İguana İgor’un dramı

Haberin Devamı

Galatasaray’ın ‘Reis’ lakaplı kaptanı Sabri Sarıoğlu’nun İgor adındaki iguanası ölmüş. 8 yaşında ve 1.5 metre boyundaki iguanasını kaybetmek Reis’i çok üzmüş. Futbolcu arkadaşları kendisine başsağlığı dilemiş.

Tesadüfe bakın ki Fenerbahçe Dereaağzı’nda oturan sanat yönetmeni Sırma Bradley’in de bir iguanası varmış. Adı Zümrüt’müş.

Acaba diyorum Sabri o iguanayı transfer edip sarı kırmızılı mı yaptı?

Sonra evinde beslemeye mi başladı?

İsmini de ‘İgor’ diye mi değiştirdi? Sarı lacivertliler bunu öğrendiklerinde intikam mı aldı? İguanaya Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki büyüden mi yaptı? Zavallı iguana ecelinden değil de büyüden mi gitti?

İguana İgor’un başına gelenleri öğrenmek istiyoruz!

Kardak krizinden İdiz krizine

‘Yalan Dünya’ dizisinde alkolik bir karakteri canlandıran oyuncu Nurseli İdiz’in gerçek hayatta da alkolle sorunlar yaşadığını biliyorduk... Nurseli Hanım’ın ailesi Rumeli’den gelmiş. Zamanında orda çok toprakları varmış. Dedesi 3 kuruşa satmış. Çoğu da elinden alınmış. Sabaha kadar içtiği bir gece bu olay aklına gelmiş. Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nu aramış. ‘’Ben Nurseli İdiz. Bize topraklarımızı geri verin’’ diye bağırmış. Görevli ‘’Biz bu konulara bakmıyoruz’’ deyip telefonu yüzüne kapatmış. Allahtan ilgisiz birine denk gelmiş. Yoksa Türkler savaş açtı sanacaklardı.

Home of neymiş?

2023’e kadar canım Türkiyem’i en çok turist çeken 5 ülkeden biri haline getirmek için ‘’Home’’ yani ev-anavatan kavramıyla çok sayıda İngilizce afişler hazırlıyorlarmış.

Simit, şerbet ve çay gibi ürünlere yer vermişler. ‘’Home Of Simit’’, ‘’Home Of Sherbet’’ demişler. Bunlar çok klasik. Tıpkı, kahve, döner gibi. Daha ilgi çekici olanları var.

Örneğin ‘’Home Of Traffic.” En çok vakti arabanın içinde geçirdiğimiz için evimiz trafik diyebiliriz.

Zam şampiyonu olduğumuz için rahatlıkla ‘’Home Of Zam’’ diyebiliriz.

Bizden başka hiçbir yerde olmadığından ‘’Home Of Dershane’’ diyebiliriz. ‘’Home Of 3 Words’’ da yani üç harflilerin evi de diyebiliriz.

Göbek dansımız ünlüdür. ‘’Home Of Belly Dance’’ diyebiliriz.

Elimizde Diva Bülent Ersoy, nam-ı diğer Bülent Abla ya da kısaca Babla gibi eşi benzeri olmayan bir değer varken ondan yararlanmamak hata olur. ‘’Home Of Babla’’ diyelim olsun bitsin.

Bundan iyisi Şam’da kayısı.

DİĞER YENİ YAZILAR