisiyle tanıştıktan sonra bu takdirimin boş olmadığını gördüm.

“Benden Sonra Devam” isimli kitap, geleceğin liderine sürdürülebilir başarı için ipuçları veriyor. Akın Öngör aynı zamanda okyanusları dolaşmış iyi bir denizci. Şarapçılıkla da uğraşıyor. ’Selendi’ marka şaraplarını eşi Gülin Hanım’ın adına yaptırdığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladığı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin olduğu Akhisar’da üretiyor. Sizin anlayacağınız Akın Öngör, başarıyı hedefleyen yöneticileri için rol modeli bir adam. Ama bence hayattaki en büyük başarısı iyi bir aile reisi olması ve 35 yıldır aynı kadınla aynı aşk, huzur ve mutluluk içinde evliliğini sürdürebilmesi.

Halis Ağa’nın yıldırma taktikleri

72’lik iş adamı Halis Toprak, ayrılmak istediği 18’lik eşi Nazlıcan’ı yıldırmak için çeşitli taktiklere başvuruyormuş. Bir kere gencecik eşini evde bırakıp film festivali için bir aylığına Cannes’a gitmiş. Sonra karısına beş kuruş para bırakmadığı gibi, kadının ek kredi kartını iptal etmiş. Daha sonra müştemilatta kalan karısını, köşke çıkarsa bacaklarını kırmakla tehdit etmiş. Daha daha sonra da köşk çalışanlarına karısının kaldığı müştemilata ekmek bile girmeyecek talimatını vermiş. Halis Ağa genç zevcesiyle geçen yıl nikah masasına oturduğunda büyük tepki çekmişti. Hatta Ağa’nın kızları “Babamızın akıl sağlığı yerinde değil” diyerek evliliğin iptali için dava açmıştı. Son yaptıkları, Ağa’nın akıl sağlığında bir sorun olmadığını gösteriyor. Halis Ağa’nın aklının çalışmasında herhangi bir sorun yok ama yıldırma taktikleri diye aklının kötüye çalışmasında oldukça büyük sorunlar var!

Meraklısına Kayahan

Şarkıcı Nilüfer “Hepsi Bu” isimli kitabında en çok meslektaşı Kayahan’a yer vermiş. Son yıllarda beste ücreti nedeniyle kanlı bıçaklı olduğu Kayahan’a özel bir yer ayırmış. “Meraklısına Kayahan” adlı bölümde ikilinin tanışmalarından mahkemelik olmalarına kadar olan süreçte yaşananlar tüm ayrıntılarıyla anlatılmış. Nilüfer, Kayahan’ın çok para kazandığı dönemde evine para sayma makinesi bile aldığını yazmış. Kayahan da “Para sayılabilir ama dostlar sayılamaz” demiş. Nilüfer ve Kayahan’ın ikisi de çok değerli müzisyenler. Türk pop müziğine katkıları inkar edilemez. Ancak aralarındaki bitmek bilmeyen çatışmadan hepimize gına geldi.

Artık ikisiyle ilgili hiçbir şeyi merak edecek halimiz kalmadı. Dilerim bu tamamen duygusal anlaşmazlığa bir an önce son verirler. Yoksa sonunda bize “Keşke hiç birlikte çalışmasalardı” dedirtecekler.

DİĞER YENİ YAZILAR