O Ses eskisi gibi değil

Haberin Devamı

‘O Ses Türkiye’nin televizyondaki yeni tanıtımını biraz itici olmuş. Gökhan’ın dövmeleri, Murat’ın pazuları... Jüridekiler, ses yarışmasında değil sanki WWE’nin ‘SmackDown’ programındalar. Hülya Avşar’ın eksikliği fena halde hissedilecek. Acun ne yapar yapar mutlaka yine reytingini alır ama... O Ses artık eski O Ses gibi değil!

Estetik yoksa makyaj var

30 yaşındaki Meryem Uzerli’nin ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinden ayrılmasıyla Hürrem rolünü üstlenen 48 yaşındaki Vahide Gördüm’ün yüzünü iddiaya göre estetik ameliyatı yaptırarak gençleştirmek istemişler. Vahide Hanım şiddetle reddetmiş. Daha genç görünmesi için tanıtım fotoğraflarına fotoşop yapmak istemişler. Vahide Hanım kabul etmemiş. Etmez tabii! Yapımcıların gönlü olacak diye kendini komik duruma mı düşürecek? Hürrem olduktan sonra birdenbire yaşlanmadı ya? Bunu baştan düşüneceklerdi. Çözüm, Kanuni’yi canlandıran 43 yaşındaki Halit Ergenç’i makyajla yaşlandırmak. Saçına, sakalına biraz beyaz, yüzüne birkaç çizgi atarsın olur biter!

Bisikletli Başbakan

55 yaşındaki Avustralya Başbakanı Tony Abbott işe giderken bisikletle görüntülenmiş. Ülkesinde geçen hafta yapılan seçimleri kazanan Liberal ve Ulusal Parti koalisyonunun lideri Mr Abbott, Sydney’de profesyonel bir sporcudan farksız bir görüntü sergilemiş. Avustralya her yere o kadar uzak ki insanlar dünyadan kopuk yaşıyor. Başbakanları pedal çevirerek kurmaylarıyla buluşmaya gidebiliyor. Trafikte araçların arasında koruması olmadan pedal çevirebiliyor. İşin güzel tarafı Avusturyalılar bunu gayet normal karşılıyor. ‘Down Under’ denilen Avustralya’nın bu ‘cool’ tavrına hayran olmamak mümkün değil. Başka yerde olsa başbakan filan demez bisikletinden iner inmez doping testi yaparlardı!

İstanbul Olimpiyatları

Canım Türkiyem olimpiyatları kaybetti diye üzülmeyin. İstanbul’da zaten bizim kendimize göre Olimpiyat oyunlarımız var. İşte günlük yaşamımızdaki İstanbul Olimpiyatları:
Köprü geçme oyunları : Birinci köprü mü ikinci mi daha boş? Köprüye nerden girmek nerden çıkmak daha kolay? Hangi araçların önüne geçmeli ve hangi şeritten gitmeli?
Kuyrukta bekleme oyunları : Devlet dairelerinde, bankalarda, halk fırınlarında, stat ve hava limanı girişlerinde, mağaza ve marketlerin gişesinde, trafikte kuyrukta nasıl beklenir?
AVM açma oyunları : Nerede, nasıl ve ne kadar büyüklükte yeni bir alışveriş merkezi açılır?
Köşe kapmaca oyunları : Ünlüler nereye, ne zaman, kiminle, neden, niçin, ne yapmaya gider ve bunları magazin fotoğrafçısı ordusu nasıl takip eder ve hangi pozisyonlarda çeker?
Konut kondurma oyunları: Hangi boş araziye nasıl ve ne zaman bir gecekondu dikilir, yıkılmaması için ne gibi önlemler alınır, sonra da tapulu gayrimenkul olarak nasıl satılır?
Koli basilli denizde donla yüzme oyunları: Boğazda ve halka açık tüm plajlarda donla koli basilli denize nasıl atlanır ve doğru dürüst yüzme bilmeden hangi stillerde yüzülür?

Rehin marka çanta alınır mı?

Lüks üretim mallarına düşkün Hong Kong’lular, Gucci, Hermes, Chanel, Louis Vuitton marka çantalarını rehin bırakarak karşılığında değerlerinin yarısı tutarında para alabiliyorlarmış. Borcunu ödeyenlere çanta geri veriliyormuş. Para vaktinde ödenmediği zaman rehindeki çanta satışa çıkartılıyormuş. Pahalı çantaların tümünün aşağı yukarı benzer görünümde taklitleri var. Orijinallerini taklitlerinden ayırmak çok zor. Bu işin üç kağıdını yapanlar için bu bir fırsat. Sahteyi orijinal diye yutturabilirsen al paranı. Bırak çanta kalsın ne yaparlarsa yapsınlar. Rehinden de hiç marka çanta alınır mıymış?

DİĞER YENİ YAZILAR