Öfke kontrolü zorunlu olsun!

Haberin Devamı

Bazılarımız için öfke kontrolü için psikolojik destek almak zorunlu olmalı. Örneğin, Fenerbahçeli Volkan, Emre, Caner, Galatasaraylı Sabri, Melo gibi normalde sakin futbolcular saha içinde öfkelerini kontrol edemiyorlar.
Hem çok kötü örnek oluyor hem de kendilerini fena halde yıpratıyorlar.
Sadece sporda değil siyasette, trafikte, medyada, iş hayatında kısaca her yerde.
Bu tür insanlar ‘Anger Management’ denilen ‘Öfke Kontrolü’ tedavisi görmeli.
Ayıplamak, eleştirmek, dışlamak, ceza vermek çözüm değil. Tekrar yaparlar. Çünkü sinirlerine hakim olamıyorlar.
Zorunlu Öfke Kontrolü bir işe yarar mı bilemem ama en azından bir başlangıçtır!

Öfke kontrolü zorunlu olsun

Futbol ve cinsellik

Canım Türkiyem’de futbol konusu nedense hep cinselliği çağrıştırıyor.
Pascal Nouma ve Raul Meireles gibi futbolcuların saha içinde yaptığı hareketler cinsel içerikli... Ekranda Erman Toroğlu’nun yorumları, benzetmeleri, soruları cinsel içerikli... Taraftarların maçı değerlendirmesi ve rakiplerini kızdırma şekli cinsel içerikli...
Irkçılık yapmakla suçlanan kendini bilmez birinin hareketi bile cinsel içerikli...
Elindeki muzu nasıl tutup uzattığına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız!

Diva Babla'nın sesi kadın mı erkek mi?

Diva Bülent Ersoy, nam-ı diğer Bülent Abla ya da kısaca Babla’mızın sesi kadın mı erkek mi? Yılmaz Morgül’e, A Haber’deki ‘Uykusuz Her Gece’ programı-mıza konuk geldiğinde sordum. Babla’nın her iki cinsin sesini de kusursuz olarak çıkartabildiğini söyledi. Elbette Babla’nın şarkı söylerkenki sesinden bahsediyordu. Normal hayatta ise bence Babla sakin konuştuğu zaman sesi kadın gibi çıkıyor. Birini azarladığında ise sesi kalınlaşmaya başlıyor ve erkeği andırıyor.
Tıpkı geçenlerde katıldığı bir organizasyonda "Bu akşam sahneden inmiyorum ulan!" diye haykırdığındaki gibi.
Kulağımıza nasıl gelirse gelsin biz Bablamıza ve sesine bayılıyoruz!

Evlilik böyle kurtulacaksa...

Işın Karaca aldatıldığı gerekçesiyle eşiyle tatsızlıklar yaşamış ve boşanma-nın eşiğinden dönmüştü. Şimdi kocası iş için Hollanda’ya taşınıyormuş. "Evliliği Hollanda Kurtaracak" diye başlık atmışlar.
Adam, Suudi Arabistan gibi muhafazakar bir yere gitse hadi neyse... Dünyadaki seks turizmin merkezine gidiyor evlilik kurtulacak diyorlar.
Eğer böyle kurtuluyorsa o zaman her başı sıkışan ver elini Amsterdam desin!

Torino'lu Şaban out... Panamalı Jack in...

Yıllar önce İtalya’ya transfer olan milli futbolcumuz Hakan Şükür’ün seccadesini özleyip yanına getirtmesi büyük yankı getirmişti. İlk yurtdışı macerasında sıla hasreti çektiği için ona Torino’lu Şaban demişlerdi. Devir değişti. Bizim ünlüler zenginleşti ve modernleşti.
Şimdi artık Türkleri tutana aşk olsun. Baksanıza Acun çok sevdiği sürat teknesini ‘Survivor’ yarışması için bulunduğu Panama’ya taşıtmış. Yani sizin anlayacağınız Torino’lu Şaban out, Panamalı Jack in!

Sinemaya gitmek tehlikeli mi?

İstanbul Asayiş Şube’sine bağlı ekipler Beyoğlu ve Şişli’den sonra Kartal’daki bir sinemaya da ‘fuhuş yapıldığı’ ihbarı üzerine baskın yapmış.
24 kişi gözaltına alınmış.
Daha önce yapılan baskınlarda 60 erkeği eşcinsel ilişki yaşadıkları gerekçesiyle gözaltına almışlar. Cinsel tercihlerinden dolayı değil herhalde umumi bir mekanda yaptıkları için. İyi güzel de karanlıkta kimin ne yaptığını nerden bileceğiz?
Sinemaya gitmek tehlikeli mi?

DİĞER YENİ YAZILAR