İçince girmeyeceksin

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Seren Serengil, ‘Sevgililer Günü’ gecesi alkolü fazla kaçırınca Twitter’dan eski bir sevgilisine ilan-ı aşk etmiş. Daha sonra pişman olup yazdıklarını silen Seren Hanım, "Allah bu içki içenleri ıslah etsin. Ben dün gece yanından geçeyim dedim kızlar zorladı diye. Bir daha tövbe" demiş. Tövbe etmekte haklı. İçki insana yaramıyor. Seren Hanım, bir daha içki içer ya da içmez o kendi bileceği iş. Ama kazayla yine bir gün içerse o zaman Twitter’a filan girmesin. Sosyal medya ortamı içince girilecek yerler değil. İnsan sağlam kafayla ayıkken yazdıklarına bile dikkat etmek zorunda. Çünkü etrafta yazılanları bambaşka yerlere çekenler, okuduklarını anlamayan bir dolu kötü düşünceli insan var. İlle de içmek istiyorsan o zaman telefonundan ve bilgisayarından uzak duracaksın. İşin özeti sonradan kafanı duvardan duvara vurmak istemiyorsan içince girmeyeceksin!

Papa loves mambo

Atletico Madridli ünlü milli futbolcu Arda Turan’ın takım arkadaşlarıyla birlikte Papa’yı ziyareti sırasında çekilen hatıra fotoğrafını görünce Amerikalı efsane şarkıcı Perry Como’nun ‘Papa Loves Mambo’ isimli parçası geldi aklıma. Belki de Arda’nın üstünde eğreti gibi duran üstten düğmeli ceketi ve yakasını açık bırakıp boynuna bağladığı kravatındandır. Bizim Arda’nın sanki Vatikan’a resmi bir ziyarete değil, mambo yapmaya gitmiş gibi bir havası vardı. Papa ise evliliğin önemini vurgulayıp, futbolculara çocuk sahibi olmalarını öğütlemiş. Papa’nın ülkemizdeki yüksek boşanma oranından haberi yok herhalde. Onun için Arda, bence şimdilik işine baksın çıksın sahaya güzelce topunu oynasın. Daha çok genç. Kariyerine odaklansın. Başarılarına başarılar katsın. Avrupada gururumuz olmaya devam etsin. Şimdi sanki evlenip çoluk çoçuk sahibi olma değil gönül eğlendirip mambo yapma zamanı. Ne demişler? "Papa Loves Mambo!"

Kıro değil, uyanık!

Etiler’de bir binanın duvarına astırdığı dev afişle ‘Sevgilier Günü’nde sevgilisine sürpriz yapan ünlü popçu Demet Akalın, yaptığının kıro işi olduğunu söyleyenlere "Ben zaten kıroyum. Bunu itiraf ediyorum." diye yanıt vermiş. Demet Hanım kendisine haksızlık ediyor. Kıro anlamında kaba ve görgüsüz olduğunu düşünmüyorum. Üstüne gidilmedikçe ve damarına basılmadıkça kimseyle bir sorun yaşamıyor. Görgüsüz olması da bence söz konusu değil. Genç yaşına rağmen çok deneyimli. Kimseye müdanası yok. Hayatta tek başına ayakta durmasını başarmış güçlü bir kadın. Sizin anlayacağınız her ne kadar kendisi itiraf etmiş olsa da Demet Akalın kıro, mıro değil. Bilakis son derece planlı, programlı hareket ediyor. Magazincileri kullanmasını çok iyi biliyor. Kendisine kıro dedirtip gündeme oturuyor ve bedavadan albümünün reklamını yapıyor. Buna dense dense uyanıklık denir. Demet Akalın kıro değil uyanık. Başarısının sırrı da aklını doğru şekilde kullanmasında yatıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR