Gay yasak da lezbiyen niye değil?

Manken Şenay Akay’a gazeteciler birkaç kez “Lezbiyen misiniz?” diye sormuşlardı

Haberin Devamı

Manken Şenay Akay’a gazeteciler birkaç kez “Lezbiyen misiniz?” diye sormuşlardı. Bu sorudan rahatsız olan Şenay Hanım, yayın kuruluşlarına bu soru nedeniyle manevi çöküntü yaşadığını belirten bir faks çekmiş ve kişilik haklarına saygı duyulmasını istemiş. Peki bizim ülkemizde kadınlara “Lezbiyen misiniz?” diye açık açık ve defalarca sorulurken neden erkeklere “Gay misiniz?” diye sorulmuyor. Aradaki fark nedir? Lezbiyen olmak kabul edilebilir bir durum da gay olmak kabul edilemeyecek bir durum mu? Çifte standartlarımız var. Bence her iki soruyu sormakta da bir sakınca olmamalı. “Hayır değilim!” veya “Evet öyleyim!” dersin konu kapanır. Eşcinsel olmak kişilerin kendi tercihi. Bunu kamuoyuna açıklamaları veya dolaplarında gizli tutmaları da kendi tercihleri. Yani sonuçta bize ne? Burada problem sorunun kendisinde değil soruluş tarzı ve nedeninde.

Çoğu zaman kişiyi suçlamak ve küçük düşürmek için bu soru soruluyor. Eşcinsellik, bu devirde bile maalesef hâlâ bir suç veya günahmış gibi görülüyor.

Toplum olarak en büyük ayıbımız da bu zaten. İnsanları oldukları gibi kabul etmekte zorlandığımız sürece bu ayıp devam edecek. Kimse kimsenin istediği veya umduğu gibi olmak zorunda değil! Bilmem anlatabiliyor muyum?

Kadınları etkileme taktikleri

MSN’de kadınları etkilemek için erkeklere 10 taktik vermişler. Doğrusu ben hiçbirini beğenmedim. Kadınları taktiklerle etkilemek imkansızdır. Onlara taktik maktik işlemez. Onların kafaları farklı çalışır. Taktiklere kendilerini kaptırmazlar. Üstelik taktikler sonra ters tepebilir. İşte MSN’de verdikleri taktikler ve bana göre olası sonuçları:

1) İyi bir dinleyici olun: Ki... Bir daha asla susmasın!

2) Olduğunuz gibi görünün: Ki... Göbeğinize, sakalınıza bakıp sizi hiç beğenmesin.

3) İyi bir hikâye anlatıcı olun: Ki... Size palavracı desin hiçbir zaman inanmasın!

4) Güçlü olun: Ki... Her fırsatta sizi hamal gibi kullansın!

5) Pozitif olun: Ki... Sizden acilen AIDS testi yaptırmanızı istesin!

6) Güleryüzlü olun: Ki... Hakkımızda yeterince ’cool’ değil yavşağın biri diye düşünsün!

7) Kadınların dünyasını yakından tanıyın: Ki... Arkanızdan size ’Bu galiba gay’ desin!

8) Onu yüceltin: Ki... Bu adam bana layık değil deyip terk etsin!

9) Medeni olun: Ki... Sizi en yakın arkadaşınızla aldatsın!

10) Özgün bir tarzınız olsun: Ki... Sizi hobinizle başbaşa bırakıp kendine yeni eğlenceler arasın.

Taktik mi dediniz? Ben almayayım!

Pamuk gibi kaçamak...

Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk’un Hintli meslektaşı Kiran Desai ile kumsalda yürürken çekilen fotoğrafının yayınlanmasından sonra Goa adlı Hindistan’ın en ünlü tatil beldesinin popülaritesi zirve yaptı. Şu aralar herkes Goa’ya bir kaçamak yapmak istiyor. Son günlerde Hindistan ve Goa turlarına talep yüzde 25 artmış. Artık tur rehberlerinin Goa’da “İşte burası da Orhan Pamuk ile sevgilisinin görüntülendikleri plaj. İsterseniz bir mola verelim resim çekin” dediklerini duyar gibiyim. Hindistan’a hiç gitmedim. Eminim çok ilginç bir yerdir. Ama doğrusunu isterseniz ben pek merak etmiyorum. Hintlilerin köri kokusundan insana fenalık gelebilir diye düşünüyorum. Ben, Hint Okyanusu’nun incisi Maldivlerden yeni döndüm. Kış ortasında tatil kaçamağı için bana göre en ideali Maldivler. Bütçenize göre kalacak bir ada bulmanız mümkün. Hepsinin denizi, kumsalı, tesisleri, yemekleri güzel. Robinson Crusoe’nun adası dedikleri Soneva Fushi’yi tavsiye ederim. Hint Okyanusu’nda Mauritius da kaçamak yapılacak çok güzel bir yer. Denize girmenin haricinde gezecek görecek, alışveriş yapacak bir dolu yer var. Mauritius’da The Oberoi Oteli’ni tavsiye ederim.

