Playboy geni

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Almanya’da bir araştırma enstitüsü aldatma vakalarında suçlunun ‘playboy geni’ olduğunu saptamış. Uzmanlar 1554 Hint bülbülünü incelemiş. Kendi yavrusu olmasa bile yavru kuşları yetiştirdikleri bilindiği için Hint bülbülünü seçmişler. Çok eşli olduğu bilinen Hint bülbüllerinin yumurtaları tek eşli olduğu bilinen bülbül türünün yuvalarına yerleştirilmiş. Yavru bülbüller büyüdüğünde biyolojik anne ve babaları gibi çok eşliliğe yatkın olmuşlar. Kuşların DNA’larını inceleyen uzmanlar çok eşli kuşlarda ve yavrularında ortak bir gene rastlamış. Sonra da dikkat çeksin diye buna ‘playboy geni’ adını koymuş. Araştırmada sonuç olarak insanlarda da aldatmanın sorumlusunun kuşlardaki gibi genetik miras olduğunu belirlenmiş. Ben en çok neyi merak ediyorum biliyor musunuz? Neden 1554 Hint bülbülü de 1550 veya 1560 değil? İnsan yuvarlak hesap yapar. Acaba bülbüllerden biri araştırmaya katıldı, sonra mızıkçılık mı yaptı? Neyse bu sayede Hint bülbüllerinin de çok eşli olduklarını öğrenmiş olduk. Ancak araştırmayı yapan uzmanlar bülbüllerin çok eşliliğini nasıl insanlara mal etmişler anlayamadım. Çok eşli olan insan sessiz kalır. Etrafına asla belli etmez. Yani bülbül gibi ötmez. Öterse ayvayı yer. Bu dünyaya insanlar Hint bülbülü gibi gelmiş olsa başımız dertten kurtulmazdı. Düşünebiliyor musunuz? Aldat sonra da bülbül misali anlat!

CHP iktidar olsaydı

Seçim sonuçları bence sürpriz değil. CHP’nin kazanma şansı yoktu. Ancak oranını biraz artırabilirdi. Onu da başardı. Ancak rakibi AK Parti de aynı şeyi başardı. Üstelik, CHP’nin sahil kalelerine sahip çıkarak. MHP deseniz hasbelkader ucundan yakalayarak barajın altında kalmadı. Peki diyelim ki CHP bu seçimin galibi çıksaydı. Yani AK Parti’nin aldığı aynı oy oranı ile tek başına iktidar olsaydı ne olurdu? Seçimden sonra 13 Haziran sabahı para piyasaları ne olurdu? Borsa nasıl bir tepki verirdi? Liramızın Euro ve Dolar karşısındaki akıbeti ne olurdu? İş dünyası bir CHP iktidarına sizce hazır mıydı? Hadi iş dünyasını da bir yana bırakın, para piyasalarını da bir an için unutalım CHP tek başına iktidar olmaya hazır mıydı? Bence hayır! Meydanlarda, ekranda seçim öncesi çok şey söylediler, vadettiler ama bence kazanmayı onlar da beklemiyorlardı ve onun için hazırlıklarını iktidar için değil, muhalefette kalmak için yapmışlardı. Deniz Baykal’ın seçim sonrası yeniden kendini göstermesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun performansını eleştirmesi bence bunun bir göstergesiydi. Muhalefete demir atmış CHP, kendi içindeki sorunları çözmeden ve iktidar olacağına inanmadan, en önemlisi kendini buna hazırlamadan asla iktidar yüzü göremez gibime geliyor. Ama ben politikadan ne anlarım? Laf olsun, torba dolsun işte.

