Komik adamın komik olmayan filmi

Haberin Devamı

Cem Yılmaz komik adam. Stand-up gösterileriyle kırıp geçiriyor. Adını bile andıklarında duyan gülme krizine giriyor. Başkası söylese yüzüne aval aval bakarız bu ne diyor diye.

Cem Yılmaz söyleyince daha cümlesini tamamlamadan başlarız gülmeye. Soğan sarımsak yediğimizde ağzımız kokar misali şartlandırılmışız bir kere. Komik adamdan her zaman bir komiklik bekliyoruz. Sadece gösterilerinde değil her yerde. Normal hayatında veya röportaj verdiğinde espriler bekliyoruz.

Oysa komik adam sadece istediği zaman komik oluyor. O da sahnede. Filmlerinde daha ciddi takılıyor ve sanatsal yönü ağır yapımlarda rol alıyor. Bu da gülmeye alışık hayranlarına ağır geliyor.

Cem Yılmaz’ın son filmi ‘Pek Yakında’ yeterince komik değilmiş. Bunda şaşıracak birşey yok. Bundan öncekiler de komik değildi. En komik filmi stand-up gösterilerinden derlenip sinemalarda gösterileniydi.

Bilmem anlatabiliyor muyum?

Rüya gibi düğün

Damat, yakışıklı, varlıklı, popüler, ünlü ve dünyanın en seksi erkeği seçilmiş. Birçok kadınla ilişkisi olmuş ama müzmin bekar olarak tanınmış.

Kadın okumuş, etmiş, insan hakları savunucusu bir avukat. Lübnan asıllı, İngiltere’de yaşıyor. Son derece kaliteli, zarif ve havalı. İyi bir aileden geliyor mükemel eğitim almış Üstelik ne giyse yakışıyor ve kendine baktırıyor. Ve dünyanın hiç tartışasuz en romantik şehri Venedik.

Kanalları, tarihi binaları ve mekanlarıya tam bir aºk kenti. Eyfel’iyle Paris’i, aºkçeºmesiyle Roma’yı, filan sollar yani. İşte böyle bir yerde George Clooney ile Amal Alamuddin dünya evine girdi. 4 gün 4 gece süren ve milyonlarca dolara mal olan unutulmaz bir düğünle.

Bunu gördükten sonra ir daha kimse çıkıp da bizim burdaki otellerde yapılan düğünlere ‘rüya gibi’ diye abartmasınlar lütfen.

Gerçeğini bütün dünya ile birlikte gördük artık çakmalarına kanmayız!

Fazıl Say gerginliği

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say sürekli sinirli. Kronik bir gergin hali var.

Ne zaman nerde bir fotoğrafı çıksa kendiyle kavga edermiş gibi duruyor. Geçenlerde Nişantaşı’nda kız arkadaşıyla görüntülenince yine çıngar çıkmış.

Oturdukları kafeden çıkarken karşılaştığı muhabirlere ‘Sil onları çabuk kardeşim, neden izin almadan çekiyorsunuz’’ diye çıkışmış.

Fazıl Say, dahi çocuk lakaplı, dünya görmüş, modern bir sanatçımız.

Görülmek istemiyorsa magazincilerin kol gezdiği yerlerde ne işi var? Siz siz olun bile bile lades yaptığınızda Fazıl Say gerginliği yaşamayın!

Deli mi Dahi mi?

Konya’da ‘Garip’ veya ‘Poşetli Dede’ olarak tanınan 75 yaşındaki dilenci öldükten sonra meşhur oldu.

Ressamları, heykeltraşları, şairleri, yazarları duymuştum da hayata gözlerini yumduktan sonra ünlü olan yeryüzündeki ilk ve tek dilenci bu olmalı.

Bankada 1.5 milyon lira parası olduğu belirlenen dilencinin parasının bir kısmı hayır işlerinde kullanılacakmış Haydan gelen huya gider derler. Burda durum farklı. Müşteriden gelen hayıra gidiyor.

Dilencinin takma isimlerini nerden aldığı da belli. Garip görünüyor ve paralarını poşette taşıyormuş.

Ayrıca atom bombasının yapılışını anlattığı 3dakikalıK videosu da YouTube’da izlenme rekorları kırıyormuş.

Dahi mi deli mi bilemem.

Ama Garip ya da Poşetli Dede’nin çoğumuzdan uyanık olduğu kesin. Bir daha sokakta gördüğünüz dilenciye para verirken iki kere düşünün.

Birikimi ve atom bombası konusunda bilgisi sizden çok daha fazla olabilir!

DİĞER YENİ YAZILAR