Rektifiye olmak

Arabalar eskiyince yenilenip ‘rektifiye’ olurlardı.

Haberin Devamı

Arabalar eskiyince yenilenip ‘rektifiye’ olurlardı. Artık insanlar için de aynı durum söz konusu. Üstelik insanlar eskimiyor veya yaşlanmıyor ama rektifiye olmak ihtiyacını hissediyor. Süperstar Ajda Pekkan en başarılısı. Yıllardır o kadar dozunda ve zamanında rektifiye oldu ki artık gözümüz alıştı. Ajda ne yapsa Ajda. Her zaman genç ve güzel. Deniz Akkaya ve Harika Avcı gibi rektifiye harikalarına da diyecek laf yok. Onlar da kendilerini yeni fiziki görünümleriyle kabul ettirdiler. Şimdi de ünlü şarkıcı Gülben Ergen ve oyuncu Meltem Cumbul’da bir rektifiye söz konusu. Onlar hem genç hem güzellerdi. Ne yaptılar bilemiyorum ama rektifiye olmuş bir halleri var. Yine genç ve güzeller. Ancak Gülben, eski Gülben’e, Meltem bildiğimiz Meltem’e benzemiyor. Başka güzel kadınlar gibiler. Kötü mü olmuşlar? Kesinlikle hayır! Ama onlar, sanki artık onlar değil. Yakından görmedim. Medyada çıkan fotoğraflarından tanımakta zorluk çektim. Belki de bana öyle geliyor. Belki benim de rektifiye olmamın zamanı geldi. İşe yarıyor olmalı... Baksanıza birinin kendi televizyon programı var diğerinin dizisi. Boşa değil yani!

Tuluhan"ın çilesi

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu kendi yazdığı gazetenin haberine göre eşinden ‘duygu birliği’ kalmadığı için boşanıyormuş. Diğer gazetelerde çıkan haberler ise çok farklı. Şiddet gördüğü yazıldı. Tuluhan Hanım’ın boşanma dilekçesinde ‘Eşim kolumu kırma noktasına getirecek kadar büktü. 3 gün hareket edemedim. Sinirli bir mizaca sahip ve silahlara çok düşkün. 50 bıçağı, 5 tabancası ve 14 tüfeği var. Can güvenliğim yok" dediği iddia edildi. Bir gazete Tuluhan Hanım dayakla suçladığı ve 6 ay evden uzaklaştırma cezası verilen kocasıyla tatile çıktığını bildirdi. Yani sizin anlayacağınız bu tatsız olayda kafalar iyice karıştı. Ne olursa olsun Tuluhan Hanım için üzücü bir durum. Kendisi çok tatlı ve düzgün bir kadın. Böyle haberlerle gündeme gelmesi onun açısından büyük şanssızlık. Onca bıçak, tabanca ve tüfeği ne yapacak? Sadece biriktirmek amacıyla toplamıyorsa tehlikeli bir durum var. Adam sinirli bir mizaca sahipmiş. Şimdi size soruyorum. Sinirli bir mizaca sahip olduğunu bildiğiniz kocanızın evde cephanelik kurduğunda, onunla aynı çatı altında bir saniye bile yaşar mıydınız?
Anlamak mümkün değil. Tuluhan’ın çilesi bir an önce biter inşallah.

Çöl tilkisi mi katil mi?

Dünyanın en antipatik lideri hiç tartışmasız 42 yıldır Libya’nın başında terör estiren diktatör Kaddafi. Suratı mumya gibi. Cadılar Günü maskesi giymiş sanki. Eskiden uluslararası terör eylemlerine destek olup masum insanları öldürürdü. Şimdi gözünü kırpmadan kurşunlarla bombalarla kendi halkını katlediyor. Eskiden onun terör yanlısı davranışlarına göz yuman veya mecburen görmezden gelen zavallı halkı Kaddafi şiddetinin bedelini şimdi kendi hayatıyla ödüyor. Aslında Libya halkının yıllar önce ayaklanması gerekirdi. Çünkü Kaddafi yarattığı efsanedeki gibi çöl tilkisi filan değil resmen bir katil. Bu satırları yazdığımda Kaddafi kendine özgü küstahlığı ve yüzsüzlüğüyle ulusuna sesleniyordu. Artık sonucu ve tepkileri ne olur bilemiyorum. Ancak zamanında çadırına misafir olup kendisiyle işbirliği yapan sözüm ona Batılı ve çağdaş geçinen devlet liderlerinin şu ana kadar hiç sesi sedası çıkmıyor. İnşallah Libya halkının geleceği için Kaddafi kabusu bir an önce biter. İşçilerimizin hepsi de sağ salim vatanlarına döner. Libya’daki halk ayaklanması Kaddafi’nin katil olarak yargılanması ve hak ettiği cezanın infazı ile son bulmazsa bu dünyada zaten adalet yok demektir. Çöl tilkisi, tarihte halkına zülum etmiş diğer diktatörlerin yanında yer almalı. Başka çıkar yolu yok!

Amerikalı Dubai

Geçen hafta Dubai’ydim. Jumeriah Beach denilen turistik bölgesinde kaldık. Dubai, son derece modern ve temiz bir yer. Binaları çok ilginç. Gösterişe ve şatafata önem veriyorlar. Şehrin merkezinde yerden yüksekliği 828 metre olan dünyanın en büyük gökdeleni Burj Khalifa’nın 122. katındaki restorana asansör ile 20 saniyede çıkılıyor. Toplam kat sayısının 200 olduğun binanın daha yarısı tepenizde ama siz de kentin tepesindesiniz. Arabalar dehşet lüks. Dubai’ye inanılmaz bir turist akımı var. Hani Araplardan çok Amerikalı gördüm desem abartmış sayılmam. Alışverişiyle ünlü Dubai, aslında alışveriş yapmak için pahalı bir yer. Dubai’de bir Türk garsonla karşılaştım. ‘Artık zengin bir Arap şeyhinin kızını bulur evlenirsin’ diye takıldım ama garson arkadaş ‘Nerdeee. Onlara bakmamız bile yasak’ diye hayıflandı. Dubai’de tıpkı bizim Antalya’da olduğu gibi o kadar çok Rus kadın var ki... Bir onlardan kaçış yok bir de ülkeyi yöneten Emir’lerden. Herbirinin mümkün olan her yere ayrı ayrı kocaman portrelerini koymuşlar. Peki Dubai’ye gidilir mi? Vallahi Araplar, Amerikalı gibi olmaya özenince neler yapabiliyor diye merak ediyorsanız gidip bir görün. Peki Dubai’de yaşanır mı? Hayatınızda bir daha göremeyeceğiniz kadar para veriyorlarsa evet!

DİĞER YENİ YAZILAR