İlişkilerin en gerçekçi hali Bir Kadın Bir Erkek

Haberin Devamı


Demet Evgar (Zeynep) ve Emre Karayel (Ozan) 4. sezonu tamamlanan fenomen dizide harikalar yaratmaya devam ediyor. İki cins arasındaki ilişkiyi son derece gerçekçi ve komik işleyen dizinin orijinali 1997 yılında Kanada’da Fransızca olarak yayınlanmış. Ancak editörlüğünü Murat Dişli’nin yaptığı senarist grubunun üstün başarısıyla canım Türkiyem’e çok güzel adapte edilmiş. Sonbaharın ilk yağmurlarından duygusallaşan ve düğün hazırlıklarına başlayan Zeynep, her detayı bitirmiş düğünde gösterilecek barkovizyon foto videosunun telaşına düşmüş. Ozan ile olan ilişkisinde kimde ne kötü huy var onu merak ediyor. 61 bölümü yayınlanan ‘Bir Kadın Bir Erkek’de her şey iyi, hoş, güzel. Tek dezavantajı geç yayın saati. (STAR TV 23.20-00.30)

Uykusuz''un bugünkü tekrarı kaçmaz

Hafta içi pazartesiden perşembeye 24.00-02.00 arası yayınlanan ‘Uykusuz Her Gece’nin haftalık özeti bu akşam yayınlanıyor. Moğollar’ın efsane müzisyeni Cahit Berkay ve naif sesli şarkıcı keşfi Derya Petek, popüler taklitçi komedyen İsmail Baki, şarkıcı Gökhan Türkmen, Serkan Aydın, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, oyuncu Caner Cindoruk, Nadide Sultan ve Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, bu hafta ‘Uykusuz’da. Ben sunuyorum... Sakın kaçırmayın! (A HABER 20.15-22.00)

Lale Devri asıl intikamını kimden alıyor?

Bir televizyon dizisi düşünün adını aldığı başrol oyuncusuyla yollarını daha ilk sezon bitmeden ayırıyor. Sezon bitiminde farklı bir kanala geçiyor. Sonra diğer başrol oyuncuları arasında olaylı bir aşk üçgeni yaşanıyor. Bir tanesi kalbi kırıldıktan sonra tahammül edemeyip diziden ayrılıyor. Ve bu dizi tüm olumsuzluklara rağmen son derece başarılı oluyor... ‘Lale Devri’ işte öyle bir dizi. ‘Lale’ karakterine hayat veren deneyimsiz oyuncu Emina Sandal’da aradıklarını bulamayan yapımcılar cesur bir değişiklik yaptılar. Emina Hanım ayrıldıktan sonra dizinin izlenmesinde belirgin bir yükseliş oldu. Tolgahan Sayışman (Çınar), Serenay Sarıkaya (Yeşim) ve Selen Soyder (Toprak) arasında hem dizide hem de özel hayatlarında yaşanan olaylar dikkat çekti. Aşk, nefret, ve entrikalar üzerine kurulmuş hikaye bu gerçek karakterlerle hayat buldu. Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya’nın diziden ayrılırken kendi ‘içli’ sesiyle söylediği ‘Yanlızlık Senfonisi’ sosyal medyada büyük ses getirdi.

‘Lale Devri’ cumartesilerin yıldızı olmaya devam ediyor. Bu akşam 88''inci bölüme gelmeyi başaran dizi asıl intikamı senaryosunda değil, reytingleriyle sanki ilk başladığı televizyon kanalı olan Show TV’den alıyor. (FOX 19.45-23.45)

Ekranın en büyük hayal kırıklığı


Show TV ‘nin büyük umutlarla giriştiği ‘En Büyük Show’ bu akşam yayınlanacak son bölümle ekrana veda ediyor. Ivana Sert, Çağla Şikel ve Hakan Akkaya’nın sunuculuğunu yaptığı programın her hafta birbirinden farklı, renkli, dudak uçuklatan gösterileri reytinglerde bir türlü beklentileri karşılayamadı. ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasının karşısında tutunamayan ‘En Büyük Show’ ismi gibi aynı zamanda büyük maliyeti olan bir projeydi. Başarılı televizyoncu Caner Erdem yönetimindeki Show TV İç Yapımlar Ekibi, ‘En Büyük Show’u, Acun Ilıcalı’nın Star TV’ye taşıdığı ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasına rakip olarak planlamıştı. Oysa Amerika’yı yeniden keşfetmelerine gerek yoktu. Kendi yetenek yarışmalarını yaparak yola devam edebilirlerdi. Ellerinde hafta sonları Show TV’ye sadık hazır bir izleyici kitlesi vardı.‘En Büyük Show’ için harcadıkları para ve zaman ile ‘En Büyük Yetenek’ yarışması yapmış olsalar bence en büyük hayal kırıklığını yaşamazlardı.

(SHOW TV 20.00-22.15)

Amerika''nın en iyi talkşovcuları

Bu akşam ekranda arka arkaya iki tane esaslı talkşov tekrarı var. Amerika''nın talk şov denilince akla gelen ilk ismi NBC ‘Tonight Show’dan Jay Leno ve onu tahtından bir türlü indirmeyi başaramayan Conan O’Brian, 4 saat boyunca karşımızda olacak. Jay, görünüm olarak tutucu ama hep komik, Conan ise uçuk ve tam bir çılgın. Altyazılar sayesinde ünlü konuklarla yapılan söyleşileri ve esprileri takip etmek mümkün. Hollywood’un renkli dünyasının uzaktan da olsa keyfini çıkartmak için izlenir. (E2 18.00-22.00)

Cihangir''in gözde mekanı Cafe Firuz


Cihangir’de 2008 yılında faaliyete geçen Cafe Firuz, sıcak atmosferi, güler yüzlü ekibi ve misafirperverliğiyle dikkat çekiyor. Daha çok sanat dünyasından isimlerin ikamet ettiği Cihangir’de, günün her hangi bir saatinde dileyene kahvaltı, dileyene yemek servisi verebilen Cafe Firuz, özel imalatlarıyla zenginleştirdiği menüsüyle Cihangir’in gözde mekânlarından biri. Kahvaltı menüsünde ızgaradan simit tabağına çeşitli seçenekler bulabiliyorsunuz. Cafe Firuz’un müdavimlerinden oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan’ın sürekli sipariş ettiği yiyeceklerden oluşan kahvaltı tabağını “Ahmet Mümtaz Tabağı” ismiyle menülerine eklemişler.

Sağlıklı ve organik besinleri tercih edenler için Cafe Firuz’un mutfağı farklı alternatifler de sunabiliyor.

Minyatür trenlerin muhteşem dünyası Rahmi M. Koç Müzesi’nde...

Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Minyatür Trenlerin Muhteşem Dünyası’ sergisi ile ziyaretçilerine, 1980’lerin Türkiye’sinin bir kesitini sunuyor... Lokomotifi, vagonları ve demiryolu hattı ile Selçuk İstasyonu ve çevresinin tarihi-antik dokusunun gerçeğine uygun olarak hareketli ve sesli olarak yer aldığı Selçuk-Efes-Meryemana temalı model tren kurgusu, Türk model demiryolu tarihinde bir ilk olma özelliğini gösteriyor. Dünyanın en büyük oyuncak ve model fuarı olan Dortmund Intermodellbau’da 300 bin kişinin beğenisine sunulan proje, Hollanda Ontraxs 2012’de “En İyi Kurgu” seçildi ve Leverkusen’de “Özel Prestij Davetlisi” olarak sergilendi.

DİĞER YENİ YAZILAR