London 2012 Olimpiyatlar’’ın TOP TEN’İ

Haberin Devamı

EN İYİ SEYİRCİ: Atletizm 100 metre finalinde sahaya pet şişe atıp etrafı rahatsız eden 34 yaşındaki aşırı alkollü İngiliz’in kafasına tokadı vurup polislere teslim de Hollandalı judo şampiyonu Edith Bosch.

EN ÜZÜNTÜSÜNÜ BELLİ EDEN SPORCU: Amerikalı jimnastikçi Mc Kayla Maroney gümüş madalya ile yetinmek zorunda kalınca yüzündeki ifadeden hayal kırıklığını saklayamadı.

EN ÖNEMLİ ATILIM: Brunei, Katar ve Suudi Arabistan, Olimpiyat tarihinde ilk kez oyunlara kadın sporcularla katıldı. Devamın gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek.

EN BAYAT MÜZİK SEÇİMİ: Madalya töreni sırasıda çalınan ve artık bu tür etkinliklerde bıkkınlık getiren ‘Chariots Of Fire’ parçası.

EN ANLAMLI GÖZYAŞLARI: 6. kez altın madalya kazanan İngiliz bisikletçi Chris Hoy’un ödülünü alırken döktüğü gözyaşları 1908 yılındaki Londra Olimpiyatlarından beri oyunlarda başarı gösteremeyen ve 29’u altın toplam 65 madalya kazanan ülkesinin sevinç gözyaşlarıydı.

EN İYİ VE EN KÖTÜ TWEETLER: Amerikalı güreşçi Jordan Burroughs’un çok kısa ve net olarak yazdığı “Başardım! 2012 Altın Madalya sahibiyim” atılan twetlerin en iyisiydi. En kötülerini ise ırkçı tweet ile Yunanlı bir atlet kendilerini yenen Güney Koreli rakibine küfür eden İsviçreli bir futbolcu attı. Her iki sporcu da derhal ülkelerine geri gönderildi.

EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI: Olimpiyat oyunlarına bilet bulmak çok zordu. Ancak tribünlerde yer yer büyük boşluklar vardı. Organizasyon komitesi hatasını gönüllülere ve askeri personele bedava biletler dağıtarak ödemek zorunda kaldı.

EN KÖTÜ MAZERET: Yarışı 7. bitiren Amerikalı judocu Nicholas Delpopolo’ya yapılan doping kontrolünde marijuana aldığı ortaya çıktı. Mazereti kabahatinden çok daha beterdi. Oyunlara katılmadan bir ay önce farkında olmadan marijuana içeren bir şeyler yediğini iddia etti.

EN YAŞAYAN EFSANE SPORCU: Jamaica’lı atlet Bolt, Olimpiyat tarihinde hem 100 hem de 200 metre finalinde altın madalya kazanan ilk sporcu olma başarısını gösterdi. Bolt ayrıca 4X100 finalinde ülkesini güçlü rakibi Amerika önünde altın madalyaya taşıdı. Bolt bir ara kameralara işaret parmağını uzatıp ‘Ben artık yaşayan bir efsaneyim’ diyerek konumunu özetlemiş oldu.

EN GÜZEL MANZARA: Açılış ve kapanış seremonileri gerçekten tek kelimeyle muhteşemdi.

DİĞER YENİ YAZILAR