Maraton gitti Ninni geldi

Toroğlu’nun “Maraton”u yerine koyduğu maç sonrası programın adı “Ninni” olmalı

Haberin Devamı

Lig TV’nin canım Türkiyemin emsalsiz Karagöz ve Hacivat’ı Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu’nun “Maraton”u yerine koyduğu maç sonrası programın adı “Ninni” olmalı. İzleyeni bundan güzel uyutacak bir şey isteseler bulamazlardı.

Maçın heyecanı ve yorgunluğundan sonra bu program Pasiflora gibi geliyor. Alkış o kadar ağır ki fazla dayanmanız mümkün değil. Hatta futbol manyağı olsanız dayanamazsınız. Golleri tekrar tekrar gösterseler yine dayanamazsınız. Çünkü sunucu da yorumcular da son derece sıkıcı. Lig TV’yi TRT’ye dönüştürmek için çabalamışlar. Ama onu da becerememişler. TRT’nin yorumcuları Lig TV’ninkilerin yanında süperstar kalır. Sunucuyu daha önce hiç görmemiştim. Görmüş olsam da hatırlayacağımdan şüpheliyim. Yerel bir kanaldaki ana değil, ara haber spikerlerine benziyor. Eski Galatasaraylı Hakan Ünsal’ın yorumları beni zaten hep tutardı. Şimdi eski Beşiktaşlı Feyyaz Uçar sayesinde resmen uyutmaya başladı. Feyyaz Hoca iyi bir futbolcu olabilir. Futbolu iyi biliyor olabilir. Yorumları doğru olabilir. Ama bu onun yorumculuk yapmak için doğru olduğunu kanıtlamaz. Konuşması monoton ve lafları eveleyip geveleyerek konuşuyor. İki dakika dayanabilirseniz sabırlısınız demektir. Bence Lig TV’nin başında kalması için yalvar yakar Şansal Büyüka’ya tutunması hiç de iyi sonuç vermemiş. Şansal Bey kurt adam. “Erman Hoca’yı mı beğenmiyorsunuz? Alın size o zaman beğeneceğiniz türden yorumcular” deyip, bile bile iki uyutkan Hakan Ünsal ile Feyyaz Uçar’ı oraya koymuş. Yaranın üstüne tuz serper gibi bir de robot sunucu ilave edip yönetimden intikamını almış. Lig TV’ciler yayından kaldıracakları bir programın daha iyisini yapamıyorlarsa, o zaman o programı neden yayından kaldırıyorlar? Bunlar ihaleyi kazanmasını biliyorlar ama neden kazandıklarını bilmiyorlar! 27 kamera ile maçı HD formatında naklen yayınlamak marifet değil.

Önemli olan doğru dürüst sunucular ve yorumcular bulmak. Lig TV’de onlardan eser yok! Bunlar bu gidişle Erman Hoca’yı mumla değil el fenerleriyle arayacaklar.

Tiger Woods özür dilememeliydi

Ünlü Amerikalı golfçü Tiger Woods eşini bilmem kaç kadınla aldattığı için bir basın toplantısı düzenleyip kamuoyundan özür diledi. Amerikan televizyonları Tiger Woods’un açıklamalarını canlı yayınlarını keserek yayınladı. Bütün ülke Tiger Woods’un itiraflarında samimi olup olmadığını konuşmaya başladı. Özürün yeterli olup olmadığı tartışıldı. Bence Tiger Woods hata etti. Özür filan dilemeyecekti. Zaten dilediği özür işe yaramadı. Millet onu hakkında ne düşünüyorsa aynı şekilde düşünmeye devam ediyor. Kimse “Vay be adam pişman olmuş, bak seks bağımlılığından kurtulmak için tedavi bile oluyormuş” demiyor. Tiger Woods’un yanında onu kendi evinden golf sopasıyla kovalayıp arabasının camını indiren ve kaçamaklarını bütün dünyaya ilan etmesine neden olan karısı yoktu. Karısının ne yapacağını kimse bilmiyor. Belki Tiger’ı affedecek belki boşanacak. Ama kadına helal olsun, en azından bu konuyu kimseyle konuşmuyor. Öte yandan Tiger, bu olaydan sonra kaybedeceği kadar zaten kaybetti. Sponsorlarından bazıları ürün ve hizmetlerinin sözcüsü olarak onu bıraktı, bazıları devam ediyor. Tiger, o kadar zengin ki bu tür minyatür kayıplar onu hiç etkilemez.

