‘Joke celebrity’

‘Eğlence Dünyasının Dahi Çocuğu’ olarak ün salan eksantrik işletmeci İzzet Çapa’nın ‘Joke College’ (Şaka Koleji) isimli mekanın açılışı için ünlüler ilginç pozlar vermiş.

Haberin Devamı

Örneğin, Ahmet Hakan kimya profesörü, Rahşan Gülşan okulun obur kızı, Burcu Esmersoy örgülü saçlı seksi kız, Armağan Çağlayan sıra dışı öğrenci, Rıfat Ababay da edebiyat hocası olmuş.

Ünlülerin hayırlı bir iş için değişik okul karakterlerine büründükleri fotoğrafları görünce acaba hangi ünlüye, hangi tipleme daha çok yakışırdı diye düşündüm.

Okulda değil.

Gerçek hayatta.

İşte ‘Joke Celebrity’ (Şaka Ünlüler) ve onlara uygun tiplemeler...

AHMET HAKAN: Cübbeli Hoca (İçini bilemem ama dış görünüm olarak müsait.)

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: Zenne (Ondan iyi kıvıran bir dansöz zaten yok.)

BURCU ESMERSOY: Jokey (Elinde kırbaç, başında şapka, bir de bir tayt tamam.)

RIFAT ABABAY: Gautama Buddha (Budizmin kurucusu ruhani Hintli liderin hatıralık eşya olarak satılan koca göbekli, kel, şirin yüzlü figürünü andırıyor.)

RAHŞAN GÜLŞAN: Balerin (XL Rahşan’ı, obur kız yapmak pek yaratıcı değil.)

SÜREYYA YALÇIN: Aslan terbiyecisi (Kocalarını çabuk eskitiyor. Aslanı ‘tıss’ eder.)

CENGİZ SEMERCİOĞLU: Red Kit (Gezgin, fırlama ve sempatik kovboy.)

EDA TAŞPINAR: Hizmetçi (Mini etek. Siyah file çoraplar. Uzun ince topuklar...)

OSMANTAN ERKIR: Hacıyatmaz (Palavra bir yarışmayı çökmeden götürebildi.)

İZZET ÇAPA: Palyaço (Dışından gülen ve güldüren, içinden ağlayan bir hali var.)


***



HAŞO’YU BIRAK HINCO

Sevgili Hıncal Hoca ‘90 Dakika’ programı bittikten sonra bir dolu kanaldan teklif aldıklarını ancak partneri Haşmet Babaoğlu tatilini uzatmak istediği için bir türlü yeniden başlayamadıklarından yakınıyor.

Hıncal Hoca geçenlerde “Kolları sıva Haşo” diye çağrıda bulunmuş. Ben de diyorum ki; Hocam, senin kimseye ihtiyacın yok. Haşo, uzun, anlamsız, sonu bir türlü gelmeyen cümleleri ve monoton sesiyle izleyeni bayıyor. Ne dediği hiç anlaşılmıyor. Tıpkı köşesinde ne yazdığının anlaşılmadığı gibi. Ne işin var senin onunla Hocam? Sen nereye gitsen izlenirsin. Gözlemlerin harika. Akıcı, vurgulu konuşman, bilgin, birikimin var. Takma peşine kimseyi. Git istediğin kanalda 90 değil 120 dakika kendin sor, kendin cevapla bize yeter. Bak senin yokluğunda Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu meydanı boş bulup tam gaz sallamaya devam ediyor. “Kolları sıva Haşo” diyorsun ya, ben de “Haşo’yu bırak Hınco!” diyorum. Daha fazla özletme kendini.


***



Taşfırın erkeği ciğerci mi?

Televizyonda “Çocuklar Duymasın” efsanesinin bitiminden sonra taşfırın erkeği olarak ünlenen Tamer Karadağlı, rol aldığı hiçbir projede ‘taşfırın’ bakışlarından kurtulamadı.

Kaşları kalkık, alt dişleri gıcırdayan, kızgın, haşin ve gaddar erkek tiplemesi ona adeta yapıştı kaldı.

Whitney Houston ile Kevin Costner’ın “The Bodyguard” filminin son derece kötü bir kopyası olan ve Seda Sayan ile oynadığı “Fedai” isimli dizide Tamer Bey’in suratına yapışmış bir maske gibi duran ürkütücü pozları evlere şenlikti.

Yani Tamer Bey, kendisine yakıştırdığı “sert erkek” imajını, iyi bir aktör olmaya tercih etti.

Bu öfkeli hali şimdi röportajlarına da yansımış. Tamer Bey, 2007 yılında Hollywood’da çekildiği iddia edilen “Living and Dying” isimli rezalet derecede kötü filmini eleştirenlerin ciğerini sökmekle tehdit etmiş. Ben o filmi sırf meraktan izledim.

Bakalım ne yapmışlar diye.

Tüm zamanların açık ara en kötü filmi olan Nurseli İdiz’in “Kızkulesi Aşıkları” bile onun yanında bir ‘başyapıt’ kalır.

Amerikalı oyuncular bile zırvalamışlar.

Başroldeki Michael Madsen’in filmi ayık kafayla çektiğine asla inanmam.

Üçüncü, hatta dördüncü sınıf kadroda en iyi rol kesen oyuncu tecavüze uğrayan televizyon muhabiri rolündeki Deniz Akkaya idi.

Artık gerisini siz düşünün.

Tamer Karadağlı hep aynı surat ifadesi ve küfürlü replikle oynadığı filmde o kadar berbat oynamış ki, kendisini eleştirenlerin ciğerini sökeceğine onlara teşekkür etmesi gerekir.

O facia filme tahammül edip izledikleri için.

Ama insan bir kere havaya girince herhalde kendini Kaf Dağı’nın ötesinde görmeye başlıyor.

O zaman da bir zamanların sempatik taş fırın erkeği, antipatik bir ciğerci olup karşınıza çıkıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR