Gümrüğe takılan deve

Zimbabve Gecesi Antalya’da yapılmış. Kaç tane Zimbabveli var ki burada düzenliyorlar?

Zimbabve Milli Gün kutlaması nedeniyle Antalya’da bir otelde "Zimbabve Gecesi" düzenlemişler. Zimbabwe’nin ünlü şarkıcısı Hope Massike ülkesinin geleneksel müziğiyle geceye renk katmış. İtalya’dan özel aşçı getirmişler. Ancak mönüde bir aksilik olmuş. Yemek listesindeki timsah, kanguru, deve, piton ve zebra eti gümrüğe takılmış. Zimbabvelilerin tüm çabalarına rağmen yiyecekleri almalarına izin verilmemiş. Konuklara kılıç balığı, bonfile ve tavuk ikram etmek zorunda kalmışlar. Antalya’da kaç tane Zimbabveli var ki özel gece düzenliyorlar? Yoksa Zimbabve’den kalkıp bunun için Antalya’ya mı geliyorlar? Olayın bu tarafı çok da önemli değil. Asıl ilginç olan timsah, kanguru, piton ve zebrayı anladım da Kurban Bayramı’nda bizim buralarda kesilip dağıtılan devenin etine neden izin vermedikleri. Canım Türkiyem’de işte size bir ilk daha. Gümrüğe takılan deve!

Anadan doğma Survivor

Almanya’nın RTL kanalında "Adem Havva’sını Arıyor" diye bir yarışma varmış. Program, Pasifik Okyanusu’ndaki tropik bir adada geçiyormuş. Yarışmacılar her tür teknoloji ve giyeceklerinden yoksun yaşıyormuş. Aralarında 7’si erkek 7’si kadın olmak üzere 14 ünlü isim varmış. Bizde bunlara "Ünlüler" diyorlar. 11 yarışmacı da sıradan vatandaşlar arasından seçiliyormuş. Bunlara da bizde "Gönüllü" diyorlar. Hesabım doğruysa bir yarışmacı da açıkta kalıyor. Katılımcıların adadaki çırılçıplak görüntülerini sansürsüz yayınlanması eleştiri konusu olmuş. Bizde olsa yayınlayan kanalı değil televizyon sektörünü toptan kapatmışlardı.

Haberin Devamı

Long distance baby

Yönetmen Yılmaz Erdoğan, Köyceğiz’de çiftliğinde organik bir hayat yaşıyor. Eşi oyuncu Belçim Bilgin ise oğlu Rodin ile Londra’ya yerleşti deniliyor. Boşanacakları söyleniyordu. Meğer durum tam tersiymiş. Aralarındaki mesafenin uzaklığına rağmen bir çocuk daha yapmayı planladıkları öğrenilmiş. Daha doğrusu onlar yerine 6 yaşındaki çocukları müjdeyi vermiş. ‘Ekşi Elmalar’ filminin galasına annesiyle katılan Rodin ‘’Bir erkek kardeş istiyorum. Adı da ‘Kerim’ olacak’’ demiş. Tabi bu işler böyle ısmarlama olmuyor ama yine de sinemacı çiftin yuvalarına yeni bir enerji ve mutluluk gelmesi birlikteliklerinin devamı için güzel.

Haberin Devamı

İsmini zaten doğmadan abisi vermiş. Gerisi 49 yaşındaki babası ve 33 yaşındaki annesine düşüyor. Köyceğizli Yılmaz ile Londralı Belçim artık uzak filan demeyecek. ‘Long Distance Baby’ dünyaya getirecek!

DİĞER YENİ YAZILAR