Adam dünyanın en fazla kazanan sporcusu. Bir milyar doların üstünde serveti var. Üstelik golf sporu ona deli gibi muhtaç. Tiger, golfe ara vereli televizyonda golf izlenme oranı yüzde elli düşmüş durumda. Yani o daha golften uzun süre para kazanmaya devam edecek gibi görünüyor. Tıpkı NBA’nin yıldız basketbolcusu Los Angeles Lakers’lı Kobe Bryant gibi. Kobe de eşini aldattı. Hatta tecavüz ile suçlandı. Sponsorlarını kaybetti. Sonra tecavüz suçundan kendini bir şekilde akladı. Ortalık yatıştı. Sponsorlar yine akın akın gelmeye başladı. Kobe de basın toplantısı yapıp kamuoyundan özür dilemişti. Ama yanında onu affettiğini söyleyen ve ona destek olan karısı vardı. Kobe’nin o şartlar altında özür dilemesi normaldi. Tiger’ın ise değil. Evliliğinin akibeti belirsiz. Boşanma tazminatı olarak karısı malvarlığının yarısını alabilir. Sen ne çıkıp özür diliyorsun Tiger kardeş?

Bırak erkeklik sende kalsın. Özür dilemesi gereken biri varsa o da Tiger değil, karısı. Para basan adamı başka kadınlarla basıp dünyaya rezil etmenin ne alemi var? Altın yumurtlayan horoz kesilir mi? Ne şapşal oluyor bazen şu Amerikalı kadınlar!

Balyoz Operasyonu neye denir?

SEDA SAYAN, kocasını uzaktan kumanda medyaya gönderdiği faks ve e-postalarla değil de ilişkisi olduğu iddia edilen başka bir genç kadınla bassaydı buna balyoz operasyonu denir.

Reklamcılıktan emekli yeni jüri üyesi ALİ TARAN, “Yetenek Sizsiniz” yarışmasında canlı yayında nedensiz olarak ortaya değil de nedenli olarak programın yapımcısı Acun Ilıcalı’ya okkalı bir küfür etse buna balyoz operasyonu denir.

Aşk-ı Memnu dizisinde BİHTER Nihal’e, Behlül de Adnan Bey’e aşık olursa buna RTÜK’ü de karman çorban eden karmakarışık bir balyoz operasyonu denir.

Fenerbahçe’nin kabızlığıyla ünlü İspanyol forveti DANIEL GUIZA, kaleciyle karşı karşıya kaldığı sayısız gol fırsatlarından birini mucize olark değerlendirirse buna balyoz operasyonu denir.

Ayran gönüllü AYŞE ÖZYILMAZEL, iki haftadan uzun bir süre yeni aşkıyla birlikte kalabilse buna balyoz operasyonu denir.

HELİN AVŞAR, seksi pozlar vermeden herhangi bir erkekle normal bir röportaj yapabilse buna balyoz operasyonu denir.

AJDA PEKKAN, doğal haline dönmek isteyip ameliyatla estetiklerini yok etse buna balyoz operasyonu denir.

DENİZ BAYKAL, durup dururken partisinin başkanlığından istifa edip emekliye ayrılsa buna balyoz operasyonu denir.

CEM YILMAZ ile ŞAHAN GÖKBAKAR, “Recep İvedik Yahşi Batı’da” diye birlikte bir film çevirirler ve film gişede iş yapmazsa buna balyoz oprasyonu denir.

Kıskanç fanatiklerin küfürlerine muhatap olan Galatasaraylı milli futbolcu ARDA TURAN, golünü attıktan sonra formasını çıkarıp “Sinem” yazan bir tişört ile kale direklerine sarılırsa buna balyoz operasyonu denir.

DİĞER YENİ YAZILAR