Köpekcan

Haberin Devamı

İkoncan var da neden ‘Köpekcan’ yok diye merak edenlere duyrulur. Canım Türkiyem’de ‘Köpekcan’lar da var. ‘Kedican’lar da olabilir ama onlar tasmayla etrafta boy gösteremedikleri için bilinmiyor. Köpekcan olabilmek için varlıklı ve imkanları sınırsız olan bir sahip gerekiyor. Sahip de değil aslında sahibe! Çünkü erkekler köpeklerine kadınlar kadar önem vermiyorlar. Kadınlar yani sahibeler farklı oluyor. Onlar köpeklerini süslüyor, püslüyor, giydiriyor, takılar takıyor, gittiği her yere yanında taşıyor ve elinden geldiğince şımartıyor. Eminim köpeğinin dişini fırçalayan sahibeler bile vardır. Veliaht İkoncan Süreyya Yalçın’ın 8 tane ‘Köpekcan’ı varmış. Bir tanesi de dünyanın en küçük köpeği olan Sivava cinsiymiş. Süreyya Hanım Köpekcan’ları için hiçbir masraftan kaçınmıyor. Geçmiş dönemlerde Köpekcan’larından birine botoks yaptırıp rengarenk boyamıştı. Şimdi de Sivava’sına evcil hayvanlar için özel olarak hazırlanan Doggles marka güneş gözlüklerinden takmış. Böylece minik Köpekcan, İkoncan Süreyya Hanım’ın denize loca kurdurttuğu Bodrum’da sahibesiyle ve diğer Köpekcan arkadaşlarıyla birlikte güneşlenirken rahatsız olmuyormuş.

İkoncan Süreyya Yalçın, tahmin ediyorum Köpekcan’larıyla konuşuyordur. İkoncan ile Köpekcan arasında göz yaşartıcı bir muhabbet oluyordur. Güneş gözlüğü görünen bir şey olduğundan haberi çıktı. Bir de görünmeyenler var. Örneğin İkoncan belki Köpekcan’larına güzel koksunlar diye parfüm sıkıyor. Güneştan yanmasınlar diye koruyucu sürüyor. Ama Köpekcan’lara oje de sürüyorlardır. 8 tane olduklarına göre Köpekcan’ların ihtiyaçlarını karşılayacak onları tabii ihtiyaçlarını gidermeleri gerektiğinde gezdirecek bir bakıcısı pardon dadısı da mutlaka vardır. O kadar çok Köpekcan, sahibeleriyle aynı arabada dolaşacak değil ya. Kesin kendilerine ait özel şöförlü bir otomobilleri vardır. Köpekcan’ların arabalarının markası ne acaba? Süreyya Yalçın, canlı oyuncakları Köpekcan’larıyla Bodrum’da bir yaz daha geçiriyor. Dünyaya Köpekcan olarak gelmek varmış diye düşünüyorsanız eminim yalnız değilsiniz.

Acayip bir hikaye

‘Acayip Hikayeler’ televizyon dizisinin yaratıcısı karikatürist Galip Tekin’in babası, dizinin yönetmeni Mustafa Altıoklar’ın amcasını yıllar önce çıkan bir tartışma sonucu öldürmüş. Galip Tekin’in babası da olaydan sonra intihar etmiş. ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’ filminde çalışan Galip Bey ile Mustafa Bey’i kader bir kez daha bu dizide buluşturmuş. Ancak aralarında geçmişte yaşanan bu tatsızlıktan kaynaklan bir husumet yokmuş. Çünkü olayı hatırladıklarında 26 kere birbirlerine sarılıp öpüşmüşler. Acaba neden 26 kez sarılıp öpüşmüşler? 25 yetmemiş mi? 27 fazla mı gelmiş? Asıl acayip hikaye dediğiniz işte böyle olur!

Kimlerden sunucu olmaz?

Altın Kelebek Ödülleri’nde sunuculuk denemesinde bulunanoyuncu Sarp Apak, hevesinin ve acemiliğinin kurbanı oldu. Sempatik sanatçı sunucu rolünde antipatik olmayı başardı. Gafları ve lüzumsuz lafları Twitter’da gündeme oturmuştu. Sunuculuk kolay iş değil. İnternetten dünyanın her yerinde parazitsiz yayın yapan www.radioceminay.com adresindeki Radyo Ceminay dinleyicilerine kimler sunuculuk yapmamalı diye sorduk. Anketimize katılanlardan ilginç yanıtlar geldi.

Sunuculuk yapmaması istenenlerin başında Hiperstar Ajdar geliyor. Oysa Ajdar, iddia ediyorum sunucu diye ortaya çıkan birçok ünlü isimden daha başarılı olur. En azından unutulmaz. Örneğin sunuculuk kabusu yaşayan Sarp Apak’ı bir süre sonra herkes unutacak.

Bülent Ersoy, Bülent Abla, nam-ı diğer Babla’nın da sunuculuk yapmasını istemeyenler var. Babla’yı sunucu olarak sinirli, giyimi, kuşamı, takıları ve makyajıyla aşırı şatafatlı buluyorlar. Eski uzaylı, yeni adalı ve estetikli ünlü türkücü Mustafa Topaloğlu sunucu olarak konuşmasını toparlayana ve ne dediği anlaşılana kadar sunduğu program bitebilir diye düşünenler çıktı. Gaflarıyla ünlü ankırmen

M. Ali Birand’ın sunuculuğu sakıncalı olur diye fikir yürütenler oldu. Maç anlattığında İlker Yasin ‘eyvah’, maçlarda yorum yaptığında ise Ömer Üründül ‘yeter uykum geldi’ dedirttiği için sunuculuk yapmasalar iyi olur şeklinde yorumlar geldi. Müslüm Gürses’in konuşması, hareketleri sunuculuk yapmak için fazla ağır kaçabilir dediler.

Medyum Memiş ile Medyum Keto kazayla birlikte sunuculuk yapsa birbirlerini döverler diye tahmin yürütenler vardı. Nihat Doğan’ın sunuculuğu denemesi felsefi laflarıyla izleyeni çıldırtabilir diyenler oldu. Sarışın aptal kız numarası yapan Esra ve Ceyda yani ‘Ciciş Karde∫ler’ ile izleyenin tahammül sınırlarını zorlayan Safiye ve Faik ikilisinin sunuculuk yapması iyi fikir değil diyenler oldu. Bence sevgili Sarp Apak’ın sunuculuğunu yine öpüp başımıza koyalım. Kimbilir başımıza gelmemiş ve daha keşfedilmemiş ne felaketler var!

DİĞER YENİ YAZILAR