‘Pink Floyd’ Serdar

Dünyaca ünlü Progressive Rock grubu Pink Floyd’un “Another Brick In The Wall’’ isimli efsanevi parçasını seslendirip ardından kendi bestesi “Buraları Yaz Günü’’ şarkısıyla harmanlayan Serdar Ortaç ile gırgır geçiyorlarmış. Serdar’dan bu parçalarının yorumunu dinleyen Pink Floyd grubunun solisti Roger Waters evinde ölü bulundu’’ gibi espriler filan yapılıyormuş. Yahu ne var bunda arkadaşlar? Serdar Ortaç yıllardır hepsi birbirine tıpatıp benzeyen şarkılar yaptı sesinizi çıkartmadınız da şimdi farklı bir parça yaptı diye mi dalga geçmeye başladınız? Hem dünyaca ünlü Righteous Brothers ikilisinden 2003 yılında hayata gözlerini yuman Bobby Hatfield’in, Popstar Bayhan’ın “Unchained Melody’’ isimli efsane şarkılarını seslendirdiğini duyduktan sonra ölüp ölmediğini henüz kimse bilmiyor!

10 fırın ekmek

Popçu Deniz Seki etine butuna çok güzel bir kadın. Altın gibi de bir kalbi var. Erkeklerden yana şansı yok. Deniz Hanım son günlerde adının bir futbolcu ile anılmasına içerlemiş. “Kolay şeyler yaşamadım. Bu yüzden bir adamın kalbimi kazanması için 10 fırın ekmek yemesi lazım” demiş. Bu sözü mecazi olarak algılayan erkek yandı. Örneğin bir futbolcu. Deniz’in kalbini kazanmak için 10 fırın ekmek yiyecek ama sahaya çıkacak hali kalmayacak hatta soyunma odasının kapısından içeri sığmayacak. Zaten Deniz Hanım da bu sefer onu “obez oldu” diye beğenmeyecek. Bu 10 fırın ekmek lafı nerden çıktı acaba? Çok söyleyenini duydum ama daha bir Allah’ın kulunun gidip ekmekleri yediğini görmedim. “Simit” deselerdi bari!

Pala Yasin

Canım Türkiyem’i çok seviyorum. Bizde hayatımızın normal akışı sırasında her gün gerçekleşen süper komik olayların dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri yok. Örneğin bir “Pala Yasin” gibi komik bir adamı dünyanın başka bir yerinde bulamanız imkansız. Otomobilinin aküsünü çalan hırsızları dövmekten tutuksuz olarak yargılandığı mahkemede hâkimin kararını yanlış anlayan Pala Yasin, ortalığı birbirine katmış. Kadın hâkimin hükmün açıklanmasının 5 yıl erteleme kararını 5 yıl hapis yatacağı şeklinde yorumlayan Pala Yasin, “Sizin de mahkemenizin de...’’ diye bağırıp duruşma tutanaklarını yırtmaya başlamış.
Öfke içinde duruşmanın hâkimine yöresel şiveyle “Hele sıfatına (suratına) bak şunun” diyerek hakaret etmiş. Bunun üzerine hâkim “Mahkemenin huzurunu bozmak ve görevli hakime hakaret” suçlarından Pala Yasin’in tutuklayarak cezaevine göndermiş Böyle bir olay Amerika’da zor olur. Olursa da adamı hapishaneye değil, akıl hastanesine yollarlar. Dünyanın en medeni insanlarının yaşadığı İsviçre’de de böyle bir olay kesinlikle olamaz. Çünkü Pala Yasin gibi tipler İsviçre’de yaşayamaz. İşte onun için biz bu toprakların kıymetini bilelim. Ben, her sabah kalktığımda ilginç insanlarla dolu olan heyecanlı bir ülkede yaşamak istiyorum. Biz etrafımızda Pala Yasin’ler gibilerini görmeye alışmışız. Pala Yasin, inşallah hatasını anlayıp özgürlüğüne kavuşur. Daha 23 yaşındaymış. Üstelik boksörmüş. Hâkim’in tutuklama cezası Pala Yasin’e mi yoksa onunla aynı koğuşu paylaşan talihsizlere mi zaman gösterecek!

DİĞER YENİ YAZILAR