Lazvivor

Bu yarışma yerel kalmamalıydı!

Haberin Devamı

Rize’de bir yerel kanal Acun Ilıcalı’nın ‘Survivor’ının ‘Lazvivor’ adında bir benzerini yapmış. Karadeniz’in 18 ilinden 3’er yarışmacının katıldığı ve her hafta bir ilin elendiği yarışma büyük ilgi görüyormuş. Katılımcılar doğayla mücadele, hayvan bakımı ve ihtiyaç temini, kültürel yarışmalar, yöre kültürünü yansıtan çalgılarla yeteneklerini sergileme, sepet örme, balık tutma, sal yapma, hayvan sağımı, değirmende un öğütmek, tahta araba yarışı gibi ilginç dallarda birbirleriyle yarışıyorlarmış. birinciye de 30 bin lira ödül var... Ben, ‘Lazvivor’u sevdim. Keşke ulusal kanallardan birinde yayınlansa da izleyebilsek. Çok matrak bir yarışmaya benziyor. İsmi bile komik. Lazvivor! Ayrıca yarışmalar Survivor’dan daha doğal. Yapmacık bir tarafları yok. İyidere ilçesindeki Pileki mağarasında saklanan broşürleri bulmak için yarışmacılar kıyasıya yarışmışlar. Mağaraya da broşür saklamak herhalde bu dünyada bir tek bizim Lazların aklına gelirdi. Mağara devrinden kalma Çakmaktaş giysileri de giydiler mi acaba? Lazvivor’ın sunucusu kim olabilirdi? İsmail Türüt mü, Yoksa Davut Güloğlu ile nişanlısı Ece Erken mi? Dedim ya, bu yarışma yerel kalmamalıydı!

Yıldız’ın çilesi

“Hiçbir şeyden çekmedi dilinden çektiği kadar” deyiminin sözlükteki anlamının karşısına şarkıcı Yıldız Tilbe’nin vesikalık fotoğrafını çok rahat koyabilirler. Yıldız Hanım geçtiğimiz hafta önce bir akşam sarhoş olup Uzay Heparı ile beraber olduğunu ve sonra da bunu gidip Sezen Aksu’ya söylediğini açıkladı. Sonra da kendisine İbrahim Tatlıses ile ilgili sorular soran bayan muhabire ‘O...’ dediği için İstanbul Adliyesi’nde bir saat ifade vermek zorunda kaldı. Yıldız Tilbe kendi çilesini kendi yaratıyor. Başkasına ihtiyacı yok. Uzay Heparı konusunda. Madem yaptın ne söylüyorsun? Söyleyeceksen neden yaptın? Sezen’in sana madalya vermesini mi bekliyordun? Hadi dayanamadın gittin söyledin, Sezen de darıldı, konuşmuyor bunca yıl sonra bunu niye anlatıyorsun? Bir saat ifade vermesine gelince. Biraz abartmışlar. Yani ilk dakikada o lafı söyleyip söylemediğini kabul veya inkar edersin. Geri kalan 59 dakikada ne yaparsın? Zaten Yıldız Tilbe lafını esirgeyecek veya söylediğini inkar edecek bir kadın değil. İfadesinde “Muhabire hakaret etmedim. Şaka amaçlı bir söz sarf ettim” demesi de çok komiğime gitti. Sen çok yaşa Yıldız!

Bayat erkeklerle taze etler

Neco’nun eski eşi ve Ayşe Özyılmazel’in güzel annesi Oya Germen, katıldığı bir televizyon programında genç kızların peşinde koşan 50-60 yaşına gelmiş beyleri taze et peşinde koşan tiplere benzetmiş. Oya Hanım’a göre kendisinden yaşça bir hayli küçük olan kızlarla birlikte olan bu olgun erkekler, o kızları gösteriş olsun diye yanlarında biblo gibi taşımayı seviyormuş. Oya Hanım’ın bu konuda fazlasıyla hassas ve alıngan olması normal. Kırk yıllık eşi Neco, kendisinden çok genç bir kadın uğruna evini terk etti ve 2 çocuk birden yaptı... İyi de kızı Ayşe Özyılmazel’e ne demeli? O da gitti babası yaşında bir adam olan Ali Taran ile evlendi. Yani Oya Hanım’ın damadı Ali Taran da taze et peşinde koşanlardan mı oluyor? Ayşe Özyılmazel’i yanında biblo niyetine mi taşıyor? Oya Germen herhalde eski eşiyle damadının aynı durumda olduğunu bir an için unuttu. Bayat erkekler ve taze etler.

İlişki ve çeneler

Özge Ulusoy, geçen yıl yapımcı Ferruh Taşdemir ile olan ve ailesinin müdahale etmesiyle 24 saat süren evliliği hakkında “Kocamla yatmadım bile. Evlendiğim akşam annemlerde kaldım” şeklinde akılları karıştıran bir demeç vermiş. Bizim magazinciler bunun üzerine fırsat bu fırsat deyip hemen gidip Ferruh Bey’i bulmuşlar. Los Angeles’ta olan Ferruh Bey, 24 saatlik eski eşinin yaptığı açıklamaya bir hayli bozulmuş olmalı ki “Özge, kız oğlan kız olduğu için annesi nikah gecesi onu alıp götürdü. Daha sonra da 3 ay aynı evin içinde evcilik oynadık” diyerek dalgasını geçmiş. Bu durumda kim haklı? Bence ikisi de haksız. Bir ilişki bittikten sonra o ilişki sırasında olup biten özel şeyleri anlatmak doğru değil. Özge Hanım, evliliği veya ondan sonra devam eden ilişkisi sırasında Ferruh Bey ile yatıp yatmadığını kimseyle paylaşmak zorunda değildi. İkisinden başka kimi ilgilendirir ki? Yani şimdi Özge, kocasıyla yatmadı diye daha bir makbul mu oldu? Ferruh Bey’in eşini ti’ye alan cevabı da gereksiz. “Özge Hanım ne diyorsa öyledir’’ deseydi erkeklik gururundan çok şey mi kaybederdi? Bu tür olaylar insanların karakterini açığa vurmak için bire bir. 24 saaatte bitmiş bir evlilik sonrası 3 ay süren bir ilişki ve kadının tartaklandığı iddiasıyla adama karşı açtığı dava. Bu ikisiyle birlikte olacaklar düşünsün. İlişkileri bitiyor ama çeneleri durmuyor!

DİĞER YENİ YAZILAR