Pazar neşesi

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Kadının biri kocasını üç erkekle aldatıyormuş, her gün kocası evden gidince üç adam eve gelir ve kadınla birlikte olurmuş. Kadın yine böyle bir günün sonunda adamlardan birine “Sen yarın gelirken bir tepsi dolma yaptırıp getir” diğerine “Sen de bir büyük kap ayran getir” demiş. Üçüncüsü çok fakir olduğu için ona “Sen de... Boşver, sen hiç bir şey getirme” demiş. Ertesi gün gelmiş çatmış fakat kadın günlerden Pazar olduğunu unutmuş, eteği tutuşmaya başlamış. “Eyvah” diyerek kocasının yanına gitmiş. “Sen bugün kahveye falan gitmeyecek misin? Ben evde temizlik yapacağım” deyip, kocasını zar zor da olsa evden yollamış. Kocası gittiği gibi üç adam da eve gelmiş. Kadın demiş ki “Siz hemen gidin. Kocam buralarda!” Tam bunu söylerken zil çalmış. Kadın “Eyvah” demiş “geldi galiba!” Adamları sağa sola saklamış ve kapıya bakmaya gitmiş. Kocasını karşısında görünce “Ne oldu?” diye sormuş. Kocası da “Yahu karnım çok acıktı. Bana dolma yapsana, canım çok istedi” demiş. Kadın “Allah"ım bir tepsi dolma olsa da yesek!” diye haykırmış. Elinde dolma tepsisi olan adam çıkıp yanlarına gelmiş. Kadının kocası şaşırmış. “Sen kimsin yahu?!” diye sormuş. Adam gayet sakin bir şekilde “Ben Allah tarafından geliyorum. Karınız dolma istedi” demiş ve hemen çıkıp gitmiş kadının kocası olayın şokunu atlatamadan. “yahu tamam da” demiş bu sefer koca “Bu ayransız gitmez. Sen bari bir ayran yapıver” Kadın büyük bir sevinçle
“Allah"ım bir damacana ayran olsa da içsek” demiş. Bu sefer ayranı getiren adam çıkıp gelmiş. Kocası tabii çok şaşırmış.”Sen de kimsin?” demiş. Adam da diğeri gibi “Ben Allah tarafından gönderildim. Karınız ayran istedi” dedikten sonra usulca çıkmış gitmiş. Kocası hayretler içinde, kendi kendine “Bizim karı ermiş mi oldu ki?” diye söyleniyormuş. Kadınla kocası yemekleri yemişler ama 3’üncü adam hâlâ saklanıyormuş. Bir saat, iki saat ve sonunda üç saat derken, adam dayanamayıp çıkmış yerinden. Kadının kocası bağırmış
“Ulan sen de kimsin?!”
Adamın ağzından şu laflar dökülmüş;
-Ben Allah tarafından geliyorum. Boşları alacağım!

En güzel yurt dışı tatil adresleri

Şimdi tatil zamanı. Canım Türkiye’mde birbirinden güzel tatil beldeleri var. Peki yurt dışında neler var? Vaktiniz ve paranız varsa işte size önerebileceğim en güzel yurt dışı tatil yerleri;

Maldivler: Maldivler deniz ve kumsalıyla tam b­ir cennet! Mercan kayalıklarından oluşan adaların hepsi güzel. Etrafınızda balıklar yüzüyor. Suyun içinde toplu halde sanki dans ediyorlar. Dalış yapmayı sevenler için ideal. Maldivler’e İstanbul’dan en kolay gidiş yolu Katar Havayolları ile Doha üzerinden. Birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız biriyle gitmenizde yarar var.

Mauritius: Son derece sempatik bir ada. Deniz çok güzel. Özellikle Paradise Beach denilen yer bir harika. Şelaleler ve uçsuz bucaksız bir kumsal. Ada halkı geçimini turizmden sağlıyor. Son derece kibar ve yardımsever. Oda fiyatları makul. Yemekler ve hizmet mükemmel. Mauritius romantik bir tatil beldesi. Sıkılmadan gezip eğlenebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir yer. Tek dezavantajı uzun ve meşakkatli bir uçak yolculuğu.

Bali: Bali’ye İstanbul’dan en rahat Singapur üzerinden gidiliyor. Bali’nin denizi Maldivler ve Mauritius kadar muhteşem değil ama idare ediyor. İlginç ve egzotik bir yer. Alışveriş yapacak çok seçenek var. Bali’nin tam anlamıyla tadını çıkarabilmeniz için Balili bir rehberin size eşlik etmesi gerekiyor. Benim rehber arkadaşın adı Ketut Sierta (ketut_sriwahyu@yahoo.com ) Türkleri çok seviyor. Giderseniz mutlaka onu bulun ve selamımı söyleyin.

Langkawi: Malezya’nın en popüler tatil adası. Kuala Lumpur’dan uçakla gidiliyor. Formula1 yarışlarına ev sahipliği yapan ve Petronas kuleleriyle ünlü Kuala Lumpur’u da görmenizi tavsiye ederim.
5 yıldızlı otellerde odalar ve hizmet mükemmel. Langkawi deniz mahsülleri açısından çok zengin. Doya doya nerdeyse bedavaya deniz mahsulleri tüketebiliyorsunuz.

Cape Town: Güney Afrika’nın en güzel kenti. Manzara enfes. Penguenlerle haşır neşir olabileceğiniz ve mükemmel yemek yiyebileceğiniz bir yer. Restoranlar çok hesaplı. Şaraplar hem envai çeşit hem de sudan ucuz. Table Mountain diye teleferikle çıkılan tepe noktasından etrafı izlemek keyifli oluyor. Cape Town fiyat açısından son derece makul bir yer.

Los Angeles: İstanbul’dan sonra en sevdiğim yer. Orange County taraflarında Laguna Beach ve Newport Beach de mutlaka görülmesi gereken yerler. Los Angeles’da deniz keyifli değil. Pasifik Okyanusu hem pis hem dalgalı. Gece hayatı deseniz çok gidecek mekan var ama hepsi erken kapanıyor. Saat iki dediniz mi hayat özel partilerle devam ediyor. Los Angeles güzel insanlarla dolu heyecanlı bir kent. Özellikle direkt uçabildiğiniz için tavsiye ederim.

Rio: Tam karnaval zamanı gittim. Şehir bambaşka bir havaya bürünüyor. Brezilyalılar sıcak insanlar. Müzikleri, dansları mükemmel. Rio heyecanlı bir kent. Denizi dalgalı. Sahil boyunca uzanan güzel plajlar var. Ama kapkaççılara çok dikkat etmek gerekiyor. Rio’ya gitmek uzun iş. Yolculuğunuzun değmesi için karnaval zamanını tercih etmenizde yarar var. Hayatta insanın görmesi gereken olaylardan biri.

DİĞER YENİ YAZILAR