Hint Okyanusu’nda bir başka tropik cennet de Seyşeller. Henüz oraya gitmediğim için önerecek yerim yok. Endonezya’nın ünlü tatil beldesi Bali, bir başka kaçamak alternatifi. Deniz kenarı istiyorsanız Four Seasons Jimbaran Bay’i, muhteşem bir doğanın içinde kafanızı dinleyip huzur bulmak istiyorsanız Four Seasons Sayan’ı tavsiye ederim.

Beyler için söylüyorum... Tatille birlikte aynı zamanda bir aşk kaçamağı yapacaksanız Orhan Pamuk gibi kendinize kültürlü, kafa dengi ve güzel vücudu olan bir hanım bulmanız iyi olur. Pamuk ile sevgilisi eminim Goa’da harika bir tatil yapıyorlardır. Gündüz kumsalda yürüyüş yapıyor, denize giriyor, akşam şaraplarını içip entel sohbetlere dalıyorlardır. Sonra da Orhan Pamuk’un eserlerinden birini okurken tıpkı benim gibi nasıl uykuya daldıklarını bile anlamıyorlardır. Ne zaman olursa olsun tatile gitmek güzel şey... Hele işin içinde Pamuk gibi bir kaçamak yapmak varsa!

Dünya seks harİtasI

İngiliz The Sun Gazetesi ülkelerin seks alışkanlıklarını araştıran bir çalışma yayınlamış. İşte ülkelerin seks alışkanlıkları ve özellikle biz erkekler için bunlardan alınacak dersler...

YENİ ZELANDA: Yeni Zelandalı kadınlar hayatları boyunca 20.4 seks partneri ediniyor. Onlar dünyanın en “rastgele cinsel ilişki yaşayan” kadınları. Yani bekarsanız ve hasbel kader bir yere gitmek istiyorsanız hedef Yeni Zelanda, beyler. Kadınlar orda misafirlerini iyi ağırlıyor.

AVUSTURYA: Ortalama 29.3 seks partneriyle Avusturya erkekleri dünyanın en “çapkın”ları. Yani evliyseniz veya bir sevgiliniz varsa siz Avusturya’ya gidecekseniz hanım evde kalacak.

İSPANYA: Kadınlara göre en iyi sevişen erkekler İspanyollar. Yani oraya kazayla bile gidilmez.

ALMANYA: Kadınlara göre Alman erkekleri kötü koktukları için en kötü partnerler. Yani iyice yıkanıp, temizlendikten sonra deodorantlarımızı, parfümlerimizi sürüp Almanya’ya gidiyoruz.

TAYLAND: Ortalama 10 dakikayla en kısa sevişme süresi onlarda. Yani geçerken uğramakta yarar var. Vakit nakittir misali.

BREZİLYA: En uzun süreli sevişme rekoru ortalama 30 dakika ile onlardaymış. Aslında bu rekor ortalama 120 dakika ile bizde. Ama maalesef ilk 118 dakikası yalvarmakla geçiyor!

YUNANİSTAN: En şehvetli milletmiş. Şehvet kurbanı Şevket olmak istemiyorsanız uzak durun.

AVUSTRALYA: Dünyanın en büyük göğüslü kadınları oradaymış. Demek yeryüzündeki cennet güneyde “Down Under” dedikleri yerde. İlk hedefimiz Avustralya. Uçalım arkadaşlar!

HİNDİSTAN: Telefon seksi yüzünden birçok kişi borç batağına düşmüş.Yani cepleri açmak gibi bir hataya düşmeyeceğiz. “Aradığınız numara şu anda telefon seksine kurban gitmemek için kapalıdır!” diye de bir mesaj bırakacağız.

FRANSA: Fransızların yüzde 41’i hayatlarında bir kez de olsa seks partisine katılmış. Ayrıca dünyanın en büyük çıplaklar kampı orda. Tek başımıza kabul ederlerse partiye katılırız. Ama olmazsa ne yapalım, tekrar izci olup o büyük kamplarına gideriz. Yiğidin malı meydanda olur!

ABD: Yasal olarak dağıtımı yapılan porno filmleriyle dünya lideri. Ne olacak yani biz de uydu ve internetten yasal olmadan izlenen ve indirilen aynı tür filmlerde dünya lideriyiz.

İSRAİL: Tel Aviv, dünyanın “genelev başkenti” olarak biliniyormuş. “Efendim? One Minutes!”

İNGİLTERE: Banliyösünde bulunan Upminster, seks oyuncaklarıyla ünlüymüş ama ta oralara gitmeye değmez. Bizdeki seks shoplar’da oyuncakların âlâsı var. Üstelik gümrükten geçerken aranıp rezil olma tehlikesi yok!

DİĞER YENİ YAZILAR