Ramazan'da neler yapmalı?

Haberin Devamı

Konusu ne olursa olsun her türlü kavga, gürültü, bağırma, çağırma, suçlama ve tartışmadan uzak durmalı...
Etrafa hep olumlu mesajlar ve pozitif enerji verilmeli.
İnsanlara hoşgörüyle yaklaşılmalı, empatiyle bakılmalı.
Maddi manevi fedakarlıklarla ihtiyacı olanlara yardım edilmeli.
Büyüklerin gönlü alınmalı, kıymeti bilinmeli onlara zaman ayrılmalı.
Kimseler hakkında kötü konuşmamalı, iyi niyetli ve iyi kalpli olmalı.
Oruç tutmak, namaz kılmak gibi dinimizin vecibelerine yerine getirenler mubarek Ramazan ayında bunları yapmayı da ihmal etmemeli.

Beyrut'ta bir hafta sonu

Ramazanda neler yapmalı

Geçen hafta sonu Volvo Car Türkiye Halkla İlişkiler ve Pazarlama Direktörü Ebru Ekşi’nin davetlisi olarak Beyrut’a gittik. Volvo’nun 505 beygir gücünde 0’dan 100’e 3.9 saniyede çıkan S 60 Polestar Concept’in deneme sürüşünü İsveçli yarış pilotu Ted Bjork eşliğinde yaptık.
Arabanın baş döndürücü hızı ve göz alıcı rengi Beyrut gecelerine benziyordu.
Çeşit çeşit restoranlar, barlar, kafeler, diskolar, müzikholler...
Dünyaca ünlü Lübnan mutfağının lezzetini yerinde tatmanın zevkini yaşadık.
İstanbul'dan uçakla sadece 1.5 saat uzakta olan Beyrut’ta bize harika evsahipliği yapan Volvo’dan Ebru Hanım’la en ince ayrıntıya kadar her ihtiyacımızı düşünen Berna'yla Fem ekibine sonsuz teşekkürler.
Eskiyle yeniyi harmanla-yan, Müslüman'ı, Ermeni'si, Süryanisi'yle birlikte yaşamayı çok güzel başaran Ortadoğu’nun eski Paris’i Beyrut, görülmeye değer.

Zombileri nasıl tanırsınız?

Amerikalı yönetmen George Romero’nun 1968 yapımı siyah beyaz filmi "Night Of The Living Dead" ile beyaz perdede bir zombi merakı başladı.
Bütçesi 115 bin dolar olan film o zamanlar 30 milyon dolar hasılat yapmıştı.
"The Walking Dead" adlı popüler televizyon dizisi ve son olarak Brad Pitt’in World War Z yani Zombilerle dünya savaşı filmi zombi modasını geri getirdi.
Filmlerde kolay da peki gerçek hayatta zombileri yani yaşayan ölüleri nasıl tanırsınız? İşte size normal hayatta karşılaşacabileceğiniz zombileri ele veren üç ipucu:
1) Zombiler selam vermez, konuşmaz. ‘Günaydın’ dediğinizde borç istemişsiniz gibi suratları ekşir ve asılır.
2) Zombiler her zaman her yerde mevsim ve hava şartları ne olursa olsun üşür. Fırın gibi ısınmış bir uçağın kabininine girdiğinde battaniye ister.
3) Zombiler aval aval bakar. Bir şey istediğinizde öküz trene bakar gibi suratınıza bakanlar, anlatmaya çalıştığınızı üç kere ardı ardına tekrarlatanlar zombidir.

Paparazzilik ayrı, rezillik ayrı

Paparazi denilen magazin muhabirlerinin işi kolay değildir. Zor şartlar altında ve büyük bir sabır içinde çalışırlar.
Bir kare fotoğraf için hiç olmayacak yerlerde pusu kurup saatlerce eziyet içinde beklerler.
Çabaları haber değeri olan bir sonuç verirse başarılı sayılırlar. Ancak haber değeri sıfır uygunsuz fotoğraflar çekenleri de var.
Örneğin, Fenerbahçeli milli kaleci Volkan Demirel’in tatilini yaptığı teknesinin güvertesinde uzanmış güneşlenen eşinin bikinili fotoğraflarını çok biçimsiz bir açıdan çekmişler.
Volkan, gördüğünde beyninden vurulmuşa dönmüştür. Ne böylesini çekin, ne yayınlayın. Paparazzilik ile rezillik ayrı şeyler!

DİĞER YENİ YAZILAR