Neydiler ne oldular

Haberin Devamı

Hollywood’un ünlü jönlerinin çocuklukları ile şimdiki imajları arasında dağlar kadar fark varmış. Globe dergisi bu konuda yaptığı derinlemesine araştırmayı geçenlerde yayınladı. İşte beyaz perdenin önde gelen dev yıldızlarının ‘neydiler, ne oldular’ raporu:

TOM CRUISE: Görevimiz Tehlike filmlerinde gözünü budaktan sakınmayan aksiyon filmlerinin kahramanı Tom Cruise, üç kızkardeşle büyümüş. Daha 8 yaşındayken ablaları onu kız arkadaşlarının öpüşmeyi öğrenmeleri için deneme tahtası gibi kullanmaya başlamış. Okuldan eve döndüğünde tuvaletteki lavabonun üstüne oturtup arkadaşlarına sırayla öpüşme talimi yaptırıyorlarmış. Ancak küçük Tom’un hayatı her zaman bu kadar eğlenceli değilmiş. 12 yaşındayken annesinin dayanamayıp terk ettiği babasından şiddet görmüş. Babasını kabadayı geçinen korkak biri olarak tanımlayan Tom, kendini ondan koruyabilmek için küçük yaşlarda dövüş sanatlarını öğrenmeye başlamış.

BRAD PITT:
Oklahoma doğumlu asıl ismi William Bradley Pitt olan yakışıklı aktör Brad Pitt, okulunun basketbol takımına alınmadığı için “red edilenler” anlamına gelen ve ‘Rejects’ ismini verdiği bir takım kurmuş. ABD’deki lise son sınıflarda geleneksel olan okulun en yakışıklı öğrencisi seçimini kaybetmiş. İlk çıktığı ve öptüğü kızı şimdi iki çocuk annesi olan Tonya isimli okul arkadaşıymış. İlk birlikte olduğu kız da yine okuldan flörtü Becky Beck. Becky, Brad’in çok nazik ve düşünceli bir erkek olduğunu söylüyor. Brad daha sonra Missouri Üniversitesi’nin gazetecilik bölümünü bitirmeden okuldan ayrılmış. Film dünyasında kendini gösterdiği ilk film ise üstü çıplak bir otostopçuyu canlandırdığı kült yapım ‘Thelma and Louise’ olmuş.

HARRISON FORD: Chicago doğumlu Harrison Ford, ‘Yıldız Savaşları’ ile başlayan ‘Indiana Jones’ filmleriyle devam eden başarılı sinema serüveninde genelde güçlü ve cesur adam karakterlerini oynadı. Ancak küçüklüğünde durum tam tersiydi. Lisede kendisinden küçük bir çocuğa güreşte yenilince hüngür hüngür ağladığını unutamıyor. Okulda yaşıtları arasına en çelimsizlerden biriymiş. Diğer çocukların kendisiyle dalga geçip tartaklamalarına maruz kalmış. Bir yerini sakatlamaktan çekindiği için dayılananlara karşılık bile vermemş. İzci olduğunda ‘anne kuzusu’ diye guruptan dışlanmış. O kadar çekingenmiş ki ilk kez öpüştüğünde kız arkadaşı onu öpmüş. Üniversitede başarılı olamayınca marangozluğa başlamış. Onu küçüklüğünden tanıyanların çoğu bugünkü duruma geldiğine inanamıyor.

ASHTON KUTCHER: Kendisiden yaşça bir hayli büyük güzel oyuncu Demi Moore ile evlenip sonra onu aldatıp boşanmadan önce Ashton Kutcher hep kadınların beğendiği bir erkekmiş. Küçüklüğünden beri çapkın olan Ashton, birçok kız arkadaşını terkederek kalbini kırmış. 19 yaşında modelliğe başlamış.
Calvin Klein gibi markaların reklam yüzü olmuş. Şimdi 34 yaşında olan ve son olarak ‘Two and a Half Men’ dizisinde Charlie Sheen’in yerini alan Ashton Kutcher aslında küçüklüğünden bu yana pek değişmemiş.

DENZEL WASHINGTON: Aklı başında efendi görüntülü 57 yaşındaki Oskar ödüllü ünlü aktör Denzel Washington gençliğinde başını sürekli belaya sokmadan duramıyomuş. Okulda olay çıkartmakta ve ceza almakta üstüne yokmuş. Yaramazlığından usanan annesi onu adam edinceye kadar çok uğraşmış. Gittiği okulu, mahallede birlikte takıldığı arkadaşlarını değiştirmesine neden olmuş. Denzel annesinin üstün gayretleri sayesinde kendini kurtarmış. Gençlik yıllarıdaki arkadaşlarının çoğu ömürlerini hapiste geçirmiş. 80’lerde ekranda ‘St Elsewhere’ isimli hastane dizisinde Philip Chandler isimli bir dokoru oyanayarak oyunculuğa ilk ciddi adımını atmış.

LOS ANGELES’TA ‘TOP TEN’ EN’LER


Los Angeles’ta Disneyland, Universal Stüdyolar, Sea World, Knotts Berry Farm, Magic Mountain gibi mutlaka görülmesi gereken popüler turistik yerleri duymuşsunuzdur.

Bir de pek bilinmeyenler var.
THY’nın artık İstanbul’dan direkt uçtuğu Kaliforniya’nın gözbebeği Los Angeles’ı ziyaret etmeyi düşünenler için fazla turistik olmayan ve Los Angeles dergisinin ‘Best Of LA’ özel sayısından seçtiğim ilginç Top Ten En’leri sıralıyorum.

EN EDEBİ SALON: Edebiyat dünyasının efsaneleri F.Scott Fitzgerald, Faulkner, Fante, Huxley, Bukowski, Chandler, Saroyan ve Los Angeles’a gelmiş geçmiş tüm ünlü yazarların Lava Salon, yemek ve tatlı dahil kişi başı 100 dolar. Adres: 6667 Hollywood Bulvarı, Hollywood.

EN SİHİRLİ OKUL: Maja D’Aoust’un Maja’s Shirbazlık Okulu’nda her ayın ikinci Pazarı 5 dolar karşılığında sihirbazlık dersleri veriliyor. Gerçek bir büyücüye en yakın yaşayan insan olarak ünlenen Maja’nın gösterisi görülmeye değer. Adres: 2560 N.Beachwood Drive, Hollywood.

EN HAVALI PLAJ: Bodrum’daki plajlarda loca kiralayanları Malibu’da ki 3 özel kabananadan birini kiralayarak kıskandırabilirsiniz. Paradise Cove’daki kabanaların hafta içi günlük kiralama bedeli 350 haftasonları 450 dolar. İçleri oldukça geniş ve lüks. 12 kişiye kadar alıyor. Bu kadar para veremem diyorsanız 26 tane çift kişilik şezlonglardan birini 50 dolara kiralayabilirsiniz.

EN ŞIK AYAKKABILAR: Gregory’s Fred Segal Melrose belki de en şık İtalyan marka ayakkabıları birarada bulabileceğiniz tek mekan. Prada, Versace, Valentino’nun yanısıra Gregory’nin kısıtlı sayıda ürettiği kendi özel koleksiyonu sizi bekliyor. Son moda apartman topuklu pabuçlardan domatesi dilimleyecek keskinlikteki yüksek topuklu modellere kadar değişik ayakkabılar var. Adres: 8100 Melrose Ave,Los Angeles

DİĞER YENİ YAZILAR