Kim ne kokuyor?

ABD"li basketçinin söylediklerinden etkilenip bir koku turuna çıktım...

Haberin Devamı

Dünya Basketbol Şampiyonası için ülkemizde bulunan Amerikalı bir basketbolcu “Türkler, ölü eşek gibi kokuyor“ deyince hepimiz alındık. Kimi bu teşhisi yerinde buldu. “Toplu taşıma araçlarına bir kere kafanızı sokup içeriyi koklamak yeterli“ dedi. Kimi fena halde alındı. Milliyetçilik duyguları kabardı. “Önce o kendine baksın. Afrika kökenli Amerikalı zencilerin kötü koktuğunu herkes bilir” demeye başladı. Dilerseniz hep birlikte bir ‘koku turuna’ çıkalım. Kim ne kokuyor bir göz atalım.
Mangalıyla ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, kebap gibi kokuyordur. Lahmacun ve çiğ köfte kokusu da cabası. İbo’nun yanından geçenin iştahı açılır. Sezen Aksu, minik bir serçe gibi kokmuyorsa o zaman ona neden öyle diyorlar? Kutusu yeni açılmış ‘tenis topu kokusu’ insanın başını döndürür. Tıpkı tenissever Hülya Avşar’ın çarpıcı güzelliği gibi. Erkeklerini paylaşamayan kadınlardan kesif bir kıskançlık kokusu gelir. Veliaht Erdinç Acar’ı paylaşamayan eski eşi Hande Demir ve son sevgilisi sunucu Ece Erken son zamanlarda aralarındaki atışmalarla etrafa bu kokudan saçıyor.
Dünyanın en güzel kokularından biri bebek kokusudur. Yeni anne eski manken Deniz Akkaya bebeğine çok düşkün. Bebeğinin babasıyla uğraştığı zamanların haricinde hiç yanından ayırmıyor. Teni ve kendi de çok güzel. Eminim bebek gibi kokuyordur. Pilates sunucusu Ebru Şallı, şu aralar yine hamile. Diyetinden dolayı kivi gibi kokuyorsa hiç şaşmamak gerek. Gazeteci Serdar Turgut, Habertürk’e transfer olduktan sonra ruhen aklandı. After Shave ve Eau De Toilette yerine gülsuyu ve limon kolonyası kullanıyordur. İkisinin karışımı ilahi bir şey kokuyordur. Bergama’daki antik kaplıca merkezi Allianoi’nin sular altında kalmaması için çağrıda bulunan megastar Tarkan’a, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu “Her şeye burnunu sokmasın” dedikten sonra kabinedaşı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın sahip çıkması popülizm kokuyor. Süperstar Ajda Pekkan, formunun zirvesinde. O kadar çok yerde sahne alıyor ki eminim kendisinden güzel ekstra kokuları geliyordur. Dünyaca ünlü U2 grubu ve solisti Bono, daha ülkemize gelmeden önce özel aşçılarını yollamış. Balığa da benziyorlar. Suşi ve Saşimi gibi kokuyorlardır.
Ünlü komedyen Şafak Sezer, Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz’ın her tarafı reklam kokuyor. Kokuları hem cep hem sabit telefondan buram buram geliyor. Ender Mermerci, Ömer Karacan, Feryal Gülman, Osman Merzeci, Deniz Berdan, Erol Tezman, Nil Bentürk, Celal Çapa ve benzer isimler sosyetik kokuyor.

