I love you ’Babla’

Haberin Devamı

Bülent Ersoy, nam-ı diğer Bülent Abla ya da kısaca “Babla”nın iştahı dillere destandır. Gece rüyasında gördüğü boyozları İzmir’den sabah ilk uçakla tepsiler dolusu getirttiği iddia edilir. Otel odasında kendisine ziyafet vermek için sipariş ettiği ıstakozlar zamanında gelmeyince öfkelendiği söylenir. Yakın arkadaşı Oya Aydoğan ile oturdukları sofralardaki zengin meze ve yemek çeşitlerinden geçilmez derler. Belki bunlar gerçek değil, sadece Babla’ya yapılan yakıştırmalardır. Kadın maşallah gürbüz ve heybetli diye böyle söylentiler çıkartıyor olabilirler. Çünkü çıkan bazı haberler inanılmaz abartılı. Örneğin, Bablamız geçen hafta sonu sahne aldığı gece kulübünde sahneye çıkmadan önce sözüm ona 17 çift kaşarlı biftekli sandviçi midesine indirmiş. Bu arada bir şişe de viski içmiş. Sonra biraz rötarlı sahneye çıkıp sabaha kadar şarkılar söylemiş. Bu ne yahu? 17 adet etli, peynirli sandviçi bir insan nasıl tek başına yer? Bir şişe viskiyi içip sabaha kadar nasıl şarkılar söyler? Bu asparagas haberleri çıkaranlar Babla’yı her şeyi yutan dev yılan Anaconda mı sanıyor? Anaconda’nın ne olduğunu hatırlarsınız.

1997 yılındaki Jennifer Lopez’li filmde etrafa dehşet saçan dehşetengiz yaratık.
Yani bu hesaba göre bizim 40 yıllık “Babla” oldu filmdeki canavar “Bablaconda!”
Hiç olacak şey mi? Bablamız olsa olsa ekibiyle sandviçleri paylaşmış, rahatlamak için de birkaç duble içki içmiştir. Grup için verilen siparişi toptan kendisine mal etmenin mantığı ne olabilir? Masa başında milletin ilgisini çekecek haber uydurmaktan başka bir şey değil. Bir Bablamız var, ona da sahip çıkalım lütfen. O musikimizin divası ve hayatımızın rengi olmaya devam etsin.
I love you Babla!

HAFTANIN NEŞESİ

Adamın biri New York’ta bir otele yerleşmiş. Akşam üzeri otelin barına inmiş. Garson kızların yakalarında yazılı olan isimlerine şöyle bir göz attıktan sonra Nancy adlı garsonu bir köşeye çekmiş. Ardından “Bu akşam benimle yemek yer misiniz?” diye sormuş. Nancy “Bilmem ki...” diye kırıtırken adam: “Merak etme kızım, çekinecek bir şey yok, bu İncil’de yazılı” demiş. Nancy biraz şaşkın bir eda ile “Peki” demiş. Akşam lokantada buluşup yemiş içmişler. Yemek bitince adam kızı odasına davet etmiş. Nancy “Hayır gelemem” deyince de adam: “Merak etme Nancy, çekinecek bir şey yok, bu İncil’de yazılı” demiş. Nancy yine şaşkın şaşkın “Peki” demiş. Adamın odasına çıkmışlar, birkaç kadeh içip biraz müzik dinlemişler. Sonra adam Nancy ile sevişmek istemiş.
Nancy “Hayır, katiyen olmaz!” diye itiraz edince adam yine: “Merak etme kızım, çekinecek bir şey yok, bu İncil’de yazılı” demiş. Kızcağız “Hani, İncil’in neresinde yazılı? Göster bakalım” deyince, adam başucundaki otel İncil’ini almış ve kapağın içini göstermiş. Orada bir kalem ile yazılmış şu cümle varmış: “Bardaki garson kız Nancy, muhteşem sevişiyor!”

Pıthhhlıyoruz!!!

Televizyonda pıthhhlıyarak konuşanlar çoğaldı. Sürekli pıthhhlayanlar var. Örneğin, Esra ve Ceyda kardeşler pıthhhlamadan konuşamıyor. Arada bir pıthhhlayanlar var. Seda Sayan’ın ’Pepthhhi’ demesi gibi. Ne olursa olsun bir pıthhhlamadır aldı başını gidiyor. Dilini dişlerinin arasına alır gibi konuşanlara biliyorsunuz peltek denir. S ve Z gibi sesleri kusurlu olarak söylerler. Bunlar da onlardan olmalı. Ben pıthhhlıyorlar diyorum. Çünkü konuşurken pıthhhlamaya benzeyen bir ses çıkartıyorlar. Ekranda pıthhhlayanlar arasında ünlü isimler var. Üstelik bu ünlüler yaptıkları program itibariyle çok konuşmak zorunda. Biri yılların sabah şekeri son zamanların “Mavi Şeker”i Ece Erken. Kendisi çok şeker ama konuşması pıthhh pıthhh. Heyecanlanınca ve sesini yükseltince pıthhhlamalar daha da belirgin oluyor. Bilmem belki öyle olunca bazılarının kulağına daha şirin geliyordur. Bana göre değil. Ben hâlâ R’sizliğe alışamadım.

Modern Temel

* Modern Temel, “Fishcard” isimli yeni bir kredi kartı almış... Gitmiş sözlüğe bakmış. Fish’in İngilizce balık anlamına geldiğini öğrenince kokmasın diye kartı buzlukta saklamaya başlamış.
* Modern Temel, briç oynamayı öğrenmiş... Bakmış rakipleri habire onu batırmak için “kontur, kontur” deyip duruyor, o da kontörlü kartını çıkartıp masaya koymuş ve “Kontör öyle denmez böyle denir” demiş.
* Modern Temel, GSM sektöründeymiş... 3 G tanıtımını “Gemel, Gemel, Gemel” diye avaz avaz bağırarak yapmış.
* Modern Temel, okuldan takıntısı varmış... “Dörtgöz” demesinler diye “Avatar” filmini 3D gözlüksüz izlemiş.
* Modern Temel, Davos’a gitmiş... “Başbakan ’one minutes’ diyordu ama buraya gelmek bir dakika değil saatler sürdü” diye söylenmiş.
* Modern Temel, İtalya turuna çıktığında Pisa kulesini görmüş... “Ben hayatımda bu kadar büyüğünü görmedim bunun nesini yiyorlar?” demiş.
* Modern Temel, Google’a girmiş... Kaybolmuş!
* Modern Temel, Twitter’a ünlü birininin ismini kullanarak katılmış... Sonra hayranları için imza günü düzenlemiş.
* Modern Temel, Oskar gecesine katılmak için kalkıp Hollywood’a gitmiş... Ama Oskar denilen adamı bulana kadar tören bitmiş.
* Modern Temel, Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi farklı yenmesini bekliyormuş... Ömrü yetmemiş!

HAFTANIN ABSÜRD SORUSU

Niran Ünsal’ın sevgilisi İbrahim Gugu, Lady Gaga ile birlikte olsa gaga gugu bir durum mu ortaya çıkardı?

DİĞER YENİ YAZILAR