Monica n’apıyor?

Söylesenize lütfen! Monica n’apıyor?

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü güzel İtalyan oyuncu Monica Bellucci bir film için ülkemizdeymiş. Bir süredir film çevirmeyen Yılmaz Erdoğan ile aynı filmde oynayıp kah otelde, kah onun evinde kalıyormuş. Yılmaz Bey ve eşi, Monica ile 10 aylık kızı Leonie ve Leonie’nin dadısına ev sahipliği yapıyormuş. Hemen hemen her gün Monica ile ilgili küçük bir haber okuyoruz. Yok, Monica İstinye Park’ta alışverişe çıktı fiyatları çok pahalı bulunca bir şey almadı. Yok, Monica Türk yemekleri için diyetini bozdu. Yok, Monica’nın elini gülsuyu dökerek yıkadılar. Yok, Monica Türkçe’yi söktü... Sinyorina Monica,
İranlı yönetmen Bahman Ghobadi’nin filmi için bir de ‘gizlice’ Türkiye’ye gelmişti. İyi ki gizlice gelmiş. Bir de reklamı yapılarak gelseydi ne olurdu acaba merak ediyorum. Merak ettiğim bir diğer şey de Monica’nın oynadığı filmin adı. Kimine göre ‘Gergedan Mevsimleri’ kimine göre ‘Gergedanın Son Şiiri’. Ortada bir gergedan olduğu muhakkak ama mevsimine göre mi takılıyor yoksa şiir mi okuyor daha belli değil. Ben şahsen öyle arada bir göstermelik değil Monica gerçekten ne yapıyor acayip merak ediyorum. Neden Ali Kırca’nın Ana Haber Bülteni’ne çıkmadı? Reina’da neden hâlâ eğlenmeye gitmedi? Bu kadın ne yiyor, ne içiyor, kaçta yatıyor, kaçta kalkıyor? Bizi böyle alıştırmadılar mı? Bugüne dek ülkemize gelen ünlülerle hep içli dışlı olmadık mı? Monica’nın ne eksiği var? Ayrıca özel hayatını da öğrenmek istiyoruz. Son olarak ‘Black Swan’ filminde izlediğimiz başarılı oyuncu eşi Vincent Cassel ne yapıyor? 7 yaşındaki diğer kızları Deva’ya kim bakıyor? Bu gereksiz gibi görünen detayların her biri bizim için çok önemli. Söylesenize lütfen! Monica n’apıyor?

Sınavda kopya

Amerika’da lisansüstü eğitimi yaptığım sırada matematikte çok zorlanıyordum. Ancak master programından mezun olabilmek için matematik dersini almak zorunluydu. Kafamın içindeki şeytanlıklar aktif duruma geçti ve matematikte sınıfın en iyisi olan Filipinli bir kızla arkadaşlığımı ilerletmeye başladım. Amacım sınavda ondan kopya çekmek ve geçer not almaktı. Sınav günü geldiğinde Filipinli kız ilk sayfayı doldurup yanına koydu. Hemen kağıdı kaptım. Ama kız kızgınlık içinde suratıma baktı. Sınavı bu şekilde yakalanmadan tamamladım. Kopya çektiğim anlaşılmasın diye cevaplarda küçük değişiklikler yaptım. Sınav sonuçları açıklandığında yaptığım o değişikliklerde tesadüfen doğruyu tutturmam nedeniyle sınıfta en yüksek notu benim aldığım ortaya çıktı. Bugünün sınav günü olması sebebiyle bu yazımı yazdım. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda tüm öğrencilere başarılar dilemek ve onlara “OGS ve KGS’den geçmiş bir nesilsiniz. Merak etmeyin YGS’den de geçersiniz” diye seslenmek istiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar !

Yılmaz öpmüş ama...

Şarkıcı Yılmaz Morgül, Amerika’da çektiği son klibinden alınan fotoğrafta güzel Rus model ile öpüşürken canı hiç çekmiyormuş gibi duruyor diyordum. Yılmaz’ın kulağına gitmiş beni aradı. ‘Aslında ben çok iyi öptüm ama RTÜK ekranda yayınlanmasına izin vermez diye montajladık’ dedi. Gördüğüm fotoğraf meğer klibin RTÜK’lenmiş halindenmiş. Bu arada Yılmaz Morgul’ün çeşitli vakıf ile hayır dernekleri yararına ücretsiz bir dolu konser verdiğini ve engellilerimiz için tekerlekli sandalye kampanyalarında aktif rol aldığını hatırlatmakta yarar var. Neden mi yarar var? Daha geçen gün ayağının biri engelli olan vatandaşımızın karşıdan karşıya geçerken ağır yürüyor diye üç insan müsveddesi tarafından bıçaklandığı haberiyle şok olduk da ondan!

Tıklanma rekoru

İnternette tıklanma rekoru kırmak için garip şeyler yapmak gerekiyor. Farkındaysanız iyi şeyler tıklanmıyor. Sadece bizde değil tüm dünyada durum aynı. ABD’de Rebecca Black adında şarkıcılığa hiçbir yeteneği olmayan bir kız, son derece kötü sesi ve şarkısına rağmen 30 milyon kez tıklanarak rekor kırmış. Bizde de yıllar önce ‘İnternet Mahir’ diye biri vardı. Sitesi sayesinde ilk internet magandası olarak üne kavuşmuştu. Daha sonra Hiperstar Ajdar sahneye çıktı. ‘Popstar’ yarışmasına giremedi ama ‘Nane Nane’ şarkısıyla internette tıklanma rekorları kırdı. 80 küsür yaşında ‘Türkiye’nin babaannesiyim’ diyen bir ninenin nasihatları, evlilik programı sunan ve her gün ekranda olan oyuncu Zuhal Topal"ın ‘Hint Dansı’ tıklanma rekoru kıranlardan. Benim küfürlü ‘Emlakçı Metin’ şakamın videosu olsa tıklanma rekorlarını alt üst ederdi. Aynı şaka küfürsüz olsa kimse izlemezdi. Bilmem anlatabiliyor muyum?

DİĞER YENİ YAZILAR