Radyolarda reyting palavrası

Canım Türkiyem’de televizyon için yapılan reytinglere inanmakta hep zorluk çekmişimdir. İnsanlarımız bu kadar zevksiz olamaz diye düşünmekten kendimi alıkoyamam. Ama sonuçta televizyon reytingleri elektronik kutularla yapılıyor ve sonuçlar anında kontrol edilebiliyor. Peki ya radyo reytingleri? Bence bizde radyo reytingleri baştan aşağı palavra. Denek grupları ve yapılış şekli yanıltıcı. Örneğin televizyonda var da radyoda neden A-B Grubu dedikleri alıcı gücü yüksek kitlenin reytingi yok. Bunu ölçmekten acizler mi? Reklamverenlerin en değer verdiği A-B kitlesi acaba radyo reytinglerinde ilk sırada çıkan radyoların kaçının frekansını biliyor? Bizim radyodan biliyorum. A-B grubu RADYO N 101 dinliyor. Aksini kimse iddia edemez. Ancak reytingi ölçen kurum sürekli aynı radyoları reytinglerde hep aynı yerde göstermeye devam ediyor. Ne biçim ölçüm yapıyorlarsa? Anketlere bağlı reytinglerin hepsi palavradır. Çünkü Türk insanı anketleri sevmez, sorulardan sıkılır ve doğru yanıt vermez. Bu durum hiç değişmez. Öyle olmasaydı yıllar önce seçim öncesi yapılan ankette birinci parti olarak çıkan CHP, seçim sonrası barajı geçmekte zorlanmazdı. Palavracılar!

Briç zevki

Briç oynamasını bilmiyorsanız mutlaka öğrenin. Dünyada bundan daha zevkli dört kişilik bir oyun olamaz. Düşündürücü, zihin geliştirici ve son derece renkli. Satranç oyununun daha hızlısı ve heyecanlısı. Kendinizi sürekli geliştirebileceğiniz bir oyun. Başkalarını izleyerek ve hatalarınızı düzelterek. Briç sadece bir oyun değil aynı zamanda bir hayat dersi. İnsanlara güvenip güvenmemeyi öğretiyor. Hızlı karar verme mekanizmanızı geliştiriyor. Sinirlerinizi kontrol altına almanızı sağlıyor. Çünkü ne de olsa kibar ve medeni bir oyun. Aşırı öfkelenmek mümkün değil. Zaten tartışma uzamadan yeni bir el dağıtılıyor. Kendinize bir iyilik yapın ve yaşınız kaç olursa olsun mutlaka Briç oynayın. Ama yine de dikkati elden bırakmayın ve eşinizle partner olmayın. Bu oyun yüzünden birbirinden ayrılan çiftlerin haddi hesabı yok! Benden söylemesi.

Şarkıcıların bayramı

Bayramların gelmesine en çok sevinenler ünlü şarkıcılar. Keselerini doldurma açısından Ramazan ve Kurban Bayramları onlara ilaç gibi geliyor. Ramazan süresince beklemeye yatmış ünlü isimler 3 gün arka arkaya inanılmaz paralar kazanıyorlar. Bazıları her akşam değişik bir mekanda sahneye çıkıyor. Özellikle Kıbrıs, Antalya ve yurt dışı ekstralarıyla turnayı gözünden vuruyorlar. Peki bu mekanlar ünlü sanatçılara ödedikleri fahiş yevmiyeyi hangi bütçeyle karşılıyor dersiniz? Cevap çok basit. Müşterilerin önüne koyacakları hesaplarla. Bayramlarda tatile gitmek size pahalıya patlayabilir. Çünkü asıl bayramı ekstraya giden şarkıcılar yapıyor.

Bak şu konuşturana

Assolist Sibel Can’ın gürbüz kızı Melisa, kilolarını sorun haline getiren annesine “Sen kendine bak. Gazetelerdeki fotoğraflarını görmüyor musun? Kostümlerine sığmıyorsun” demiş. Şimdi sevgili Sibel Can’ın kızının gözünde kostümlerine sığması için iki yol var. Biri sıkı bir diyete girmek ki bu hem eziyetli hem de verdiği kiloları tekrar geri alabilir. İkinci yol daha sağlam. Kızının harçlığını kessin. Bakın bakalım bir daha o bilmiş kızın sesi çıkıyor mu!

DİĞER YENİ YAZILAR