Harika Ivana!

Canım Türkiyem!

Haberin Devamı

Sosyeteden bir hanım bir gazetede yer alan iddialara göre televizyonda ‘Bugün Ne Giysem’ yarışmasının jüri üyelerinden ve ‘Yok Böyle Dans’ yarışmasının ünlü yarışmacılarından Ivana Sert için ‘kıro’ demiş. Şayet haber doğruysa twitter’da “Ivana Sert çok kıro” diye yazmış. Hiç değil! Ivana son derece çalışkan, azimli ve başarılı bir kadın. Yaptığı işin hakkını veriyor. Bazı sosyetik güzeller gibi kıçının üstünde oturup yan gelip yatmıyor. Boşta gezip koca parasıyla geçinmektense kendi parasını kazanıyor. Yarışma hazırlıklarında görüyorum. Herkes üç kere prova yapıyorsa Ivana altı kere yapıyor. İşini çok ciddiye alıyor. Yeteneklerini ve cazibesini en üst seviyeye kadar akıllıca kullanıyor. Ivana Sert’i kıskanıyorlar. Çünkü ülkemize yabancı ve konuşması aksanlı bir kadın olmasına rağmen kendini halka sevdirmeyi başardı. Ivana ‘kıro’ mıro değil. Bilakis ne yaptığını çok iyi bilen, planlı, programlı ve hayatta hedefi olan bir kadın. Hatta önlenemez yükselişi ve geldiği yere bakarak ona ‘Harika Ivana’ bile dense yeridir.

Korkmakta haklı

Televizyon eleştirmeni ve programcısı sevgili arkadaşımız Mesut Yar, ‘Televizyon Hastası’ isimli köşesinde ‘Yok Böyle Dans’ yarışmasında benim ve Hakan Peker’in yaşımızdan dolayı danstan sonra nefessiz kalıp hık diye tıkanıp kalmamızdan korkuyormuş. Ben de Mesut’cum reklâmını yaptığı ve 10 ayda 40 kilo verdiği biber diyetine devam edip, yok olup gidecek diye bir ara çok korkuyordum. Ama Mesut Yar’ın asıl korkması gereken Hakan Peker ağabeyiyle ilgili olan endişeleri. Jüriye laf yetiştirecek diye hiç nefes almadığını söylediği Hakan ağabeyi kendisi hakkında yapılan olumsuz ve kinayeli yorumlara pek sıcak bakmaz. Hakan Peker, tavrını koydu yarışmadaki jüriyi bile sindirdi. Mesut Yar, korkmakta haklı. Ama asıl nedeni farklı!

Kamer’in kanıtı

İlginç olaylara damga vuran popüler milletvekili CHP’li Kamer Genç, programında kendisinin sünnetsiz olduğunu iddia eden bir kadını ağırlayan ekranların 4 S’i Sabahların Sultanı Seda Sayan’a (S.S.S.S) “Gelsin sünnetimi ispatlayayım’’ diye bir çağrıda bulunmuş. Yine ucuz kurtulduk. Verilmiş sadakamız varmış. Renkli kişiliğiyle nam salan Kamer Bey’in şarkıcı Doğuş’u örnek alıp twitter’a anadan doğma üstelik önünde saksı olmayan bir fotoğrafını koymak aklına gelseydi ne yapardık? Ayıkla pirincin taşını. Çünkü işin kötüsü twitter’a konan çıplak fotoğrafların sonu gelmiyor. Örneğin Doğuş, ilki yetmiyormuşcasına ikinci çıplak saksılı fotoğrafını twitter’daki takipçileriyle paylaştığında genelde bunalıma giren erkeklerin yaptığı gibi saçını dipten kazıtmış. Bundan sonra bir daha fotoğraf gelirse önünde tuttuğu saksı da gidecek gibi. Doğuş’un eski göz ağrısı twittter’ın göz bebeği şarkıcı Hilal Cebeci’nin eski sevgilisine nazire yaparcasına soyunup önüne yerleştirdiği bir saksı ve elinde cep telefonuyla kendi resmini çeker gibi yaptığı pozu gördükten sonra iflah olmayacağımıza karar verdim. Herkes her an soyunuk bir pozunu twitter’a koyabilir. Bundan kolay bir reklâm, tanıtım ve ilgi simsarlığı olamaz. Ya birilerine paldır küldür belden aşağı saldıracaksın.
Ya da çıplak pozunu koyacaksın. Twitter o hale geldi. Onun için Kamer Genç kanıtını çıkarıp gösterse kimse şaşmazdı. Dedim ya ucuz kurtulduk!

Rocky müzikali

Hollywood’un ünlü aktörlerinde aksiyon filmlerinin bayatlamayan isimlerinden Sylvester Stallone, cesur ve gözü pek amatör bir boksörün dünya şampiyonluğu için dövüştüğü ‘Rocky’ isimli filmlerinin müzikalini yapmaya karar vermiş. Stallone, Rocky’nin fedakâr ve cefakâr karısı Adrian ile olan aşkına odaklanan bu müzikali önümüzdeki yıl ilk olarak Almanya Hamburg’da sahneye koyacakmış. Doğrusu benim kafam bu işe pek yatmadı. Rocky filmleri zaten çok uzamıştı. 1976’da çevrilen ilki gayet iyiydi. 3 yıl sonraki ikincisi de fena değil, idare ederdi diyelim ama ondan sonra gelen 4 tanesi sabırları taşırdı. Yani toplam 6 Rocky filmiyle izleyici zaten ‘overdoz’ olmuş durumda. Bir de müzikali hiç çekilmez. Ayrıca hatırladığım kadarıyla Sylvester Stallone’un kendi yaratıp yazdığı Rocky karakteriyle karısı arasında öyle müzikallik bir aşk yoktu. Kocasına, evine, ailesine bağlı sıradan bir kadın ile azmi sayesinde yükselen sıradan bir adamın ilişkisinin neresine müzik koyacaklar merak ediyorum. “Rocky” deyince Sylvester Stallone’un dilini sürçe sürçe peltek konuşması gelir akla. Ne hizmetse Sylvester Bey’in aklına da müzikalini yapmak gelmiş. Sırada Rambo’nun balesi mi var acaba? Rocky’nin müzikalini yapmak İngilizlerin dünyaca ünlü ve başarılı bilimkurgu, korku müzikali ‘Rocky Horror Picture Show’u yapmaya benzemez. Almanlardan başkası da gidip görmez!

DİĞER YENİ YAZILAR