Levent Kırca’nın dünyası

Levent Kırca’yı zamansız kaybettik. Ünlü sanatçı iki düzine yıl ekrandaydı. Ama onun kendine özgü komedisine doymadık. Birbirinden başarılı skeçleri ve tiplemeleriyle bizi hem güldürdü hem düşündürdü. Hayata gözlerini yummasının ardından Levent Kırca için ünlülerimizin çoğu ‘çocukluğumun sanatçısı’ demiş. Bazılarımız ya gençlikle çocukluk dönemini karıştırıyor ya da hiç büyümüyor. Maşallah sadece kendilerine değil yıllara da fotoşop yapıyorlar. Başkaları yaşlandıkça onlar küçülüyor. Usta mizahçı oğlu Umut aracılığıyla bir veda mektubu bırakmış. ‘’Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle hoşçakalın’’ demiş.

Levent Kırca hayat vizyonu olan bir sanatçıydı. Bu dünyanın artık iflah edilemeyeceğini bilmiş. Onun için ‘daha iyi bir dünyada görüşelim’ demiş. İçinde bulunduğumuz dünyada artık komediye, eğlenceye, taklitlere yer yok. Acı ve üzüntüden gülmeyi bir yana bırakın başımızı kaldıracak halimiz kalmadı. Bu gidişle daha iyi bir dünya bulabilmek için ya Mars’a gideceğiz. Ya da Allah gecinden versin Levent Kırca’nın yanına. Başka çare kalmadı!

Haberin Devamı

The Singing Dead

‘The Walking Dead’ diye bir televizyon dizisi var. Yürüyen ölüler dünyayı istila ediyor. Yeryüzünde bildiğimiz hayat bitiyor. Dünyayı zombiler işgal ediyor. Bir çizgi romandan esinlenerek çekilen dizi çok tuttu. Geçtiğimiz hafta 6’ncı sezonuna başladı. Dizinin başarısına güvenerek ‘Fear The Walking Dead’ diye bir yeni dizi daha yaptılar. Onda da insanların nasıl zombi oldukları anlatılıyor. Bunlar hayal ürünü zombiler. Bir de gerçek hayatta olanlar var. 60’lı yılların efsane İngiliz pop gurubu Rolling Stones gibi. Başta solistleri Mick Jagger olmak üzere hepsi birer zombi. Yıllardır aldıkları uyuşturucuların etkisiyle zombi gibi yaşadılar. Şimdi yaşlandılar. Zombiye benzemeye de başladılar. Ancak yılmadılar. Hâlâ sahneye çıkıyorlar. Yeni bir dünya turnesine hazırlanıyorlarmış.

Rolling Stones üyeleri konser verecekleri yerlerden isteklerde bulunmuş. Odalarının penceresinin ışık geçirmemesini şart koşmuş. Çünkü hepsi yarasa gibi karanlıkta yaşamaya alışmış. İşin içine bir de zombilik girmiş. The Rollling Stones gitmiş.The Singing Dead gelmiş!

Haberin Devamı

Soner konuşmamakta haklı

Soner Sarıkabadayı yetenekli bir sanatçı. Şarkıları, besteleri son derece başarılı. Kendisi de prensip sahibi adam. Soner bir süredir ortalıkta yoktu. Magazinciler Kuruçeşme’de yürüyüşte yakalamış. Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle çok üzgün olduğunu ve konuşmak istemediğini söylemiş. ‘Konuşmayacağım’ demiş. Bazı ünlüler gibi artık kabak tadı veren klişe laflar etmektense susmayı tercih etmiş. Zaten söylenecek bir laf kalmadı. Soner konuşmamakta yerden göğe kadar haklı!

DİĞER YENİ YAZILAR