Gözünü sevdiğimin Kırkpınar’ı

Endonezya’da ‘Panjat Pinang’ olarak bilinen yağlı direğe tırmanma yarışı yapılıyormuş. Binlerce Endonezyalı‘nın katıldığı Bağımsızlık Günü etkinliklerinde görülen geleneksel bir yarışmaymış. Siz hiç direğe tırmanmayı denediniz mi? Ben denedim her defasında kıçımın üstüne daha sert düştüm. Endonezyalı‘lar ufak tefek ve açevik insanlar olabilir.

Tırmanma yetenekleri normalin üstünde olabilir. Ama unutmayın direk de normal değil yağlı. Bizim Kırkpınar’da da biliyorsunuz geleneksel yağlı güreşler yapılır. Pehlivanlar tepeden tırnağa yağlanır çıkarlar meydana. Başlarlar birbirleriyle güreşmeye. Bedenler yağlı ve üstelik sıcaktan terli olduğu için eller kayar. Ama en azından tutunacak dana derisinden yapılmış bir kispetleri var. Yağlı direğe çıkmaktansa Kırkpınar’da yağlanıp güreşmeyi bin kere tercih ederim. Yenilsen de erkek gibi mertçe mücadele ediyorsun.

İzleyen herkesin takdirini alıp gözüne giriyorsun.

Direğin tepesine çıktın da ne oldu?

Gözünü sevdiğimin Kırkpınar’ı.

Kıymetini bilelim!

Karayip korsanı Johnny

Haberin Devamı

Johnny Depp, Hollywood’un en ünlü ve en iyi aktörlerindendir.

Emir Kusturica’ın ‘Arizona Rüyası’ isimli yapımında harikalar yaratmıştır. Ancak hiçbir filmi ‘Karayip Korsanları’ kadar tutmamıştır.

Johnny Depp’in büyük bütçeli ‘Maskeli Süvari’ filmi başta olmak üzere Karayip Korsanları’ndan beri rol aldığı hiçbir film gişede başarılı olamamıştır. Nedeni aslında çok basit.

Sinemaseverler Johnny Depp’i ‘Karayip Korsanları’ndaki Jack Sparrow karakteriyle özdeşleştirdi.

Başka bir rolde görmek istemiyor.

Bir aktör için en büyük kabus oynadığı bir karakterin üstüne yapışıp kalmasıdır. ‘Karayip Korsanları’ film dizisinin 5.’cisini çekmeye başlıyorlar.

Depp, yine Jack Sparrow olarak kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor. ‘Karayip Korsanı’ olduğu sürece Johnny Depp’in gişe başarısı garanti gözüküyor!

Tartışma, kilo alma

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre sevgili veya eşle tartışmak kişinin kilo almasına neden oluyormuş.

Tartışma açlık hormonunu tetiklediğinden her tartışmanın ardından bir şeyler yeniyormuş.

Haberin Devamı

Bu da kiloya yol açıyormuş.

Amerikalılar bir garip.

Benim bildiğim tartışmadan sonra insan acıkmaz bilakis iştahı kaçar.

‘’Hadi gel canım bir güzel tartışalım sonra da tıka basa yemek yiyelim’’

Olacak iş mi yani?

DİĞER YENİ YAZILAR