Köpeğe haciz

Dünyada haciz olan belki de ilk ve tek köpek olduğunun farkında değil ‘Leon’cuk...

Haberin Devamı

Antalya’da yaşayan turizmci Mürüvet Çetin isimli bir vatandaşın 1500 liralık borcu başına dert olmuş. Borcunu ödemeyince evine gelen memurlar eşya yerine 4 yaşındaki Fransız Bulldog cinsi köpeği ‘Leon’u haczetmiş. Mürüvet Hanım isyanlarda. ‘’Canımı yakmak için köpeğimi haczettiler’’ diye haykırıyor. Köpeği bir veterinerin gözetimine teslim etmişler. Borçlu Mürüvet Hanım da alacaklı olan taraf da sürekli veterineri arayıp köpeğin durumunu soruyormuş. Zavallı köpeğin olup bitenlerden haberi yok tabii.
Dünyada haciz olan belki de ilk ve tek köpek olduğunun farkında değil ‘Leon’cuk. Yarış atı veya değerli bir aygır olsa anlarım.
Ödül almış bir inek olsa anlarım.
Pahalı bir kuş veya balık olsa yine anlarım. Ama köpeği haczetmeyi anlayamadım. Ben Leon’un yerinde olsam beni yuvamdan rahatımdan eden haciz memurlarını ısırırdım.
Hayvan Hakları savunucusu Ömür Gedik’in ‘Haçiko’su işbaşına.
Köpeği satın alıp bir an önce sahibine teslim etsinler. Yoksa Mürüvet Hanım’a bir de veteriner borcu çıkacak.

Türk erkeği

Bir prezervatif markasının Dünya AIDS günü nedeniyle hazırladığı ‘Küresel Seks Raporu’na göre değişik ülkelere mensup erkeklerin hayatları boyunca kaç farklı kadınla birlikte olduğu açıklanmış. Türkler, Yeni Zelenda, İsveç, Portekiz ve Güney Afrika’lılardan sonra en aktif beşinci ulus olmuş. Rapora göre ortalama bir Türk erkeği hayatı boyunca ortalama 31 kadınla birlikte oluyormuş.
İlk sırada yer alan Yeni Zelenda’lılarda bu sayı 44’e yükseliyor. Son sırada ise sadece 3 partnerle Malezyalılar var.
Ben bu tür anketlere hep şüphe içinde bakarım. İnsanlar anket yanıtlamayı sevmiyor ve çoğu zaman cevap verirken uyduruyorlar.
Sonuçların sağlıklı olduğu tartışılır. Aslında cinsellikte önemli olan kaç farklı partnerle ilişkiye girdiğiniz değil aynı partnerle kaç defa ilişkiye girdiğiniz.
Bazı ünlü çapkınların iddia ettiği gibi 500 değişik kadınla birlikte olmak marifet değil yani.
Marifet aynı kadınla 500 kere birlikte olabilmek. Hadi diyelim ki bu ankette herkes dürüst davranmış ve doğru sayısal yanıtlar vermiş. Bizim Türk erkeğinin 31’de kalması biraz manidar değil mi?

Miss popo

Brezilya’da düzenlenen ve en güzel kalçanın seçildiği ‘Miss Popo’ yarışması kıran kırana geçmiş. Birbirinden güzel popolu 500 adayın katıldığı yarışmayı Rosana Ferreira adında bir hatun kazanmış. İzleyicilerin ve jürinin önünden bikini ve tangalarla geçen güzeller kendilerine sorulan sorulara ilginç cevaplar vererek rakiplerini geride bırakmaya çalışmışlar. Organizatör katılımcıları elerken çok zorlandığını açıklamış. Ya zavallı jüridekiler? Onlar popo görmekten şaşı olmuştur herhalde. Ben o jüride üste para vererek yer almak isterdim. Acaba poponun nesine göre bir değerlendirme yaptılar? Acaba popo güzeli seçilen poposuyla mı üne kavuşmuş oluyor? Tıpkı Jennifer Lopez ve Kim Kardashian gibi. Latin şarkıcı Shakira’yı da unutmamak gerek. Bizden de süper kalçalarıyla Nez. Popo farkıyla popülerler.

Eurovision"a Ajdar gitsin

Kral TV, ‘’Türkiye’yi 2012 yılında Eurovision şarkı yarışmasında kim temsil etsin?’’ diye bir anket yapmış. Halkın tercihi Atiye olmuş. Murat Boz ve Hande Yener de onu izleyen isimler. Şimdi ben bu Eurovision konusuna bir açıklık getirmek istiyorum. Bu yarışma bir yıl üstünde konuşulacak kadar ciddi bir olay değil. Kim gitsin, kim gitmesin, Türkçe mi söylesin, İngilizce mi diye aylarca boşu boşuna oyalanıyoruz. Eurovision’a bizden kim giderse gitsin elemeleri geçtiği takdirde gurbetçilerimizin desteğiyle nasılsa dereceye girer. İlk 5 garanti hatta ilk 3 bile olabilir. Sertap Erener’in birinci olmasından sonra şansımız açıldı. Hadise, Kenan Doğulu, Sibel Tüzün, Athena, Mor ve Ötesi hep dereceye girmeyi başardı. Bir tek son giden Manga elemelerden geçemedi.
Geçseydi ilk onda onun yeri de garantiydi.
Bu yıl biz ‘Nane Nane’, ‘Çikita Muz’ gibi efsane olmuş parçalarla ünlenen Hiperstar Ajdar’ı Eurovision’a yollayalım. Ne dersiniz?
Bu arada ikinci tercihim de Nihat Doğan.

DİĞER YENİ YAZILAR