Oscar sunucuları

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Dünyanın en çok izlenen televizyon programlarından Oscar törenini bu yıl, Amerikalı ünlü Latin şarkıcı Jennifer Lopez ve daha önce çeşitli defalar bu görevi üstlenen komedyen Billy Crystal sunacakmış. Genelde bu gibi profili yüksek gecelerde sunucu olarak komedyenler tercih edilir. Altın Küre’deki sivri dilli İngiliz komedyen Rick Gervais gibi. Daha önce Oscar sunuculuğunu üstlenmiş ünlü komedyenler Whoopi Goldberg, Ellen DeGeneres ve Jon Stewart gibi. Geçen yılın Oscar sunucuları Anna Hathaway ve James Franco çok başarısızdı. Ekranda güzel ve ‘cool’ durmak yetmiyor. Biraz etrafa takılıp espri yapmak gerekiyor. 2009 yılının sunucusu Avustralyalı aktör Hugh Jackman ise karizması ve dansıyla belki de Oscar tarihinin komedyen olmayan en başarılı ismiydi. Bu yıl Eddy Murphy’nin sunucu olarak adı geçiyordu. O olmayınca Oscar komitesi en garanti isim olan ve kendisini daha önce kanıtlamış Billy Crystal’ı seçmiş. Billy Crystal eskisi kadar ortalıkta olmadığı ve popülaritesini yitirmiş olabileceğini düşünerek de yanına son derece medyatik bir isim olan Jennifer Lopez’i koymuşlar. Jay-Lo’nun meslekdaşı ve eski eşi Marc Anthony olan boşanması çok konuşuldu. Kadın güzelliğinin ve seksiliğinin doruğunda. Kendisine genç bir dansçı sevgili bulmuş hayatını yaşıyor. Billy Crystal’ın sansasyondan ve gözlerden uzak özel hayatının tam tersi Jay-Lo’da fazlasıyla var. Bence iyi bir ikili oluşturacaklar. Jennifer Lopez ayrıca İspanyol dilinde birkaç laf edip veya bir şarkı söyleyerek seksi sahne performansıyla geceye ekstra bir renk katabilir.
26 Şubatta Hollywood’un kalbi her yıl olduğu gibi yine Oscar törenlerinde atacak. Ancak bu yıl töreni bir komedyen ve bir de ateş gibi yanan çok seksi bir şarkıcı sunacak.

Kendini konuşturma sanatı

Medya Takip Merkezi’nin Ocak ayı listesinde ünlü oyuncu Hülya Avşar yine ilk sırayı kapmış. Eurovision’da bu yıl ülkemizi temsil edecek genç müzisyen Can Bonomo ikinci, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses üçüncü olmuş. Avşar Kızı’nda medyatik olma konusunda müthiş etkili bir tılsım var. Yıllardır kendisine rakip makip tanımıyor. Arada bir, araya başkaları sızıyor ama dizginler hep Hülya’nın elinde. Ne zaman isterse ince ayar veriyor ve kendini ön plana çıkarmayı başarıyor.
Örneğin geçen ay hiç yoktan yine kendisinden bahsettirdi. Bir işadamıyla olup olmadığı belli olmayan bir ilişkiyle gündeme oturuverdi. Hülya’nın kendini konuşturma açısından becerisi ve yeteneği, yoktan var yaratabilmek. Bu başlamadan biten ilişki manevrası bunun en son ve en canlı kanıtı. Hülya, herhangi birini değil eski kocasının eski sevgilisinden yeni boşanmakta olan sosyetik birini kendisine hedef seçerek çok doğru bir hamle yaptı. İki laf etti millet bir ay onu konuştu. Can Bonomo’nun ikinciliği Can’dan çok Eurovision’la ilgili. İbrahim Tatlıses’in ise iyileşme sürecinde ilgi odağı olması doğal. Yani diğerleri Hülya gibi değil. Bir şeyler yapmaları gerekiyor. Tıpkı ünlü popçu Demet Akalın’ın gece yarısı pijamayla sokağa çıkıp arabasının içinde sözüm ona fotoğrafçılara yakalanması gibi... Ya da Gülben Ergen’in Sibel Can’a, Ece Erken’in Gülben Ergen’e sırf haber olabilmek için laf atması gibi. Atletico Madrid’li milli futbolcumuz Arda’nın ünlü oyuncu sevgilisi için sinema kapatması gibi... Hülya’nın bunları yapmaya ihtiyacı yok. Ünlü ya da ünsüz bir sevgiliye de ihtiyacı yok. Son sevgilisi başarılı ve yakışıklı işadamı Saadettin Saran, Hülya Hanım’la birlikte olmaya başladıktan sonra popüler bir isim oldu. Sizin anlayacağınız Hülya, medyayı kullanma konusunda bambaşka bir dünyada. Kendini konuşturmayı bir sanat haline getirmiş kimse farkında değil. Helal olsun Hülya’ya!

Kütük bacak

Ünlü popçu ve ses yarışmasının başarılı jüri üyesi Hadise, kendisine twitter ve televizyon programlarında “Belçika köylüsü, kütük bacaklı, obez, bidon basenli patates’’ diyen bir adamdan davacı olmuş. Gazeteler olayı “Kütük bacak mahkemelik oldu” başlıklarıyla manşet yaptılar. Hadise radyo programıma konuk olmuştu. Kendisinin hiç öyle bir Belçika köylüsü havası yoktu. Belçika köylüsü ne demekse? Belçika köylüleri nasıl birileriyse? Bacaklarına da baktığımı itiraf ediyorum.
Gayet biçimli ve güzel bacakları vardı. Obezliğine gelince. Keşke dünyadaki tüm obezler Hadise’nin vücut ölçülerine sahip olsa. Ben o zaman obez bir dünyada yaşamaya razıyım. Bidon basenli patates için söyleyecek laf bulamıyorum.
O kadar uçuk bir benzetme ki
ne demek olduğunu çözmek mümkün değil. Gündeme gelmek için ünlülere saldıran birinin saçmalamalarını ciddiye almak bile hata. Ama o zaman da meydanı boş bulup sorumsuzca ve haince atıp tutmaya devam ediyorlar. Hadise’nin bacakları kütük, mütük değil ama içinde bulunduğu durum iki ucu kakalı değnek.

Capital Radio kapandı

Hafta içi her gün 07.00-10.00 arasında ‘Back Up Morning Show’ isimli sabah programını yaptığım Capital Radio, geçtiğimiz ay, 13 Ocak Cuma günü kapatıldı.
Cuma ayın 13’ününü uğursuzluğuna inanmazdım. Meğer doğruymuş. Buz hokeyi maskeli canavar Jason radyo dünyasında bile kendini gösterebiliyor. Sonuçta ben radyosuz kaldım. Bazılarının radyosu var, dinleyicisi yok, benim dinleyicim var radyom yok. Bundan sonra ne olur ve hangi radyoda ne zaman tekrar programa başlarım henüz belli değil. Olunca bu konuda gereken açıklamayı yapağım. İnternette görevden alındığım ya da görevime son verildiği şeklinde çıkan haberler asılsız. Görevden alınmak veya görevine son verilmesi için o görevin devam etmesi ve bir başka kişi tarafından doldurulması gerekir. Radyo kapandığına göre ortada bir görev kalmadı. Zaten radyo deyince de Cem Ceminay’ın yeri kolay kolay doldurulamaz. Canım Türkiyem inşallah yakında yine bir başka frekansta buluşuruz.

DİĞER YENİ YAZILAR