Hollywood yıldızlarını Türk toplumuna kazandıralım

Bari onları buraya getirerek teselli bulalım. Ne dersiniz?

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı aktör Kevin Bacon, “Acı Hatıralar’’ isimli bir yerli dizinin iki bölümünde oynayacakmış. Amerikalı Kevin, bizim dizide bir Fransız ajanı canlandıracakmış. Senaristlerimize hayranım. Amerikalıyı alıp Fransız gibi rol kestiriyorlar. Herhalde Amerikalı ajanlardan baygınlık geldi ilginç olsun diye, gerçeği yansıtmayan Fransız ajan karakteri yaratmışlar. Amaç dikkat çekmekse tipik Amerikalı Kevin’ı Ugandalı yapsalar daha ilginç olurdu. Teninin rengiyle hemen dikkat çekerdi. Önemli olan Hollywood starlarının bizim dizilerde rol alması. Sharon Stone’un ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde Polat Alemdar ile öpüşmesi hatırlarsanız olay olmuştu. Şimdi yenilere bakalım. Charlie Sheen mesala işsiz. Dizisinden kovuldu. Onu alıp yerli bir dizide Hintli bir fakir yapabiliriz. Kafa durumu da müsait. Hemen kabul eder. Ünlü Hollywood yıldızı sansasyonların prensesi Lindsay Lohan da müsait. Bir mağazadan mücevher yürütürken kameralara yakalanmış. Amerika’da artık bir süre iş bulması zor. Onu da alıp Yeni Zelanda’dan gelen deprem mağduru bir turist yapabiliriz. Rahmetli Sadri Alışık’ın "Turist Ömer"i gibi. "Turist Lindsay" olur... Çok tutulan ‘24’ dizisinin kahramanı Keifer Sutherland da boşta. Onu da getirip ‘42’ adında iki günü bir türlü tamamlanamayan bir aksiyon dizisinde oynatalım. Hollywood damgalı starlar bitmez. Çoğu da Amerika’da vergi ödemeden para kazanmaya bayılır.
Bakın en namlısı George Clooney bile her fırsatta dışardaki reklam filmlerinde oynuyor. Paris Hilton’u köylü kızı Hatice yapabiliriz. Kim Kardashian’ı da ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde Halit Ergenç’in oynadığı karakteri baştan çıkarmak isteyen İranlı bir güzel. Sarayın altını üstüne getirir vallahi. Bizden Hollywood’a giden olmadı. Bari onları buraya getirerek teselli bulalım. Ne dersiniz? Nasılsa para bol. Bölüm başı birkaç milyon doların ne önemi var?

THY-Kobe

Los Angeles Lakers’ın lideri Kobe Bryant’ın THY reklamını gördünüz mü? Kobe, uçakta kendisine hizmet eden aşçıyla iddialaşıyor. Kobe mutfağa girip yemek pişirmesini, THY aşçısı da basketbol oynamayı deniyor. Sonunda ikisi de pişman olup esas yaptıkları işe dönüyor. Bu reklam filmini kim hayal etti merak ediyorum. Ben bugüne dek hiç kabinin içinde bir aşçı görmedim. Görsem panik olurum zaten. "Hostes buysa pilot acaba ne" diye. Diyelim ki espri yapmaya çalıştılar, ama gerçekçilik yok olmuş. Ben İstanbul’dan Los Angeles’a direkt uçana kadar THY’nin oraya sefer koyduğuna inanmayacağım. Uçarsam da bu sefer aşçı çıkıp yemek getirmezse THY mi değil mi anlamayacağım. Bilmem anlatabiliyor muyum?

"Capital Radio" geri döndü

Radyo N101 artık Capital Radio oldu. Ankara’nın en popüler radyosu Capital Radio şimdi 101 frekansında ve Marmara Bölgesi’nden yayın yapıyor. Back Up Morning Show, hafta içi her sabah 07.00-10.00 arası yine tüm hızıyla devam ediyor. Yeni radyomuzun özelliği yabancı müzik ağırlıklı olması. 80 ve 90’lı yılların unutulmaz klasikleriyle günümüzün en sevilen parçalarını harmanladık. Geçen hafta Capital Radio"nun açılış Haddaway, Dr Alban, C.C.Music Factory ve Blackbox sahne aldı. Müthiş bir gece oldu. Bu arada Back Up Morning Show"da Saffet Emre Tonguç "Dünya Turu" köşesine başladı. Özlem Denizmen ile "Para Durumu", gizemli Şiir Adam’dan mükemmel şiirler ve yeni telefon şakaları programımızı süsleyen diğer bölümler. Ayrıca yeni radyo partnerimi bir yarışma ile seçiyorum. Yarışmanın adı "Meleğim olur musunuz?" Doğuş Yayın Gurubu bünyesindeki değerli markalardan biri olan Capital Radio"yu Genel Müdürümüz Atilla Şen ile yeniden hayata geçirdik. Yakında, başta Ankara ve İzmir olmak üzere diğer illerde de yayına geçmeyi hedefliyoruz.

Türkiye"nin dörtte üçü...

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Türkiye’nin dörtte üçünün Trabzonspor’un şampiyon olmasını istediğine inanıyor. Bu ne kadar doğru bilemem ama Türkiye’nin dörtte üçü dendiği zaman nelerin doğru olduğunu tahmin edebiliyorum.
Örneğin Türkiye’nin dörtte üçü karnını ekmekle doyuruyor. Bu sebepten, dünyanın en fazla ekmek tüketen ülkesiyiz. Ayrıca Türkiye’nin dörtte üçü son yapılan zamlardan sonra arabasına benzin alırken iki kere düşünüyor. Çünkü biz (Maşallah!) dünyanın en pahalı benzini olan ülke ünvanını kimseye kaptırmıyoruz. Türkiye’nin dörtte üçü Avrupa Birliği"ne girmiş vaziyette. Geri kalan dörtte biri zaten girmek istemiyor. Türkiye’nin dörtte üçü araba kullanmasını bilmiyor, direksiyon başına geçince canavarlaşıyor ve kural tanımıyor. Geri kalan dörtte biri de trafiğe çıkmadan önce hayatta kalabilmek için dua ediyor. Türkiye’nin dörtte üçü televizyonda hep aynı şeyleri izliyor. Geri kalan dörtte biri uzaktan kumandayı kapmak ve kanalları zaplamak için için savaşıyor. Türkiye’nin dörtte üçü evli, mutsuz ve çocuklu. Geri kalan dörtte biri kendisine televizyon programlarından eş arıyor. Türkiye’nin dörtte üçü okula gidenlerin çektikleri sıkıntı ve karşılaştıkları zorluklara üzülüyor. Geri kalan dörtte birinin habire sınava girmekten gıkı çıkmıyor. Türkiye’nin dörtte üçü küfür etmeyi ve kendisine dokunmadığı sürece küfür duymayı seviyor. Geri kalan dörte biri de sürekli küfür yiyor.
Star TV’nin sokak röportajlarına bakılırsa Türkiye’nin dörtte üçü ne İstiklal Marşı"nı ne de Kıbrıs’ın nerede olduğunu biliyor. Geri kalan dörtte biri de prensip olarak televizyona çıkıp röportaj vermesini sevmiyor. Türkiye’nin dörtte üçü spora olan ilgisinden değil maçlara stres atmak için gidiyor. Geri kalan dörtte birinin maddi açıdan yerinden kıpırdayacak hali yok. Türkiye’nin dörtte üçü şüpheci, tedirgin ve gergin. Geri kalan ne yapıyor onu da Allah bilir!

DİĞER YENİ YAZILAR