Meğer hırsı yokmuş!

Haberin Devamı

Hülya Avşar’ın kardeşi Helin Avşar’ın gazete röportajları ilginç oluyor. Helin’in röportaj yaptığı ünlüler Ayşe Arman’a karşı olduğu gibi nedense kendilerini kasmıyorlar. Daha rahat ve içten cevaplar veriyorlar. Bunun son örneği sunucu Burcu Esmersoy.
"Hırslı değilim’’ demiş.
Helin de haklı olarak bunu başlık yapmış.
Burcu acaba hırslı olmayı ayıp bir şey mi sanıyor? Mütevazılığını yitiren bir unsur olarak mı görüyor?
Yani Burcu Esmersoy’un da hırsı yoksa... Dünyada hırslı insan kalmadı demektir!

Yakışıklı ama huzursuz

2002 Best Model of Turkey seçildikten sonra dizi ve filmlerde oyunculuk yapan Kıvanç Tatlıtuğ yakışıklılığından huzursuz olmuş.
"Eyvallah yakışıklı diyorlar ama ekstra bir kazancını görmedim" demiş.
Daha ne görmeyi bekliyor?
Reklamlar sayesinde bugüne kadar milyonlarca dolar kazanmış.
Yakışıklı olmasa ona bu parayı ne bankacı ne tekstilci ne de beyaz eşyacı verirdi?
Kıvanç Tatlıtuğ her konuda kendini sürekli geliştiren son derece başarılı bir ünlü.
Oynadığı rollerin hakkını vermek için olağanüstü bir çaba gösteriyor ve işini çok iyi yapıyor. Buna kimse itiraz etmiyor, bilakis herkes onu beğeniyor ve takdir ediyor.
Ama...
Yakışıklılığının kazancını görmediğini iddia ettiği zaman biraz komik oluyor!

Demet Akalın'ın ödül haksızlığı

Meğer hırsı yokmuş

Demet Akalın, bir ödül töreninde ‘en iyi kadın şarkıcı’ seçilmediği için "Benim hakkımdı’’ demiş. Üstelik sadece bir değil dört dalda ödül kazanması gerektiğini vurgulamış ve "Ben en çok çalışan sanatçıyım. Doğruları söyleyince sevimsiz olunsa da ben doğruları söylemekten yanayım’’ diye de eklemiş.
Demet yerden göğe kadar haklı. Çalışkanlar ödüllendirilmezse geceni gündüzüne katıp çalışmanın ne anlamı var? Demet çalışacak, Göksel ödülü alacak. Öyle yağma yok. Üstelik ödül vermek veya ödüle layık görülmek diye bir şey de olmamalı.
Ödüller benim hakkımdı, bana verilsin, ben istiyorum diyene verilmeli. Demet Akalın’a yapılan haksızlıklar gibi haksızlıklar artık son bulmalı! Hatırlarsanız 2009 MTV Müzik Ödülleri sırasında Kanye West ödülünü almaya gelen Taylor Swift’in elinden mikrofonu kapıp ‘’Bu ödül Beyonce’nin hakkı’’ diye itiraz etmişti. Demet’in kimseye ihtiyacı yok. Kendi itirazını kendi yapıyor. Hatta sırf onun için ona ‘En İyi İtiraz Eden Sanatçı’ diye bir ödül daha verilmeli!

Tek kullanımlık hayat

Erkan Petekkaya katılacağı bir davete yetişmek için Adana’dan, İstanbul’a gelirken takım elbisesini uçağın tuvaletinde giymiş.
Üstündeki spor kıyafetlerini ise çöpe atmış. Hayat keşke hep böyle olsa.
Bir giydiğini çöpe atacaksın.
Çamaşır, ütü, kuru temizleme derdi yok.
Hatta her yemekten sonra kullandığın tabakları, bardakları, çatalları, bıçakları da kase, tepsi, tencere artık ne varsa çöpe atacaksın, bulaşıkla hiç uğraşmayacaksın.
Her şey tek kullanımlık olacak.
Benim takıldığım nokta sevgili Erkan’ın giydiklerini çöpe atması değil.
Uçağın o ufacık tuvaletinin içinde üstünü değiştirmeyi nasıl başardığı ve onları oradaki hangi çöp tenekesine sığdırdığı!

Saçmalama özgürlüğü

AB Bakanı Egemen Bağış, Fazıl Say’a verilen ceza için ‘’Keşke bu sanatçının attığı adımlar ‘saçmalama özgürlüğü’ şeklinde değerlendirilseydi’’ demiş.
Çok güzel söylemiş.
Canım Türkiyem’de en anlamlı ve işe yarayan özgürlük saçmalama özgürlüğü.
Siyasette, sporda, magazinde, trafikte, yazılı, görsel ve sosyal medyada saçmalama özgürlüğünü sık sık ve defalarca kullanan o kadar çok insan var ki.
Fazıl Say’a verilen ceza bile saçmalama özgürlüğü kapsamında verilmiş olabilir!

DİĞER YENİ YAZILAR